Branden i Notre Dame och förstörelsen av det kristna Europa

av Guy Millière • 23 april, 2019

  • Knappt en timme efter att lågorna började stiga över Notre Dame – vid en tid då ingen kunde ge en förklaring – så skyndade sig de franska myndigheterna att säga att branden var en ”olycka” och att ”anlagd brand hade uteslutits”. Kommentarerna lät som alla officiella uttalanden som den franska regeringen har gjort efter attackerna i Frankrike under det senaste årtiondet.

  • Branden i Notre Dame inträffade också vid en tid då attackerna mot kyrkor i Frankrike och Europa har ökat. Över 800 kyrkor blev drabbade i Frankrike bara under år 2018.
  • Kyrkorna i Frankrike står tomma. Antalet präster minskar och de präster som är aktiva i Frankrike är antingen mycket gamla, eller så kommer de från Afrika eller Latinamerika. Den dominerande religionen i Frankrike är nu islam. Varje år rivs kyrkor för att ge plats åt parkeringsgarage eller köpcentrum. Moskéer byggs överallt, och de är fulla.

 

Branden som förstörde en stor del av Notre Dame-katedralen i hjärtat av Paris är en irreparabel tragedi. Även om katedralen byggs upp på nytt så kommer den aldrig bli vad den en gång varit. Målade glasfönster och viktiga arkitektoniska detaljer har blivit allvarligt skadade och stommen i ek totalförstörd. Spiran som reste sig från katedralen var ett unikt konstverk. Den ritades av arkitekten som restaurerade byggnaden på artonhundratalet, Eugène Viollet-le-Duc, som hade baserat sitt arbete på dokument från 1100-talet.

Läs vidare

17 thoughts on “Branden i Notre Dame och förstörelsen av det kristna Europa

  1. Varför hålla på och älta kring den branden som skedde i Paris,för snart en vecka sedan ?
    Över hela Abzurdistan brinner det genom Islamistiska pyromaner,på minst 30/40 ställen…T.o.m. på platser som Stenbock aldrig kunnat tänka sig dessa invällare skulle hitta fram till !!
    Göinges djupa mörka skogar på gränsen mot Småland, har blivit till ett eldorado där tydligen nya befolkningen rotat sig.
    I Nv-Skåne som tidigare var en idyll,ligger nu röken över de små byarna !
    Om Bondgårdar,Herregårdar eller övergivna statarlängor trots de är byggda med tegel,så nog fattar de ändå eld !! Är detta normalt ??
    I STATS-TV o. PK-organen påminner man pyromanerna dagligen,att nu är det så torrt ute,att brandattentat är lättare än vanligt för er…..

  2. Citat:

    ”.. Europa ha missat den trygga möjligheten att efter det Kalla Krigets slut bilda ett Europeiskt hem tillsammans med Ryssland..”

    Lavrovs tal på Säkerhetsmötet i München 2019 Februari

  3. Citat:

    ”.. och så får ni se, ni på Väst, om 20, 30 år, ni har släppt in så många muslimer i era länder, och ni kommer att tappa kontrollen över de.. ni kommer då att stå på knä framför Mother Russia och be oss att rädda er från Islam..”

    Vladimir Zjirinovskij, rysk ultranationalist, i en intervju för Aschberg på TV3 runt 1998

    Både ironiskt och synd att han kan få rätt…

    • Vad som är mycket märkligt är att inte IS tagit på sig skulden till branden. Dom brukar j vara snabba på att gå ut och SKRYTA om att dom har begått alla grymma brott i världen.

  4. Branden i Notre Dam gillas i alla fall av en av Stockholms
    största skitstövlar, Alex Schulman?

      • En sak som du måste observera, som egentligen inte har med saken att göra, men…!

        PETTERSSON!!!

        Kolla första sidan i Svenska Dagbladet idag!!!

        Kanske vore nåt för dig att vara med och kampanja i, inför EU-valet! 🙂

        Du kanske skulle byta parti! 🙂 🙂 🙂 Fast jag vet ju inte om du tycker om Ebba så särskilt mycket, även om hon just nu tycks ha en sund inställning??? 🙂 MEN VILKET PAR!!! Ebba och Pettersson!!! 🙂 🙂 🙂

        Hur som helst mycket träffande och kul, apropå dig och din kepa och det du sagt! 🙂

        DU BARA MÅSTE KOLLA!!! UPPLYS PETTERSSON NI SOM SER DET HÄR!!!

  5. Men om en vit person är inblandad och något Islamskt är involverat så skyndar Europas myndigheter och media sig att säga att det är ”White Supremacy”. Europa saknar förutsättningar för att överlevnads med de som har makten i Europa, dvs. ”public service”/vänstern/kvinnor.
    Europa går snabbt ner på alla områden. Endast avancerad vetenskap och teknologi, primärt inom privata företag, håller Europa ekonomiskt flytande.
    I Sovjet så fick pensionärer nästan inget i pension, i Europa höjer de istället pensionsåldern.

  6. Bränder på totalt olika ställen på jorden. Under o strax innan påsk.
    På kristen mark/byggnade.

    Eeeh…

  7. Man utgår ifrån att branden är anlagd, sen får motsatsen bevisas.

    Vilka som gör dessa terrorhandlingar i världen….är som alltid….just det….EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

    Ps. När våra sk. ledare har gett upp för islam, hur ska då den inhemska befolkningen värna om sitt land !?

  8. ”Knappt en timme efter att lågorna började stiga över Notre Dame – vid en tid då ingen kunde ge en förklaring – så skyndade sig de franska myndigheterna att säga att branden var en ”olycka” och att ”anlagd brand hade uteslutits”.

    I min tolkning hur genomskinligt som helst!

    Snarare en klar indikation på att branden var just det – anlagd!

    Och lika säkert vilken grupp som ligger bakom!

    Korrumperad rapportering går endast hem hos de redan hjärntvättade!

  9. Tidpunkten, förklaringen och andra omständigheter talar för att branden hade andra orsaker än en olycka

Kommentera