Åtta års fängelse för dödsmisshandel av treåring

BROTTSLIGHET. Det blir fängelse i åtta år för den 26-årige styvpappan som enligt tingsrättens dom har misshandlat en treårig pojke så svårt att pojken senare avled. Mannen döms mot sitt nekande.

Ur domen vid Skaraborgs Tingsrätt B 3875-18:

Joaquin Miranda har på okänt sätt brukat kraftigt trubbigt våld mot 3-årige styvsonen XXX huvud och kropp, vilket orsakat honom blödning under den hårda hjärnhinnan, kraftig hjärnsvullnad med förskjutning och
inklämning, diffus hjärnskada, blödningar i ögonen, krossår i överläppens slemhinna med söndertrasning av det övre läppbandet, slemhinneskada på vänstra sidan av underläppen, flertal blånader och svullnader i ansiktet och huvudet, en röd hudmissfärgning på bakhuvudet samt ett stort antal blånader på bröstet, buken, ryggen, sätet, armarna och benen samt hudavskrapningar på ansiktet, högra armbågen, bålens framsida, ryggen och skinkorna. Det hände på eftermiddagen kvällen den 9 oktober 2018 i bostaden i Götene, Götene kommun.

Brottet bör bedömas som synnerligen grovt eftersom gärningen lett till att målsäganden avlidit och Joaquin Miranda visat särskild hänsynslöshet och råhet. Därtill förövades brottet mot ett litet barn i en särskilt skyddslös ställning som Joaquin Miranda var anförtrodd att ta hand om. Joaquin Miranda begick gärningen med uppsåt.

Mamman och den biologiska pappan har via sina juridiska ombud velat att 26-åringen ska dömas för mord, vilket tingsrätten också prövat. Men rätten menar att det inte går att bevisa att 26-åringen hade uppsåt eller var så pass likgiltig till det som skedde under kvällen att det går att fälla honom för mord.

26-åringen var även åtalad för en grov misshandel av treåringens yngre syskon. Det här barnet, en ettåring, kom in med sin mamma till sjukhus under eftermiddagen den nionde oktober med ett benbrott. I det här fallet räcker inte bevisen och mannen frias på den punkten.

-Pettersson menar att misshandlar man en tre-åring under tortyrliknande former så denne dör bör det vara livstid för mord, nu är herr Miranda ute efter drygt fem år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Åtta års fängelse för dödsmisshandel av treåring

  1. Våldsbrottslingar, speciellt om de är från MÖ & A, är skyddade av både svenska skatteförsörjda journalister och politisk tillsatta nämndemän.

  2. För att komma in i Thailand blir man fotograferad och får lämna
    fingeravtryck förutom läkarintyg och utdrag ur belastningsregistret.

    Skulle kanske ha räddat Vårt Fosterland om vi hade gjort lite
    kontroller av alla soldater i invasionstrupperna?

  3. Det finns tre typer av uppsåt. Direkt uppsåt, indirekt uppsåt och eventuellt uppsåt. I det här fallet borde väl indirekt uppsåt för mord kunna komma ifråga eftersom gm borde ha insett att hans handlingar var av den arten att de kunnat medföra döden.

    • Innan dödsstraff kan införas måste vi först få riktiga vettiga lagriktiga domstolar!
      Det är ju det största problemet idag!!

  4. Och svinet dömdes i n t e till utvisning !!
    Hade det inte framgått att det var en import,kunde man frågat sig hur han är behäftad,som kan plåga ihjäl en 3-åring…

  5. Jag är ingen läkare.., men om man läser skadebeskrivningen mot ansiktet och huvet.., …..så ser det ut som att han bla har matat pojken med slag i ansiktet när pojken har legat på golvet….

  6. Chilenare är ett satans drägg. Vi har tagit emot alla utan att kontrolera vad det är för typer.

  7. Joaquin Miranda låter utländskt, han borde fått en utvisning på livstid efter fängelsestraffet. Sedan förstår jag inte 8 år för mord eller misshandel/tortyr till döds? Det verkar finnas mild särbehandling av vissa brottslingar?

  8. Dömd till 8 års vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell för att ha misshandlat ett barn till döds ?
    Efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden på hotellet så denna mördare snart ute igen.
    Detta kan bara hända i det vänsterextrema mångkulturella och kriminella paradiset Sverige.

    • För att merparten av det efterblivna Svenska folket vill det, det är fortfarande majoriteten som vill ha bibehållen eller ökad invandring av det Svenska folket.

      • Jag minns en idiot, som stod i TV och sade:
        ”Öppna ERA (obs! inte hans eget!) hjärtan!”

        Extremt dåligt omdöme brukar betyda Alzheimers!

        Någon som vet om den idioten har körkortet kvar?
        Jag skäms för att jag en gång röstade på honom!
        Numera SD!

      • Körkortet vet ej men pension för 2 mandatperioder har det vidriga aset kvar.

Kommentera