SD och L möts i gemensam debatturné inför EU-valet

EU-VALET 2019. Sverigedemokraterna och Liberalerna kommer att mötas i flera debatter inför Europaparlamentsvalet senare i maj. Det uppger partiledarna Jimmie Åkesson och Jan Björklund under en gemensam pressträff. – Vi tänkte berätta om en gemensam debatturné inför EU-valet. Syftet är att kunna tala till punkt, säger Jimmie Åkesson.

Tanken är att höja intresset för valet så att fler väljer att gå och rösta.

– Det är inte ett politiskt handslag vi har gjort utan vi är eniga om att ha debatter, säger Jan Björklund.

-Pettersson undrar vad Jan Björklund ska säga till sina barn? Björklund pantsatte dem innan valet i höstas genom att lova att aldrig ge Sverigedemokraterna något inflytande, efter att hjälp vänstern till makten för att hålla SD utanför arbetar Björklund nu aktivt för att få dem rumsrena.

Nåväl, det ett bra initiativ mellan två helt olika ståndpunkter i EU-debatten.

  1. Liberalerna vill ha mer EU, mer globalism, mer makt till Bryssel.
  2. Sverigedemokraterna vill ha mindre EU, mer nationalism, mindre makt åt Bryssel, mer makt åt Sveriges Riksdag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

18 thoughts on “SD och L möts i gemensam debatturné inför EU-valet

  1. Björklund är en förljugen loser som snart är passé som partiledare och hans löjliga parti ska åka ut ur EU. SD går uppåt då vill han stjäla lite glans av en vinnare och söker desperat uppmärksamhet. Men vad har Jimmy att vinna på att uppträda tillsammans med en rabiat figur som inte så länge sedan spottade på SD varje gång den öppnade munnen? Jimmy borde inte ens titta åt hans håll!

  2. Jag tror att Jan Björklund har sneglat på KD och dess uppgång sedan Ebba sa att hon kan prata med alla partier i riksdagen inklusive SD.

  3. Björklund : ”Detta borde jag ju ha gjort för länge sen, i stället för att sitta och tjura. Partiet och min egen karriär gick ju åt pipsvängen pga. en rabiat ledning. Gör väl ett sista försök då. Några kan jag kanske dupera”.

  4. Skall Åkesson verkligen debattera med en liberalfacist, globaistextremist och antidemokrat som Björklund?

  5. Resultatet av detta blir antagligen att Löfven inte får någon att diskutera med, men såklart vem vill diskutera något med en trästubbe.

  6. Äntligen är Björklund mogen att kliva ur sandlådan. Vad säger nu hans barn tro ?

  7. Jag tror att Björnlunds kids kom hem förra veckan och sa…” hörru faschan, syrran å jag har gått med i Sverigedemokraterna…” Adoptivbarnen i Sverige är bland dem som lider mest av invandringskatastrofen.

  8. Måste i detta fall instämma med skeptikerna kring nyttan av en sådan ”turnè”….
    Vad har SD att vinna på att prata med några som byter partinamn lika ofta,som kurvan visar nedåtgående trend för dessa j ö n s a r ?
    Nåja, Stenbock kommer inte välja något av dem,eftersom de båda vill behålla socialinrättningen för avdankade politiker i Brüssel,
    Om jag förstått det riktigt,finns endast några små grupper som vill lämna EU.Ett av dem lär vara AfS som får min röst.

  9. Totalgalet av SD, har de ingen vettig strateg som kan säga ifrån. Debattera med L!? SD ligger på 20% och L under 4% i senaste opinionsmätning, enkel diffusionsteori säger att fler från SD kommer gå till L än tvärtom på de sammankomsterna

  10. Vilket larv, viken fejk. På samma sätt som Annie och Jonas åkte på någon slags standup-turné och låtsasbråkade med manus ska alltså Jimmie och Jan på turné som någon slags entertainment.

    Politik har sedan länge slutat vara äkta. Bar en plattform för narcissister och karriärister. Det blir svårare och svårare att vara SD väljare. Först ”feltryckning” om EU – direktivet och nu kompismys med Björklund. Vad är detta? Måste jag själv starta ett parti för att få lite äkta glöd.

  11. Hade det publicerats 1:a april hade garanterat alla trott det var ett aprilskämt. Annars kan nog bokstavskombinationen ”L+SD” sätta igång fantasin hos en och annan…
    Nu väntar vi bara på att Centern på ett eller annat sätt närmar sig / pratar med SD dom också….

  12. L = rödgrön politik (massimmigration, islamisering, censur).
    Varför samarbeter SD med L?
    För min del blir det en röst på AfS i EU valet.

  13. Jimmie får gärna fråga Jan som vurmar för en koldioxidskatt på EU-nivå om han kan tänka sig en skatteväxling av en sådan EU-skatt mot att en nationell skatt såsom trafikförsäkringsskatten slopas. Och båda bör frågas hur de ställer sig till EU-parlamentets månatliga flyttcirkus till Strasbourg!

Kommentera