De nya svenskarnas behov först

EU-VALET 2019. Samhället ser helt annorlunda ut idag än för 50-60 år sedan. Då under de så kallade rekordåren på 1950 och 1960-talen betalade vi samma eller lägre skatt än i jämförbara länder, mindre än hälften av idag. ─ Då fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Intressant är att se en kurva över skattetrycket från 1960-talet och framåt.

En byggde upp och en rev ned

När Palme började höja skatterna mer än omvärlden kom problemen ett efter ett, det blev inflation, devalveringar, prisstopp, lönestopp det ena efter det andra som i sin tur bäddade för krisen i början på 1990-talet.

Sverige var ett lands om beundrades i omvärlden, våra skolor var i världsklass, försvaret likaså, som ett brev på posten sa man, hela samhället andades optimism. Invandringen var i princip fri, jobb fanns men det pratades om att det var gästarbetare som så småningom skulle återvända hem. Det var ett fint ord, en gäst kom, arbetade och åkte sedan hem. Några stannade kvar men de assimilerades och blev så småningom svenskar.

  • Vart tog framtidsoptimisten vägen?
  • Var tog symbolen för socialdemokratin vägen?

– En knegare som kämpar, gör rätt för sig och är stolt har ersatts med en bidragstagare av oidentifierad ursprung som kräver sina rättigheter utan en tanke på vare sig skyldigheter eller att försöka bidra med något till samhället själv.

Nu påstås det också att vi behöver arbetskraft, men det är inte längre företagen som importerar och anställer utan politiker och journalister och vi har vänt på tankekedjan, de nya svenskarnas behov först sedan efter många år kanske några av dem vill vara med och bidra till samhället.

Vi och S kanske skulle gå tillbaks till rekordåren och se vad som fanns då och titta på vad som finns idag, behövs verkligen allt skattefinansierat i dagens samhälle och vad är det som kostar så fruktansvärt mycket pengar?

Varför har vi trots mycket högre skatter inte råd med skolor i varje by, poliser överallt, vård utan köer, att bygga hus och vägar överallt? Vad är det som kostar?

Oxelösunds har idag en polis på deltid, ovan ser ni poliskåren när Pettersson var ung. Det kallas tydligen utveckling.

Tror ni att socialdemokraterna eller något annat parti i sjuklövern är svaret på Sveriges problem ska ni naturligtvis rösta på det partiet i EU-valet den 26 maj. Var det verkligen så dåligt när vi inte var med i EU?

-Pettersson är konservativ nationalist med en grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…det kallas idag att vara rasist och högerextremist.

Men vi har trots all en del saker vi är bäst på. Vi betalar mest till EU per capita, och till FN och i bistånd, ingen är så givmild med pengar till andra folk som vi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “De nya svenskarnas behov först

  1. En make och maka med 3 barn kommer hit till Sverige. Efter 10 år, make och maka nu med 13 barn och ingen i arbete. Efter ytterligare 10 år, kanske flera barn men ändå ingen i arbete.Hur blev det med räddandet av pensionerna?


  2. på 1950 å 60 talets början kostade 1 panna
    soppa mellan 50, upp till 90 öre litern
    …för å inte tala om tjacken på den tiden, de
    gick på ett par droppar i 9 månader…
    bejbisen Löfven pluppa ju ner i Farstuns
    Stengolv i denna veva…mao, allt är ju inte
    av godo från den tiden, om man nu fluktar
    i backspegeln!.,)

    • 1973 tog jag körkort och köpte min första bil, en begagnad sak för 400 kr, som gick alldeles utmärkt. kanske en aning rostig, det var en opel!! Det året passerade bensinpriset 1 kr. På hösten blev det ransonering och som bilägare fick man ransoneringskort att ha när man tankade. Dock höll ransoneringen inte på så länge, så jag hann aldrig göra slut på kortet.

  3. När man inte kan ta vara på sin ekonomi och livssituation längre p.g.a.sjukdom,demens,eller annan skröplighet har man möjlighet att få en God man eller en Förvaltare utsedd som i sin tur ombesörjer ekonomi m.m.Kan inte vårt kära fosterland Sverige snart också ställas under ”förmyndarskap”???Kanske Danmark,Ungern,Österike,Norge eller Polen är intreserade av att ta över styret ??.

  4. Dom nya svenskarnas behov först!
    Ja och vad är problemet, det är väl bra att vi tar hand om våra egna nyfödda, dom nya små svenskarna! Det är väl så det ska vara!
    -För det kan väl ändå inte vara så märkligt att någon människa med vettet i behåll kallar utlänningar för ”nya svenskar” Så tokiga kan dom väl inte vara?

  5. Att det är riktigt illa ställt när riksdagsmän måste bo hemma hos mamma eller i en dragig sommarstuga för att klara sig förstår man ju.

  6. Och när det pratas om pengar. Så har de styrande bara ett svar Vi blir allt fler äldre. Är dessa som har blivit äldre skulden till allt .
    Har de gjort så ont i sverige så de ska straffas.
    Vart deras moral tagit vägen.
    Politiker fifflar o bedrar.Då är det ingenting ,Då rinner det ut i sanden.
    Vi skickar in stora pengar till EU skiten.
    Nu bråkar poitkerna om försvaret som de monterade ner.PÅ karolinska kan de inte räkna,hur många fler sjukhus kommer att följa med?
    Lång köer i vården javisst de är De gamlas fel.
    Politikerna kan ha privat försäkringar och gå före i kön
    Fina förmåner i EU. Men för att där inte är penagar det är den gamle
    detta stora bedrägeri.
    När det gäller ekonomin i landet har politiker fjantarna ett svar . Vi blir allt fler äldre . Det är skamligt

  7. Det är sjukvården/ åldringsvården som ska ta hand svenskarna.
    Akutmottagningarna i Sverige ser ut som foajén på invandrarverket.
    Pensionärerna blir skickade till vårdcentralen för att sedermera placeras
    i vårdkön och dö.
    Hemskt att skriva dessa ord men det är dagens sanning.
    Politikerna har naturligtvis skattefinansierade sjukförsäkringar
    och går precis lika som invandrarna före svenska skattebetalare
    i vårdkön.
    Tycker ni det känns som ett tryggt välfärdsland ?
    – Nej. Hörn ni gamla friska fosterlandet Sverige blir också
    sjukare och sjukare och bör ställas in i kön till ett nytt styre.

  8. Dagens Socialdemokrater är bara ett tomt skal innehållslöst hatar det parti som lockar över ”deras” väljare med en äkta Socialdemokratisk politik.

  9. Det som har förändrats är att de gamla blir äldre och skröpligare. Då behövs invandrare som tar hand om dem.

    Vi måste massimportera invandrare och ska vara glada för att de vill vara här i kalla norden. Ge dem förtur till bostäder och arbeten. De är den nya svensken!

    • Hestra:
      Så kan man också se det hela,om man är fullständigt blind ! Vi som upplevt de goda åren,har även våra efterföljare och dessa är världens mest skattetyngda grupp. Men inbillar du dig att Islamister skall vårda dig sista åren,så lycka till.

    • Du är helt okunnig när det gäller invandringen till landet , det stora problemet är asylinvandringen , därfor de kan komma in i landet utan pass och soka asyl, som gor det omojligt att kontrollera personen.
      De kan ha en manual som de går efter och de får nästan alltid uppehållstillstånd och sedan medborgarskap.
      De här personerna kan vara tidigare grovt kriminella och har lämnat sitt eget land, därfor att jobba i Sverige anses som riskfritt.
      Ryktet sprider sig bland klanmedlemmarna som gor att inflodet okar av den här typen av människor.
      Nu gor myndigheterna allt for att dolja asylinvandrarnas brott , därfor det som blir avslojad är toppen på ett isberg.
      For att kunna komma in som asylinvandrare måste de komma från ett asylland, men många påstår det fastän de kommer från något grannland.

      Andra invandrare exempelvis från Asien de måste soka uppehållstillstånd från sitt hemland på svensk ambassad och måste kunna uppvisa pass som de endast erhåller i de flesta asiatiska länder under forutsättning att de inte finns i straffregistret.
      De måste kunna forsorja sig i Sverige och ha bostad, som är en forutsättning att få ett tillfälligt uppehållstillstånd.

      När myndigheterna redovisar arbetslosheten och brottsstatistik slår de ihop de här två grupperna for att dolja den hoga arbetslosheten bland asylinvandrarna och deras begångna brott.

    • Visst skulle vi behöva invandrare i åldringsvården m m men inte av den typ som dominerar idag. Europeiska invandrare som är civiliserade utbildade dem behövs men inte obildade araber och muslimer dem kan vi undvara.

Kommentera