Minister vill slopa straffrabatten

BROTTSLIGHET. Förslaget om att slopa straffrabatten för unga möter hård kritik från flera remissinstanser, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Säpo varnar bland annat för att förslaget riskerar att göra att fler unga stöter på våldsbejakande extremism i fängelser om de får längre straff.

Men justitieminister Morgan Johansson (S) tänker ändå gå vidare med förslaget, men öppnar för att göra justeringar.

– Jag kommer gå igenom remissinstansernas synpunkter och lämna ett lagförslag så småningom. Jag tar till mig av kritiken som har framförts, säger Johansson.

-Pettersson undrar över Säpos argument, nio eller sex månader kan knappast spela någon roll  ur den synpunkten, men jag begriper inte rabatten för 18-20-åringar över huvud taget. Man blir myndig vid 18 så…

Däremot tycker jag domstolarnas förmåga att hitta ursäkter för att döma i den nedre eller under minimistraffet på straffskalan borde ses över och flera småbrott räknas som ett grovt och grova brott ska leda obligatorisk utvisning av utlänningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Minister vill slopa straffrabatten

  1. Antar att juntaledare Löfven och skräpo har samma regissör/manusförfattare.Vilken idioti att ge straffrabatter till yngre gangsters,det får ju bara motsatt effekt som vi sett i åratal.Det löser inte det allt större problemet med överfulla fängelser heller.Det enda regimen är intresserad av är att fylla upp hela Sverige med grovt kriminella,vettvillingar och våldsverkare från världens mest våldsamma kulturer från dysfunktionella länder i tredje världen.Detta är förräderi mot svenska folket.

  2. Är det någonting som ska rabatteras så är det misslyckade
    politikers avgångsvederlag och pensioner.
    Där ska rabbaten vara 100% om man gör bort sig.
    Det är bara att söka nytt jobb som alla andra som får sparken.
    skattepengarna behövs till bättre ändamål.

  3. innan valet:

    – Är man tillräckligt vuxen för att få rösta när man är 18 år, så tycker jag att man ska kunna stå för sina handlingar i övrigt, säger statsminister Stefan Löfven.

    Efter valet……mjea……

  4. Varför drar inte SÄPO sim eminenta slutsats i botten. Unga kriminella skall inte sättas i fängelse överhuvudtaget, då undanröjs ju helt risken att de radikaliseras i denna miljö.
    SÄPO är samma pajasorganisation som Polisen i övrigt.

  5. Ingenting kommer att hända i positiv riktning, så länge man inte vill prata om normer och värderingar. Detta har politiker inte vågat prata om eftersom det inte är politiskt korrekt och en flum mentalitet har fått råda i riksdagen, skola och i samhället i övrigt.

  6. Ja och när blir du färdig till det Morgan Johansson? 2030?

    Det är inte bara straff rabatten som behöver tas bort,
    för straffen behöver även att höjas, idag utdöms rent
    löjliga straff för grova brott, ett par månader på Hotell Hilton
    eller samhällstjänst är inget straff , liknar mer belöning,
    räcker inte platserna till här gör avtal med Baltikum
    och Ryssland om att avtjäna straffet där?

  7. Det verkar naturligt. Det ska inte vara lönsamt att göra brott före en viss ålder. Är man kapabel att medvetet göra brott, så är man straffmyndig. Gör man brott omedvetet, bör man nog ändå låsas in för att skydda allmänheten. Lika straff för lika brott borde vara regel.

  8. Är man straffmyndig så är man och just nu ligger den åldern på 15 år, begår du brott och är 15 eller äldre ska du fan i mig ta ditt straff och straffskalan ska följas vare sig du är 15 eller 98 år.

  9. ”Säpo varnar bland annat för att förslaget riskerar att göra att fler unga stöter på våldsbejakande extremism i fängelser om de får längre straff” men herre Gud vad har vi för fängelser? Tycker det hela tiden pratas om att våra fängelser är till för att återanpassa kriminella till samhället. Men det här är raka motsatsen.

Kommentera