Spelarna id-kollades – då saknades sju av spelarna

INVANDRING. Sju spelare saknades i division 3-laget Växjö United FC när Svenska fotbollsförbundet var på plats för att genomföra id-kontroller inför derbyt mot Växjö Norra, rapporterar P4 Kronoberg. Kontrollen genomfördes eftersom Växjö Norra misstänkte att spelare i Växjö United spelat under falsk identitet, tyvärr så föranmälde fotbollsförbundet att de skulle ha kontroll. 

– Det är klart att man höjer på ögonbrynen, säger förbundets utsända Christer Gustafsson till radion. De tolv spelare som dök upp till id-kontrollen hade alla giltiga id-handlingar. Den decimerade truppen fick senare se sitt United förlora med hela 1–15.

-Pettersson säger att ID-kontrollen var förhandsanmält, kanske polisen skulle göra några oanmälda kontroller i stället.

 

Växjö United FC. Bild från klubbens Facebooksida.

Växjö United har en märklig bakgrund, laget tappade formen dramatiskt under säsongsavslutningen 2018. En rad konstiga resultat sammanföll med anmärkningsvärda förändringar på spelmarknaden, vilket väckt misstankar om matchfixning. Föreningen fälldes av Disciplinnämnden för att ha spelat med en otillåten spelare. Spelaren i fråga har tidigare varit avstängd för matchfixning vid två tillfällen. I november portar Växjö kommun klubben från sina träningsplaner eftersom de obetalda fakturorna blivit för många och skuldbeloppet för högt. Ordföranden och föreningens starke man, Mohamed Abdi Elmi, 38 år, har flera konkurser bakom sig, bland annat en personlig.

Om Araby på bloggen…

Växjö United hör hemma i Araby och spelar på Araby Park Arena

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Spelarna id-kollades – då saknades sju av spelarna

Kommentera