Idag kommer en flock afghaner till Sverige från Tyskland

INVANDRING. Enligt ett pressmeddelande från polisen kommer idag ett chartrat flygplan från Tyskland till Sverige med personer som överförts hit enligt Dublinförordningen. Polismyndigheten ansvarar för mottagande av de personer som har laga kraftvunna beslut om utvisning.

Enligt Dublinförordningen är den första medlemsstat där en persons asylansökan registreras, ansvarig för att pröva ansökan. Om personen sedan åker till ett annat Schengenland, kan det landet överföra personen tillbaka till Sverige, om Sverige är det land som ansökan först gjordes i.

I fall där personen redan fått sin asylansökan prövad och avviker till ett annat EU-land, är den stat som prövat asylansökan också ansvarig för att genomföra verkställighet till hemlandet.

Om en person avviker under pågående asylprocess i Sverige är Migrationsverket ansvarig för att ta emot en person som överförs. Har personen ett verkställbart avvisnings- eller utvisningsbeslut är det Polismyndigheten som ansvarar för verkställigheten, och därmed även för mottagande vid en överföring från en annan Dublinstat.

Personerna som kommer idag, tas emot på Arlanda flygplats, där båda Polismyndigheten och Migrationsverket kommer finnas på plats. Hur många personer som finns med, är i nuläget oklart, men Polismyndigheten ansvarar för majoriteten av dem.

– Utöver Polismyndighetens ansvar för mottagande av de som har laga kraftvunna beslut om utvisning, så ansvarar vi även för handläggningen av dessa ärenden, och för att verkställa besluten, säger Patrik Engström chef för gränspolisen, Noa.

I flera av de förväntade polisärendena kan det finnas grund för att fatta beslut om förvar, de personerna kommer transporteras till ett förvar med ledig kapacitet. Personer som inte förvarstas kommer att få en kallelse till handläggande polisregion.

Det är inte polisens ansvar att ordna med kost, logi eller transport, då detta ligger utanför polisens uppdrag. Personer som inte själva kan ordna med det informeras om möjligheten till att söka hjälp i den kommunen där de befinner sig, alternativt den kommun där deras ärenden handläggs, på samma sätt som övriga personer i en utsatt situation. Sedan är det upp till kommunen i fråga att bedöma om de har rätt till stöd, och hantera ärendet vidare.

-Pettersson säger att här har vi en flock afghaner, oklart hur många, som troligen rest från Iran och Afghanistan genom Turkiet och hela Europa, men sökt asyl och registrerat sig först i bidragsparadiset i norr. Sedan har de fått avslag eller av annan anledning dragit till Tyskland och där gripits och nu är de vårt ansvar.

Hur mycket förtjänst blir det Stefan? 

Fick jag bestämma skulle Sveriges regeringen neka planet landningstillstånd och be det flyga vidare till Kabul.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Idag kommer en flock afghaner till Sverige från Tyskland

  1. De kommer hit för att bara hämta pengar från Sverige och sedan åker de till Afghanistan och sedan första flyg tillbaka med destination Sverige för att hämta mer pengar.

  2. För ett par år sedan var Morgan Johansson styv i korken angående några tusen asylsökanden som han propsade på skulle återsändas till Tyskland. Tyskarna vägrade och då påstod Morgan att han skulle dra Tyskland inför EU-domstolen. Sedan dess råder absolut tystnad om detta. Ingen högoddsare att det bara var munväder.

  3. Det är en jävla paradox att vi får så många flyktingar till Sverige. De ska ansöka i det land de kommer till först. Flygbolagen får inte släppa in människor som inte har visum. Hur faan hamnar dom då i Sverige? Kommer dom på gummiflotte via Kattegatt? Mannen med hjärnan i röven kanske kan svara på det? Jag tror han heter Stefan röfven.

  4. Står då dom tre löven Löfven Lövin o Lööf med utvikt
    banderoll och hälsar dem välkomna till Sverige?

    • Ja för dom behöver ju inte betala av den anledningen att dom inte betalar skatt i Sverige.

  5. Frånsett alla andra frågor som dyker upp; hur har polisen TID med detta? när de inte ens har TID att hjälpa dem som utsatts för försök till överfallsvåldtäkt??

    • Därför att så många är så enfaldiga, okunniga och ointelligenta att de lägger sin röst så att detta kan hända!

    • För att han saknar förstånd till att göra något för Sverige!!!!!

  6. Detta flygplan ska inte landa i Sverige. Det ska till resenärernas hemland. Man ska bo där man hör hemma…

  7. Tja ytterligare några hundra miljoner per år
    För Sveriges skattebetalare. Arma land

Kommentera