”Svensk” bakom visum på falska grunder

BROTTSLIGHET. Afghaner, afghaner, afghaner, skrev vi i rubriken för några dagar sedan. Då avsågs de 121 afghaner som fått visum på falska grunder, alla ”ensamkommande” som fått stanna utan asylskäl med flera. 

Ett av de 121 felaktiga visumen

Den tidigare tjänstemannen på Migrationsverket som lånades ut till Utrikesdepartementet i Pakistans huvudstad Islamabad och utreds för att ha gett 121 afghaner visum på falska grunder, anhölls i veckan och det rapporteras troligen om häktning den närmaste tiden.

Mannen ifråga avskedades 2017, vilket det blev rättssak av. Han ville att avskedandet skulle ogiltigförklaras – Norrköpings Tingsrätt gav dock Migrationsverket rätt och Arbetsdomstolen meddelade inte prövningstillstånd. Domen har således vunnit laga kraft.
Poängen med målet i Norrköping  är att det visar mannens identitet, Aram XXXX och som så ofta visar det sig att han har ett namn som påminner om dem han hjälpt med visum på falska grunder.
Intressant att notera; afghaner som fått visum uppges vara födda på 80-90-talet, ser åldersmässigt ut som afghaner som i Sverige är registrerade som tonåringar.
Dessutom gäller de visum som denna icke-svensk, men svenska medborgare utfärdat inte bara Sverige utan hela Schengenområdet.
-Pettersson undrar hur många asylaktivister som Migrationsverket har anställt…

TIDIGARE 2019-04-07. Afghaner, afghaner, afghaner…

BROTTSLIGHET. En man i 50-årsåldern som har arbetat på Migrationsverket har gripits misstänkt för att ha hjälpt 121 afghaner få visum till Sverige på falska grunder, när afghanerna väl var här har de kunnat söka asyl, vilket ett antal gjort, rapporterar Aftonbladet. 

Mannen arbetade på Migrationsverket men var utlånad till utrikesdepartementet som ansvarig för migrationsavdelningen på en ambassad när de misstänkta brotten begicks. Han började utredas av Migrationsverket 2016 och fick sparken 2017 för att ha beviljat visum till afghaner på falska grunder.

På tisdagsmorgonen greps han av polisen misstänkt för grovt tjänstefel. Även två andra personer greps i samband med detta misstänkta för medhjälp till brottet, men dessa har inte varit anställda på Migrationsverket. Alla tre släpptes på fri fot samma dag efter förhör. Migrationsverkets utredare har beskrivit det som ”en del av professionell människosmuggling”.

Den misstänkte nekar till brott och åklagaren vet ännu inte motivet.

-Pettersson kan tipsa åklagaren och räknar lågt 121 st á 20.000 kronor är 2,4 miljoner!

För övrigt minns jag valrörelsen 2010 då moderaterna lade flera väldigt bra förslag, ett var att medborgarskap och uppehållstillstånds som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas. Efter valet så glömdes detta bort och Fredrik Reinfeldt gjorde upp med miljöpartiet i stället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Svensk” bakom visum på falska grunder

  1. Slumpviss var jag på ’praktik’ 2 månader hos Migrationsverket i 2015. Jag fick inte arbete bara för jag saknade penis. Infödda svenska kvinnor, och MENA peniser skulke vara bra f{remål för förskare men manliga svenska hetero. För fallet i er text: för lite hittat och försent.

  2. 121 afghaner a 4 miljoner = 484 miljoner. Plus några miljoner som herr Aram kostar så blir det en halv miljard!

  3. Så här går det till i brottsparadiset Sverige,där kriminella styr för kriminella.82;an har röstat så att detta orättfärdiga kan fortsätta.
    Bara i Sverige vill man se och behandla id lösa vuxna män i vapenför ålder som barn fastän det är helt uppenbart att de är vuxna män.I många länder förstår man att majoriteten av dem är soldater,och det var min första tanke när jag såg dem i det lilla samhälle jag bor i för här dräller det av dem, de går och rör sig som soldater,beter sig som soldater, detta var jag helt övertygd om.

    Zulmay Afzali som verkligen flydde för sitt liv från Afghanistan,har mycket att berätta om hur det går till.Han var den enda riktiga flyktingen och den enda med sina riktiga id handlingar med sig på den långa resan av alla han träffade på.De andra sk flyktingarna frågade vad han hade för uppdiktat historia då Zulmay svarade att han hade ingen sådan utan han hade verkligen flytt för sitt liv trodde ingen honom.Zulmay Afzali är mycket välutbildad,intelligent och mycket ambitiös och har gedigen kunskap om säkerhet mm då han var anställd inom den afghanska regeringen.Två böcker han har skrivit,mycket läsvärda.Tyvärr har Zulmay Afzalis stora kunskaper och erfarenheter inte uppskattats av Sveriges regim,det är mycket skamligt då han skulle vara till stor hjälp inom sitt kunskapsområde,men det passar inte socialisterna och deras agenda.ZA hade ett allvarligt samtal med Mona Sahlin under en konferens om säkerhet som näringslivet anordnade,men hon lyssnade inte alls på de goda råd och varningar som ZA gav henne angående Sveriges säkerhet.Här är ytterligare ett bevis på regimen inte vill ha duktiga ärliga kompetenta invandrare som har ett behövligt tillgångskapital som är till hjälp för vårt folk och land.Denne man är beundransvärd tycker jag.
    Hade Sverige varit ett friskt välskött land och en riktig rättsstat hade man inte ignorerat och förminskat människor med viktig kompetens och erfarenhet.

    Den eminente Thoralf Alfsson hade vad jag minns kollat upp lite om anställda på migverket för några år sedan,han hade lagt ut en namnlista på sin blogg med anställdas namn och då var det slutet av alfabetet om jag minns rätt och där var nästan enbart namn som såg ut att varra från mena området.Så frågan är högst relevant,hur många utländska aktivister har fått anställning på migverket? hur många vänsterextremister/kommunister/islamister jobbar på migverket?

  4. De muslimska nämndemännen föreslår att straffet blir två veckor samhällstjänst i morbrors fruktaffär alt. 150 000 skadestånd från staten.

  5. Varför fick inte Clark Olofsson eller Svartenbrandt bli finansminister? Lika idiotiskt som att ge en korrupt skithög mandat för uppehållstillstånd…

  6. Detta har man ju anat sedan flera år tillbaka då man fick reda på att många utänningar är anställda på migrationsverket!

Kommentera