Judisk kvinna livshotande skadad efter knivdåd i Helsingborg

BROTTSLIGHET. En kvinna som knivskurits på öppen gata i centrala Helsingborg vårdas för livshotande skador. Polisen söker efter en misstänkt gärningsman och har utifrån vittnesuppgifter ett signalement att gå på, men inte ett namn på den misstänkte.

Kvinnan är aktiv i judiska församlingen i nordvästra Skåne. Polisen har satt in bevakning vid synagogan nära attentatsplatsen.

Polisen vill inte säga något om detaljer i utredningen eller om eventuella motiv till dådet. Man bekräftar dock att man har vidtagit ”trygghetsskapande åtgärder” vid synagogan i Helsingborg.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig i närheten, skriver polisen på sin hemsida. Enligt Helsingborgs Dagblad hördes kvinnan ropa på hjälp.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Hennes skador är livshotande, enligt region Skåne. Dådet rubriceras som mordförsök.

12 thoughts on “Judisk kvinna livshotande skadad efter knivdåd i Helsingborg

  1. Varför kommer jag att tänka på SSU när jag läser om detta?
    Hoppas i vilket fall att hon klarar sig och att man får tag på förövaren.

  2. Om man inte vet vem gärningsmannen är, hur 17 kan man då efterlysa personen? Den ekvationen får jag inte ihop.

    • Enligt polisen: ”… förundersökningssekretess i ärendet”

      Således mycket hemligt, hemligt.

      Gärningsmannen måste väl få ett lagom stort försprång i sin flykt så han ges en rimlig chans att ev. komma undan gripande helt och hållet.

  3. Löfvén sa i förra veckan att om M, KD och SD fick makten skulle vi få se pogromer i samma nivåer som under kriget. Men i socialdemokraternas land blomstrar antisemitismen precis som den gjorde 1930 – 1950. Skillnaden är att då hade vi Torgny Segerstedt och Ture Nerman. Idag sitter pressen i rumpan på Löfvén.

  4. Inte ens en helt galen ”nazist” skulle göra detta och eftersom inget signalement presenteras publikt så vet vi vad det är!

  5. Judiska församlingen kallar in sin krisgrupp

    Efter knivdådet mot en medlem i judiska församlingen i Helsingborg har församlingen i Malmö kallat in kris- och katastrofgruppen.

    Polisen har anhållit en person i sin frånvaro.
    – Det finns en generell hotbild mot judar och judiska objekt i Sverige och vi försöker upprätthålla vaksamhet, säger Fredrik Sieradzki, kommunikationsansvarig på Judiska församlingen i Malmö.

    Enligt församlingens hemsida så bevakar polisen judiska objekt i Malmö och Helsingborg, med anledning av det som hänt. (Publicerat idag 2019-05-14, kl 15.15)

    Mer info (både text och ljud) på länken nedan:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7220007

  6. Det märks att vi lever i ett PK-sjukt land när man trycker tummen ner på ”Ståfräs” inlägg nedan…vilka stolpskott.!!

    • Vad är det för amöbor som gett tummen ner till ”Ståfräs”.En fullständigt rimlig åsikt han kommer med.IQ befriade daggmaskar.

Kommentera