104 före detta politiker lever på bidrag


INSÄNDARE Malmö 21-4-2019

Tre saker har gjort att jag har tagit beslutet att aldrig mer gå och rösta.

Det ena är svineriet med dom s k riksdagspensionerna där ledamöter som lämnat riksdagen kan ta ut pensioner i på upp till femton år tills dom fyller 65. Och då snackar vi pensionssummor som mångdubbelt överstiger vad vanligt folk som jobbat i princip hela sitt vuxna liv kan kvittera ut. I inlägget nedan finns ett exempel på ett av dessa f d riksdagssvin som lever gott på sin s k inkomstgaranti. Men det finns ytterligare drygt 100 stycken som gör likadant.

Det är alltså dessa som i åratal har uttalat floskler om jämlikhet, rättvisa , solidaritet och alla människors lika värde.

Bland dom här parasiterna finns t ex Lars Ohly och Jimmie Åkessons svärmor som inte var närvarande en enda dag när hon satt i riksdagen och som nu alltså har fräckheten att ta ut en s k inkomstgaranti tills hon fyller 65 år.

Jag minns när jag jobbade som lokförare vid SJ så hade man ett reportage i personaltidningen om just Lars Ohly där han under en dag gick tillbaka till sitt gamla jobb som tågmästare , d v s konduktör. I detta reportage så förklarade vederbörande att han längtade tillbaka till sitt jobb och att han kunde tänka sig att komma tillbaka den dagen då han lämnade riksdagen. När jag läste detta så tänkte jag direkt att du grabben, du kommer aldrig mer att sätta din fot på SJ och det har han heller aldrig gjort.

Och varför i helvete skulle han göra det när han än idag går hemma och slår dank och kan kvittera ut minst den dubbla pensionen mot vad jag får efter ca 45 års jobb vid samma företag. Och detta ca 15 år före den ålder då jag och dom flesta kan gå i pension.

Detta är alltså alla människors lika värde vi talar om!

Ännu svinigare ter sig dom här inkomstgarantierna när man betänker att en del av dessa som nu parasiterar på oss skattebetalare har uttalat att vi andra måste jobba ännu längre och det ända upp till 75 års ålder. Den jag tänker på är naturligtvis i första hand Fredrik Reinfeldt.

Dom här personerna som utan skam utnyttjar dessa förmåner som dom själva röstat igenom måtte inte ha någon som helst moral i kroppen.

Och i och med att det snart är första maj så måste jag säga att ni som går i tåget efter politiker som tjänar ca tio gånger mer än vad ni själva gör, ni måtte inte ha något bakom pannbenet.

Blir det sista striden i år också? För vilken gång i ordningen blir det i så fall det? Fattar ni fortfarande inte hur löjeväckande det ter sig när han som går först i tåget hand i hand med kärringen tjänar 172.000 kr i månaden och sedan håller tal om jämlikhet och rättvisa?

Den andra anledningen till att jag aldrig mer tänker deltaga i ett s k demokratiskt val i detta land är hur man kan manipulera ett valresultat till oigenkännlighet när det gäller att bilda regering och hur man i princip slänger över en miljon väljares röster på soptippen.

När ett skitparti som knappt kommer över 4 % spärren kan få bilda regering och sitta på ett antal ministerposter medans ett parti som får över 18 % av väljarnas röster totalt blockeras och utesluts från allt inflytande då tycker jag inte att man ens kan komma i närheten av något som liknar demokrati.

När partierna kan sitta och förhandla långt över väljarnas huvuden och bilda regeringar som inte har något över huvud taget med valresultatet att göra och där väljarna inte har något som helst att säga till om så är det faktiskt något som mer liknar diktatur än demokrati.

Så länge det kan gått till som det gjorde i det senaste valet så tänker i varje fall inte jag gå och rösta och jag vet fler personer som tänker likadant.

Jag tänker inte utsätta mig för en liknande förnedring genom att delta i ännu ett odemokratiskt val där min röst inte är värt någonting vid en regeringsbildning.

Den tredje anledningen till att jag inte tänker rösta är dom uppgifter som har kommit fram vad det gäller EU – parlamentarikernas arvoden.

Jag har ej heller tidigare röstat i EU – valet och tänker inte göre det nu heller.

Anledningen till detta är bl a parlamentarikernas rent ut sagt äckliga arvoden. När man kommer upp i summor på närmare 225 000 kr i månaden när man räknar ihop arvodet på ca 90 000 kr , 3000 kr per dag när man är närvarande i traktamente samt ca 45 000 kr i s k kontorspengar då tycker jag att man har passerat allt vad anständighet heter.

Efter fem år i EU – parlamentet så är varje svensk parlamentariker mångmiljonär med sina ca 13,2 miljoner i olika utbetalda arvoden.

På samma tid så har en svensk löntagare med normal svensk lön tjänat ca 2 miljoner brutto. Återigen väldigt jämlikt, rättvist, solidariskt samt ett bevis på att alla människor har lika värde.

Nej, jag tänker inte medverka till att svenska parlamentariker äter gåsleverfrukostar och sköljer ner middagen med champagne på Hilton i Bryssel varje dag eller på annat sätt lever lyxliv samtidigt som man medverkar till förstörelsen av Europa.

Inte heller vill jag medverka till att EU – kommissionens ordförande Jean – Claude Juncker i fortsättningen kan hålla på med att ragla omkring mer eller mindre stupfull så att han måste stöttas av kollegor som inte titta lika djupt i spritflaskorna.

Jean – Claude Juncker är ett levande bevis på vad EU egentligen är. Helt enkelt en tummelplats för politiker som inte behövs och en organisation som inte fört med sig något gott av värde för Europas medborgare. Dom enda som har tjänat på att EU finns är dom parlamentariker och tjänstemän som sitter på sina mer än överbetalda tjänster i Bryssel.

Vi andra har bara fått betala mer och mer för att finansiera detta spektakel och tydligen så räcker det inte med dom 40 miljarder som Sverige betalar utan nu kräver man ytterligare 15 miljarder från oss om Brexit blir verklighet.

Jag har fått nog av s k svenska demokratiska val och svenska fiffelpolitiker samt EU – parlamentariker som efter några år blir mångmiljonärer.

Jag tänker utnyttja den enda möjlighet jag har att visa min avsky för hur det går till inom politiken, nämligen att inte rösta fler gånger och utsätta mig för fler förnedringar.

Det räcker nu!

Sandor Herold, Malmö


14 responses to “104 före detta politiker lever på bidrag

 • Peter Sjöström

  Håller med Sandor fullt ut . Huvudet på spiken . Att SD löser problemen har jag svårt att se . Kanske det alternativ som är att föredra jämfört med de övriga men långt ifrån bra . Vi har Afs , de tror jag mer på . Om de sedan har kapsitet att framföra sina idéer vet jag ej . Klart det friskaste partiet än . Annars så är ju visigradländerna hoppet . Orban som Europas enda karl kan få och behöver hjälp från dessa länder . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Jocke

  Detta är väl första gången som Finland går före, om vi bortser ishockey förstås.
  I Finland har man begränsad denna riksdagspension till några få år efter att man lämnar riksdagen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sandor har fått nog.

  Det lustiga i sammanhanget, är att en hel del av dessa politiker, saknar arbetslivserfarenhet. Trots att de tillskansar sig dessa enorma ersättningar och förmåner.

  Gilla

 • Argus

  Detta är varken stadfäst i lag eller genom avtal. Den enkla lösningen är att stadfästa att riksdagsmän har en viss pension efter 65 år, eller vad den allmänna pensionsåldern är, till en pensionsgrundande inkomst. Riksdagsmän har ingen inkomst då de är förtroendevalda och erhåller arvode. Låt oss säga för enkelhetens skull att deras pensionsgrundande inkomst sätts till ett basbelopp, ungefär 48 000. De som tagit ut pension före 65 års ålder kommer då att få uttagen avdragna från senare pension.

  Med andra ord, de som tagit ut ”pension” från tidigast möjliga tidpunkt, trettio år (18 år plus tre perioder enligt äldre praxis) kommer att tillhöra framtidens fattigpensionärer såvida de inte hittar hederligt arbete.

  Gilla

 • ossie

  Vidriga parasiter !!

  Gilla

 • eugenecork

  …som sagt, 82:ans väljare har valt
  och vill (som jag fattar det) ha det på
  detta vis…inte mkt att orda om, eller
  hur?

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Antingen ska alla svenskar ha samma inkomstgaranti eller ska ingen ha det.

  Gilla

 • Kent

  Sandor jag håller med dig i det mesta utom att EU inte har varit något bra utan bara dåligt.
  Att ha upplevt 70-80 talets vänstervridna unkna atmosfär med löntarfonder som kronan på verket så var det en frisk utvädring som EU kom med.
  Politikernas rofferi och dubbelmoral är inget specifikt EU problem utan det finns på alla nivåer från kommun och uppåt.
  Så Sandor bit i hop och gå och rösta på SD för din röst behövs för att visa de fifflande pk politikerna att det straffar sig att vända sig mot folkviljan.
  Ett starkt SD i EU kan göra skillnad tillsammans med bla Ungern och många fler.

  Gilla

 • putte

  Man kan ju hårdra det hela och säga att alla politiker lever på bidrag , för det är väl till hundra procent skattemedel som dom lever av , plus att dom inte har några som helst krav att producera eller prestera någonting som är till nytta för samhället .

  Gillad av 1 person

 • Roland Karlsson

  Ungefär så resonerar jag också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: