Fler ”flyktingar” till Sverige efter nya beslut

INVANDRING. I sommar kan det bli en ny flyktingström till Sverige när de nya och betydligt generösare reglerna för familjeåterförening som är en del av januariavtalet mellan S, MP, C och L börjar gälla, rapporterar Östra Småland. 

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

I landets kommuner är man medvetna om att pressen att ordna nya boenden åter kan öka.

Asylinvandringen till Sverige är fortfarande stor. Vi är fortfarande bland dem som tar emot flest asylsökanden per capita trots regeringens löften om motsatsen och EU:s miniminivå.

Det förändrade regelverket kan göra att den siffran stiger ytterligare. Från och med i sommar får den grupp som kallas alternativt skyddsbehövande rätt till familjeåterförening. Det handlar om äkta make, maka, registrerad sambo och minderåriga barn.

Vilka konsekvenser de ändrade reglerna kan få är inte utrett. Migrationsverket skriver: ”En återgång till tidigare regelverk för anhöriginvandring skulle innebära att Sverige blir ett av de mest generösa länderna i EU för familjeåterförening, där inte minst Tyskland har gått i en mer restriktiv riktning”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Fler ”flyktingar” till Sverige efter nya beslut

  1. permanent uppehållstillstånd när min hustru kom hit 1977 så fick inte hon permanent uppehållstillstån . då var man tvungen att stämpla om passet en gång om året . hennes främlings pass. Svensk medborgare blev hon efter 6 år. Nu är det tydlingen inte utlänningar som kommer hit för de kallar dem för nyalända svenskar. Vart har alla dessa svenskar varit?
    Hur lång tid tar det för de anhöriga att komma i jobb?

  2. Nu får de ge sig. Är regeringen helt förblindade av djävuls-dimman? Det kan omöjligt finnas stöd för det bland väljarna. Jag vill inte se hur no go zoner med upplopp, bränder och kriminella grupperingar förstärks ytterligare. Jag vill inte höra hur bristerna inom vård skola och ordning brer ut sig. Vårt samhälle, som var relativt välordnat, fredligt och välmående en gång. Jag kommer aldrig förstå varför det här får ske i Sverige t.ex. Det är aggressivt att lägga medborgarnas försörjningsbörda på människor, som regeringen valt ut? Kommunerna knäar ekonomiskt men ingen ansvarig vill se.


  3. om literpriset på fordonsbränslet hamnar på
    c:a 12:-/lit är det nog kört va gäller anhörig-
    invandring?…gissar 5-6:-/Skr litern red. idag
    går till utbölingarna…nu, om inte förr kanske
    de går upp ett ljus för 82:an…att det e dags
    att börja prioritera, även för 82:an?
    OBS…de som står för protesterna påpekar
    bestämt, att samlingen kring pumpen är
    helt opolitisk!.,)

  4. Jag såg nyligen en demonstration ifrån Myntorget. Gula Västarna. Småbrudar skrek om Rasister.., islamofober osv. Vänsterkräk.
    Man lever bara 1 gång…
    Låta dessa Hxxungar deala med sin framtid ifred.?.

  5. För mig är islamisk kultur lika främmande och verklighetsfrånvänt som Svart magi och voodoo. Jag är inte intresserad och jag vill inte ha det i mitt liv och jag vill inte bli påverkad av det i min vardag.

  6. Det är väl högst 2.65% av de som kommer till Sverige som inte får permanent uppehållstillstånd skulle jag tro….

  7. Målsättningen med detta vansinne är, så klart, att landet ska gå under fullständigt, då vissa samhällskrafter tjänar stora summor pengar på detta.

  8. Sverige som U-land år 2030 synes besannas definitivt. Den profetian har gjorts av FN märkligt nog som om de visste om planerna att förstöra landet. Troligen har flertal politiker flyktplaner till utlandet när det blir riktigt eländigt i Sverige

  9. Att anhöriginvandring skulle främja intrigationen som ”forskarna” säger är väl Sverige ett fullskaleexperiment på att det inte fungerar.
    Sverige arma land leds av kompletta idioter.

  10. Bara önska socialbyrån och idiot-Sverige lycka till framöver !
    Det forna fina homogena och kristna Folkhemmet är helt förlorat till Islam.

  11. Och så skjuter staten till nya pengar så de kk mässiga kommunerna håller sig flytande i etableringsfasen med en total ekonomisk kollaps därpå. Arma välfärd.

Kommentera