Invandrare lurar skattebetalarna på miljoner i bidrag till solsemestrar, husköp och bilar


BROTTSLIGHET. Solsemestrar, husköp och bilar. Det är några saker som skattepengar från socialtjänsten i Södertälje misstänks ha gått till. Hem & Hyras granskning visar att socialtjänsten misstänks ha blivit blåst på över fyra miljoner kronor i boenderelaterat fusk.

De senaste två åren har socialtjänsten i Södertälje polisanmält 21 personer som misstänks ha lurat till sig 4,3 miljoner bidrag.

Summorna varierar från knappt fem tusen kronor till en kvinna som misstänks ha blåst socialtjänsten på 748.000 kronor med hjälp av en fejkad skilsmässa. Pengar som nu socialtjänsten kräver tillbaka. Hittills har en person betalat tillbaka 43.000 kronor frivilligt.

Polisens bedrägerisektionen får in cirka 120 anmälningar i månaden som rör fusk med skattepengar. Av dessa leder cirka hälften till åtal.

Polisens bedrägerisektion säger att ärenden som rör försörjningsstöd kan vara komplicerade. För att kunna väcka åtal och få en fällande dom krävs att polisen kan bevisa att personen haft uppsåt och gjort det med vilje.
– Det kan vara svårt, till exempel måste vi kunna bevisa att de har förstått språket, säger Jan Granqvist, gruppchef på Bedrägerisektionen.

En kvinna misstänks ha lurat till sig bidrag på totalt 706 649 kronor under 2007 – 2018. Hon hävdade att hon var skild och behövde en egen lägenhet. Senare avslöjades att hon och mannen hon har fem barn hade två olika lägenheter i samma trappuppgång. De hävdade att de var skilda och bodde i varsin lägenhet, men flera hyresgäster i huset vittnade om att de bodde i ena lägenheten och hyrde ut den andra.

Rekord i misstänkt boenderelaterat bidragsfusk hos socialtjänsten i Södertälje står en kvinna för. Hon misstänks ha lurat till sig 748 708 kronor vid 106 tillfällen under 2010 – 2018. Kvinnan har uppgett att hon bor själv och är skild och fått pengar till hyran. Men i socialtjänstens kartläggning i bland annat sociala medier framkom att kvinnan inte bor i lägenheten i Södertälje som hon får bidrag för utan hos en man i en annan kommun. Paret skulle ha sökt bidrag i den kommun de bor i, kvinnan har heller inte berättat att hon ägde smycken och en moped.

Under åren 2010- 2017 hävdade en kvinna att hon var ensamstående och fick försörjningsstöd på 417 958 kronor för att betala hyran i lägenheten där hon var inneboende. Men socialtjänstens utredning visade att kvinnan i själva verket var sambo med personen hon hävdade sig vara inneboende hos. Som sambos ska rätten till försörjningsstöd bedömas utifrån bådas ekonomi. Socialtjänsten har också sett att kvinnan varit utomlands vid flera tillfällen då hon fått försörjningsstöd, vilket inte är tillåtet då man ska stå till arbetsmarknadens förfogande.

Fler exempel på Hem & Hyra…

-Pettersson säger att detta är bara lite skum på ytan, det försvinner hundratals miljoner på bedrägerier i Södertälje varje år.

Läs gärna Sagan om Södertälje som jag blivit hotad och mordhotad för flera gånger.

 • Södertälje har c:a 96.000 invånare.
 • 53 %, knappt 50.000 invånare har utländsk bakgrund.
 • Södertälje får drygt 1,3 miljarder om året, över 3,5 miljoner om dagen från Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs.
 • Södertälje är en av landets mest skuldsatta kommuner.

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Invandrare lurar skattebetalarna på miljoner i bidrag till solsemestrar, husköp och bilar

 • age

  Enligt en källa, som jag inte kan avslöja, skulle en viss
  ”välbeställd familj eller släkt ha uttryckt önskemål om att
  KÖPA SÖDERTÄLJE ! ?

  Det ger möjligen en bild av situationen i Södertälje
  – och i hela Vårt Fosterland?

  – och vi gör som gästerna i baren på Titanic – tar ännu
  en drink i väntan på att skeppet sjunker.

  – och orkestern (socialdemokraterna) spelar vidare för
  att lugna gästerna.

  Gilla

 • Lotta

  Kan ni inte kolla hur mycket dom välbeställda gömmer undan i skatteparadis istället.
  Alltid är det dom svaga i samhället som ska granskas

  Gilla

 • Lisa.

  Det är socialsekreterarna som måste sättas åt, de får inte drälla pengar åt alla håll.
  Kommer en Svensk så är det definitivt stopp.

  Gilla

 • Peter

  Blir vi förvånade att läsa om detta?

  Gilla

 • Per

  Ja med lite mer fräckhet så når de upp till samma skrupellösa beteende som många av politikerfrälset visar.

  Gilla

 • li br

  samtidigt så för vi in AI algoritmer som ska automatiskt beräkna och betala ut ekonomiskt bistånd i kommunerna för att ”spara in kostnad” på personal.

  Men AI fattar inte skenskiljsmässor och dubbla ID och vara utlandsboende fast man uppbär svenska bidrag. Det är inte ”logiskt” enligt AI.

  Bara levande personal kan upptäcka sådant och gå hem till folk och kontrollera på plats hur många som bor där eller inte.

  SKL: ””Ett antal kommuner har redan automatiserat processen ekonomiskt bistånd och många kommuner vill göra en liknande utveckling.” https://skl.se/integrationsocialomsorg/ekonomisktbistandforsorjning/automatiseringekonomisktbistand.25488.html

  Gilla

 • Nicklas

  Ser gärna att de babbar som inte drar sitt strå till stacken utvisas skyndsamt

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Citat ”– Det kan vara svårt, till exempel måste vi kunna bevisa att de har förstått språket, säger Jan Granqvist, gruppchef på Bedrägerisektionen.”
  Att som utlänning som inte kan språket så har hon fått hjälp av de sina landsmän som har LÄRT sig hur man gör. Den/ de som hjälpt henne har nog sagt ”aahhh, dumme svensk inte fatta” Så att HON ska komma undan med detta är ju huvudlöst. Skulle det var så att någon 😉 på FK/kommun så skall den ställas som ansvarig (medhjälp). Vi vet ju liksom att det skall daltas och övergödslas från vissa håll. Om Ni fattar vad jag menar.

  Gilla

  • robban

   förstår inte vad en persons språkkunskaper har med hur lagar och regler är. måste ju vara den sämsta ursäkten som finns…. ”öhhh visste inte att jag inte fick skjuta honom…..

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Klurigt, inte svårt att lura det naiva lum-Sverige!

  Gilla

 • Realist

  NÄR börjar bankerna SYNA ALLA ÖVERFÖRINGAR TILL ANDRA LÄNDER UTFÖRDA AV ”ICKE MEDBORGARE” ???????
  I dagens läge så undersöker de bara vanliga ”vita svenska män” tydligen !!!!

  Gilla

  • Realist

   PS glömde skriva att jag själv stått i bank kö där ”pizzabagare” kommit med plastkassar med pengar (detta gör att alla måste stå kvar i kön lääänge) vad de sätter in/överför vet jag inte men det är mkt underligt ??? Tror att många sett denna sak, men törs inte säga sin åsikt !!!

   Gilla

   • Ruth Magnusson

    Och råkar svensk pensionär komma in med mer en 10000 kr så är det snudd på att banken ringer snuten! Fast man kan peka på att pengarna kommer från banken. Det är bara att de kollar uttagen man gjort på samma kontor i 30 år.

    Gilla

   • age

    ”realist”
    Ja, jag har också en hel del insikt i hur banken, ”plastkassen”
    fungerar (i Södertälje)

    Gilla

 • Ståfräs

  Det blir ju bara ca 205 000/ invandrad, det har vi råd med och gillar hälsar regeringen, ”därför behöver vi fler invandrare för att rädda deras välfärd”.
  ”När vi har typ 100 miljoner eller gärna fler invandrade så står välfärden och BNP på topp och vi hoppas då att alla Svenskar är döda som bara kostar pengar från vaggan till graven. Känt Sosse citat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: