Vänsterpartiets kompisar


Knappt har debatten om Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiets valaffisch svalnat innan partiet åter visar var man står och vilka kompisar de beblandar sig med.

Ni minns affischen där en AFA-sympatisör ler tillsammans med Jonas Sjöstedt, Malin Björk och andra vänsterpartister.

Bild från Aftonbladet 29:e april.

Frågan är om Vänsterpartiet släppt taget om kommunismen och den romantiska drömmen om en vänsterrevolution? Svaret kom delvis i kvällens Rapport Under morgondagens 1:a maj-tåg tänker Vänsterpartiet i röda Umeå demonstrera sida vid sida med revolutionära kommunister, bl.a. Kommunistiska Partiet. Detta har väckt upprörda känslor, inte minst för att partiet förespråkar en väpnad kamp för att uppnå sina mål. I KP:s partiprogram kan följande läsas.

Lägg därtill kommunisten från Jönköping som planerade väpnade attacker mot mål i Sverige.

Jonas Sjöstedt har en del att förklara, men som det sägs i Rapport kommer detta klinga av efter några dagar. Lek med tanken att Jimmie Åkesson flinat ikapp med en individ som bar en tröja med NMR tryckt på bröstet eller om SD:s lokalavdelning i Ludvika haft ett torgmöte tillsammans med kommunens nynazister. Tror någon att detta klingat av efter några dagar?

 


10 responses to “Vänsterpartiets kompisar

 • Nils Dacke

  Kommunister som kommunister, det är väl samma skit vilken bokstavskombination de än använder på sina partier/organisationer. Förkortningen SVT passar ju också in i sammanhanget ihop med sina kommunistvänner, dvs Sveriges VänsterTelevision.

  Gilla

 • Fred

  Man kunde bocka av alla typer. Pensionärer, göteborgsgubben och unga tjejer med färgat hår och supersmala killar. Det enda som bröt mönstret var de två som stod längst bak och han som stod längst fram. Och jag förstås.

  Mannen längst fram var Jonas Sjöstedt, platsen var min kommun och jag hade begett mig till biblioteket för att höra Jonas Sjöstedt ljuga och få alla mina fördomar besannade. Check och check. Men sen så gillar jag politik också – på riktigt.

  Grabbarna längst bak då. Förhållandevis unga, ena tatuerad och allmänt vaktig. Och nej, ingen livvakt för det vore konstigt då den andra var en jag kände igen från alternativ medias filmer från diverse vänster demonstrationer och uthängningar. Kort sagt, två killar som Jonas skulle säga att han inte hade en aaaaaaning om att de fanns på plats men som arbetar med att hålla alla andra på plats. Och, nej – jag ställde aldrig mina kritiska frågor.

  Gilla

 • Mike E

  Det hade inte kunnat fortsätta om inte Sverige skatteförsörjda media också bestod av vänsterelement.

  Gilla

 • Tore

  Arbetarklassen vill inte ha med dom där puckona att göra, lo-kollektivet röstar idag sd, det är den mindre vetande medelklassens barn och trashanks vänstern som sympatier finns.

  Gilla

 • centurion

  NMR kanske vi kan klara oss utan, men dom är ändå att betrakta som söndagsskole-gossar i jämförelse med AFA. Minns urladdningen i Göteborg, där NMR befann sig en bra bit ifrån Liseberg och sedan packade ihop och åkte hem. Det var först då som vänstern och dess allierade AFA, började det riktiga anfallet mot polisen. Media beskrev ändå det hela som en nazistdemonstration, fastän det bara var vänstern kvar. AFA är att betrakta som vänsterns motsvarighet till Gestapo och vänstern stödde Hitler vid intågen i våra broderland Danmark och Norge. Lita aldrig på Jonas !

  Gilla

 • Janne

  Kan någon enda seriös människa över huvud tänka sig att på något enda sätt synas eller beblanda sig med Sjöstedt, Löven, Lööf, Björklund, MP eller Kristersson?
  I så fall är dom sannerligen inte alls seriösa! Vem fan vill synas ihop med någon av dessa landsförrädare??

  Gilla

 • ossie

  Sjöstedt är en fegis som håller sig undan när man vill att han ska kommentera att hans partikompisar har ett nära samröre med våldsvänstern.

  Gillad av 1 person

 • Annie lufy

  Förpassa den ynkryggen till Gulag eller tvinga varelse. Kommentera varför hans kompis i Venezuela kör på folk med pansarvagn som i Kambodja men MSM sitter väl i samma båt som partiledaren för V. V. V som i värsting.

  Gilla

  • Tony

   Klart att MSM tar parti för kommunister,, såg det ynkliga Rapport ikväll och vem var reporter från Venetzuela, jo Dror Feilers avkomma, dom har nog fan klippkort på SVT bara man kommer från rätt parti

   Gilla

   • Stig Bergman

    Det verkligt löjliga var ju att han befann sig i Argentina när han stod och rapporterade om Venezuela. Han kunde ju lika gärna stått i Göteborg. Eller SVT kunde ju helt enkelt, via text-TV, meddelat att vi kunde se direktsändning på upproret via CNN eller Fox.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: