Regeringen får backa om upphovsrätt i EU

DEMOKRATI OCH UPPHOVSRÄTT. Regeringen tvingas rösta nej till det omdiskuterade upphovsrättsdirektivet i EU. Samtliga partier utom Socialdemokraterna röstade mot, till och med regeringskollegan miljöpartiet röstade nej. 

Det hindrar dock inte justitieminister Morgan Johansson (S) att sura och tycka att alla andra är dumma.

– Pettersson tror att sanningen är att Morgan Johansson låtsas stå på kulturarbetarnas sida för att de är vänster medan han i verkligheten gynnar de stora mediebolagens försök att kontrollera och censurera internet.

Upphovsrättsdirektivet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Regeringen får backa om upphovsrätt i EU

  1. Alla partier var tydligen ”högerextrema ” i detta beslut, enligt socialdemokratisk retorik.

    Ett klokt beslut av alla dessa riksdagspartier.

  2. Det känns tyvärr inte över än,,, förslaget dyker nog upp i omarbetad form och beslutas om ändå. S är alltför rädda för alternativa medier och samma gäller övriga regeringspartier och EU:s ledning.

  3. spelar ofta väldigt liten roll hur det röstas då besluten tas någon annanstans. jag är säker på att både Sverige o Eu skulle se helt annorlunda ut om man testat demokrati på riktigt.

Kommentera