Europadagen 9 maj 2019

EU-VALET 2019. På Europadagen den 9 maj firar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Det är också ett tillfälle för diskussion om EU:s framtid. EU eller dess företrädare bildades 1952 och sedan dess har det rullat på. Nu är 28 stater medlemmar men Storbritannien är på väg ur EU, hur det går med det vet vi inte. 

I november 1994 var det folkomröstning om huruvida Sverige skulle gå med i EU. 52,2 % röstade ja, 46,9 % röstade nej. Ja-sidan ansågs av många ha bedrivit en smutsig kampanj.

Då, 1994, såg vi denna trevliga diskussion mellan Per Gahrton (MP) och Carl Bildt (M) i EU-debatt.

-Pettersson är mot EU, men tycker inte vi ska lämna förrän vi vet hur det går för britterna, däremot försöka minska EU:s inflytande och kostnader som Sverigedemokraterna och Medborgerlig samling vill. Alternativ för Sverige vill lämna direkt, Swexit.

Lyssna, från 1994.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Europadagen 9 maj 2019

  1. Stackars Per Garthon hade han behövt att trösta sig med några rejäla whisky innan han gick in i tvstudion den morgonen?
    Vid den tiden så var SVT och SR starkt kampanjande för nejsidan.
    Alla vänsterextrema inklusive miljöpartister hatade EU för de såg det som en kapitalistiska organisation.

  2. ”Håll truten på dig Carl Bildt”, den kommentaren minns man och säga vad man vill om Per G, här hade han rätt till hundra %. Ja sidan bredde på med lögner och propaganda medan Nej- sidan sakligt försökte förklara för folket hur det skulle gå. Dock talade de inte om massinvationen, som inte bara är EUs fel. Snart sagt allt som det varnades för i övrigt, genomförs nu! Det enda vi kan göra är att trotsa EU och FN eller att lämna, några andra alternativ finns ej!

  3. EU-inträdet och massinvandringen till Sverige, är de två största sveken mot Sverige och svenskarna. De ansvariga för dessa två företeelser borde åtalas och straffas för landsförräderi. Tyvärr så vet vi dock att det inte går att sätta dit varken politiker eller journalister, enligt nuvarande system.

Kommentera