Israel – Gaza

MELLANÖSTERN. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att han beordrat IDF, de israeliska försvarsstyrkorna, att fortsätta med massiva attacker mot Gaza, eftersom raketattackerna från Gaza fortsätter på tredje dagen. En civil Israel har dött och åtta araber hittills. 

Islamiska jihad hyllar de dödade araberna som hjältar. Islamska Jihad är en sunnimuslimsk, islamistisk och palestinsk väpnad grupp med stöd av Syrien. Deras mål är att upprätta en muslimsk stat i Palestina och att förstöra staten Israel genom heligt krig. Politisk ledare är Mohammad al-Hindi. Ledare på Västbanken är Bassam al-Saadi. Gruppen betecknas som en terroristorganisation av Europeiska unionen, Storbritannien, Förenta staterna, Kanada, Australien, Israel och Japan.

Islamska Jihad är då och då i konflikt med Hamas.

I morgon, den 6 maj börjar dessutom den heliga fastemånaden Ramadan då muslimer ska lära sig tålamod och ödmjukhet och att öka sitt religiösa medvetande. Ramadan handlar också om en tid för eftertanke, ökad självinsikt och reflektion över de egna förhållningssätten.

Den 14 maj är det Israels självständighetsdag och Eurovision Song Contest kommer att äga rum den 14:e, 16:e och 18:e maj 2019 i Tel Aviv i Israel, så vi kan gissa att araberna tränar inför dessa dagar.

-Pettersson undrar hur araberna i Gaza får tillgång till alla dessa raketer och sprängmedel, hur får de in material eller färdiga raketer till Gaza och hur finansieras det. Vet du Margot?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Israel – Gaza

  1. Och varför ska palestina vara en etnisk homogen stat, enligt dem som vill skapa ett mångkulturellt splittrat Europa. Är palestinierna liksom finare och förmer än oss, Maggotten??? Eller, vad tusan är det frågan om??? Är det För att ni socialister och socialdemokrater gillar krigare och mördare? Ni värnar ju IS-drägget och dessa palestinska raketmän, mer än våra pensionärer och utsatta våldtäktspotentsiella tjejer. Är det För att ni vill förstöra allt mänskligt skönt och gott, till förmån för odjurens barbari? För att ni vältrar er i Karl Marx lortiga blodspapper, som genom decennierna mördat så många. Kan det vara så, att ni inte ser till ”allas-lika-värde”, utan i själva verket endast värnar de råas pöbelregim, där intet mänskligt finns kvar? Kan det vara så?

  2. Suck! Kampen för att hålla SD utanför i alla sammanhang måste ha kostat det här landet miljarder.

  3. tack Pettersson att du håller på Mellanösterns enda fria land. det har många andra alternativ media svårt för. stor eloge till dig.

Kommentera