Bo Hansson döms till 12 månaders villkorligt

BROTTSLIGHET. Den svenske tv-profil som misstänkts för att ha antastat en minderårig pojke i USA döms till 12 månaders villkorligt fängelsestraff. 

Tv-profilen har nått en överenskommelse med åklagaren som innebär att han erkänner sig skyldig till en mildare brottsrubricering, ”misdemeanor battery”, vilket innebär en sorts lindrigare form av misshandel. Domen innebär att han får lämna USA.

– Han fick 12 månaders villkorlig dom. Den domen gör att han inte får återvända till det här landet, säger Paula McMahon på åklagarkontoret i Broward County, i Fort Lauderdale, till tidningen.

-Pettersson säger att utvisning och förbud att återvända på livstid borde Sverige ta efter och använda ofta.

Mer på Expressen… 

TIDIGARE 2019-01-09. TV-sportens Bo Hansson gripen i USA

BROTTSLIGHET. En av Sveriges mer kända tv-profiler, Bo Hansson, 85, f.d. sportkommentator, har gripits under en resa i USA. Den folkkäre programledaren misstänks för att ha sexuellt antastat en minderårig. Han sitter nu fängslad, och borgen är satt till närmare en miljon svenska kronor.

-Pettersson lägger främst märke till skillnaden i rapportering mellan media, hur som helst väldigt tragiskt för Bo Hansson:

NBC Miami…

Expressen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Bo Hansson döms till 12 månaders villkorligt

  1. Tragiskt för Bo Hansson men han är nog mycket lättad nu att få lämna USA! Han riskerade 15 års fängelse vilket han aldrig hade överlevt. Beträffande det brott han misstänktes för så var det att ha tafsat på en pojke, tagit på underlivet utanpå pojkens byxor! Han har varit fri mot borgen i flera månader och bott på hotell till skyhöga kostnader. Borgen var satt till 100.000USD! Han hade fotboja! Man kan ha vilka åsikter man vill men USA har en mycket hårdför lagstiftning när det gäller sexualbrott och särskilt om minderåriga är inblandade vilket jag tycker är helt riktigt. Man vill skydda sin befolkning och särskilt minderåriga. Sverige borde ta efter USA och hårdfört döma och utvisa sexualbrottslingar men tack vare Socialdemokraterna daltas det och dömda invandrare för våldtäkter och mord behåller Stefan Löven och Margot Wallström därför att F.N. vill det och för att de anser sig väldigt ”goda”, ja, så ”goda” så de vill hämta IS mördares avkomma i Syrien, ex Michael Skråmo som dessutom är norsk medborgare….ALLT SKIT SKA HIT är Socialdemokraternas slogan!!!

  2. Sverige tar bara efter allt dåligt från Usa,de som är bra som tex hårdare straff och utvisning för de som begår brott, men fall som det här fallet tar man inte efter i Sverige för Sverige styrs av kriminella för kriminella.
    Enligt min åsikt skall alla pedofiler/våldtäktsmän få sitt kön avkapat,det ondskefulla/ sjuka sitter i deras huvud.I Sverige premierar ju domstolarna på regimens order ofta utländska/illegala gruppvåldtäktsmän/pedofiler med skadestånd medans man hånar och mobbar ,och skudbelägger brottsoffren,som fått sina liv förstörda,så gör man bara i en sjuk ond skurkstat.

  3. Gammal gubbe, sitter på parkbänk och glor på barn. OK, trevligt med den unga generationen.
    Men va 17, om ungar gör situps på felaktigt sätt. So what? Vad hade han med det att göra? Det är väl bara att strunta i ungarna. Slutsats, gubben är gaggig. Sen får han ha varit på TV hur mycket han vill. Ointressant!

  4. 85 år och likväl i full vigör,tyder på bra virke…
    Nja i slutändan blev det ju som i alla sagor,ett verkligt lyckat slut.Att inte få besöka Ankeborg fler gånger,skulle jag personligen uppfattat som en senkommen julklapp !!

  5. Skönt att höra att Bosse i alla fall kommer levande hem. Sen hur skyldig han är kan ju diskuteras. Han kan vara offer för ungar som han kommit på kant med.

Kommentera