Varför påstås invandring lösa samhällsproblemen?

INVANDRING. Det tycks ibland inte finnas någon gräns för hur många samhällsproblem vi enkelt påstås kunna lösa – om vi bara ökade migrationen. Så ser inte verkligheten ut. Ekonomiskt är migration en mycket dålig affär, skriver Stefan Hedlund, docent i nationalekonomi på Expressen. 

Argumentet om att migration löser pensionsproblemen faller. Så länge vi endast tar emot unga män som arbetar är det lönsamt. Det är i grunden det klassiska argumentet för att tillåta gästarbetare. Unga män tillåts att under en begränsad tid arbeta och betala skatt, men innan de hinner skaffa barn eller nå pensionsålder måste de lämna landet. Vi tar emot unga män som inte arbetar så det spricker direkt, tillåter vi anhöriginvandring så blir nettobelastningen ännu högre.

Hälsostatus bland migranterna är i genomsnitt sämre än bland den befintliga befolkningen, och deras behov av olika sociala insatser är i genomsnitt större, det är inga bra argument för invandring.

Mer långsiktigt perspektiv kan man även tillföra frågetecken kring migranternas tillskott till BNP, vilket aktualiserar frågor rörande åldersstruktur, förvärvsintensitet (i synnerhet bland kvinnor), initial utbildningsnivå, tillgång till lågavlönade och lågkvalificerade arbeten (som blockeras av facken), samt ambition att integreras i det svenska samhället.

-Pettersson menar att asyl- och anhöriginvandringen är en fråga om moral, ska vi tillåta människosmugglare att tjäna stora pengar och att människor drunknar på Medelhavet eller ska vi hjälpa dem hemma.

Ekonomisk är asylinvandringen en mycket dålig affär, den skapar dessutom problem i skolan och vården, för polisen och rättsväsendet, på bostadsmarknaden, kort sagt överallt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Varför påstås invandring lösa samhällsproblemen?

  1. För den här fackpampen …

    http://word.harrietsblogg.se/wp-content/uploads/2019/01/LO-basens-superekonomi-834×1024.png

    … behövdes inte ens ett ordentligt fylleslag för medlemmarnas pengar för att omdömet bland cellerna i hjärnkontoret skulle gå fullkomligt bananas.

    Fortfarande i nyktert tillstånd ville han sedan rädda jobb kvar i Sverige. Taktiken var att locka en mycket viktig arbetsgivare att stanna i Sverige. Fackpampen stämde därför spontant upp i någon form av ”locksång” …

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=oBrrJRMJYik&w=560&h=315%5D

    Vilket också misslyckades eftersom ”sången” inte ens skulle ha nått upp till en jumboplats i kvalet till svenska ”Mello” (sista chansen).

  2. Migrationsverkets symbol, som ska likna en bro känns mest, som en öppning till helvetet. De bjuder in allt utan seriös kontroll och allmänheten betalar kalaset. Det är gränslöst oförskämt och bör vara olagligt när det inte finns väljarstöd för det.

  3. Men det är väl uppenbart sedan mycket länge att ”rädda pensioner” mm bara är till för att lugna allmänheten? Man följer en plan som uppenbarligen innehåller en gigantisk invandring av araber och afrikaner. Hur det påverkar samhällets stabilitet och medborgarnas trygghet och välstånd verkar vara helt ointressant. Vad planen går ut på? Fråga 7-klöverns partiledningar eller exvis Juncker, Soros och andra knäppgökar.

  4. Trots högkonjunktur och ”den lönsamma migrationspolitiken”……….

    Kommunförbundet informerar 13.2.2019

    ”Bokslutsprognoserna för 2018 visar på en alarmerande situation för den kommunala ekonomin. Resultatet för 2018 är negativt i 196 kommuner, dvs. rentav två tredjedelar av kommunerna.

    Året innan hade 55 kommuner negativt resultat.”

    https://www.kommunforbundet.fi/pressmeddelande/2019/krislage-den-kommunala-ekonomin-tva-av-tre-kommuner-har-negativt-resultat

  5. Att påstå att vi behöver invandring för att klara våran välfärd är väl en del av den invandrings-propaganda vi anses behöva exponeras för medans man förbereder sig att för ta emot ett ökat antal flyktingar, som 2015 när det sedan följdes av ”hur skall välfärden klara invandringen?” och debatter om att vi behöver ”enkla jobb”. Det är väl samma sak som upprepas nu.

    Att bemöta denna typ av substanslösa propaganda med fakta hjälper nog tyvärr inte mycket då man från politiskt håll struntar fullständigt i fakta när det gäller denna frågan.

    • På TV upplyser dom PK idioterna om att ”det behövs invandring för den åldrande befolkningen”, konstigt att inte invandrarna åldras? Det är jag övertygad om och då menar idioterna att ”det löser vi med ännu fler invandrare? Hur tänker man där? Är lösningen typ 1 miljon om året för att ”lösa problemen med åldrande befolkning”. Har inte vi betalat in skatt o pensionen för att leva till vårt eget livs slut?

  6. Göran Persson, Socialdemokrat och tidigare Statsminister har nyligen sagt något liknande: ”Den invandringspolitik som de senaste regeringarna bedrivit är orealistisk och naiv”. Tycker detta uttalande säger mycket, eller? Sedan är det alltid som bekant ytterst kontroversiellt att uttala sig negativt om detta ämne.

  7. Det kan nog vara befogat för Greta att vara rädd för framtiden. Men det handlar om helt andra saker än miljön. För Sveriges del är miljön det minsta problemet i framtiden. Greta satsade på att lösa fel problem.

  8. En liten uthening som vi tar på stort allvar och arbetar hårt på hälsar Stefan nästa fråga!

  9. politiker har fantiserat fram en utopi byggt som ett luftslott som ska bekostas av ett pyramidspel eller Ponziekonomi.

    Alla som inte tror på luftslott eller bedrägerier ställer sig den logiska frågan hur ska detta gå ihop?

    De som försvarar modellerna kommer argumentera ihjäl sig och dig. Men de kommer aldrig erkänna lögnerna.

    Nu har man kallat folk för rasister, nazister, klimatmördare, djurplågare och giriga och omänskliga i åratal. När folk blivit immuna mot verbala attacker så är det väl bara våld kvar att ta till antar jag.

  10. Det borde vara straffbart att hävda att massinvandringen till Sverige är lönsam. Alla sunt tänkande individer förstår, så klart, att dessa arrgument är en rena och skära lögner. Sanningen har redan hunnit ikapp alla lögnare och vi ser, sedan lång tid tillbaka, konsekvenserna av vad massinvandringen fört med sig.

  11. Tänka sig, kors taket, att traditionell press publicerar denna artikel!
    Jag instämmer i alla argument som talar emot massinvandring.
    Vi måste ställa frågan till nyanlända ”hur kan du bidra till vår samhällsutveckling?”
    Många är de fakto analfabeter, dvs kommer från länder utan allmän skolplikt..

  12. Borde vara en självklarhet för varje tänkande person att importera arbetslösa kravmaskiner inte kan vara lönsamt.
    Sverige leds av kompletta idioter.

  13. Därför att det naturligtvis vore politiskt självmord för 7 klövern att inte påstå detta i alla lägen !
    Den hycklande och mytomaniska 7 klövern vet lika väl som alla utanför begåvningsreserven att deras senaste dryga 40-åriga totalt okontrollerade massinvandring är och kommer att bli dödsstöten för Folkhemmet men detta kommer man självklart aldrig att öppet erkänna hellre får Sverige gå under.

Kommentera