Men ni har fri entré på statliga museer…


EKONOMI OCH SKATTER. Regering S+MP, presenterade nyligen sin vårbudget som har stöd av C och L samt V. Det blandas och ges men ingen verkar ta helhetsansvar. Centern är glada åt en satsning på tolv miljoner för myggbekämpning, det satsas 170 miljoner på bäversafari, utrikeståg, fri entré på statliga museer, laddstolpar för dem som har råd att köpa elbilar m.m.

-Pettersson säger att ovanstående satsningar inte är oviktiga men de gynnar knappast de svaga i samhället och när det samtidigt dras ned på både polisen, äldrevården och psykiatrin så är det bara att inse att jag och regeringen Löfven har olika uppfattningar om välfärd.

Stora samhällsproblem med nästan en skjutning per dag, fler som blir äldre, tredubblade köer till barn- och ungdomspsykiatrin bara för att nämna något.

För att uttrycka det kort, allt du som förälder boende på landsbygden med en nyrånad tonåring behöver göra är att ta bilen som går på högskattad diesel eftersom det inte finns någon kollektivtrafik, boka ett hotellrum, köpa bussbiljetter eftersom antalet parkeringsplatser är begränsat, leta dig fram till Kungliga Djurgården och då, simsalabim, är entrén på etnografiska museet gratis! Där kan du studera världens olika kultur- och samhällstyper.

Steget Eter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Men ni har fri entré på statliga museer…

 • turrim

  Det borde vara många från landsorten som skäms när de trycker på ja-knappen. Men de törs inte säga nej.

  Vi borde ha som i UK där man väljs i enmansvalkretsar. Varje weekend så förutsätts det att den i i orten valde sitter på allmän plats och möter sina väljare.

  Gilla

 • Stenbock


  I Bürgerparken i Pankow,Berlin har det i alla tider varit fritt inträde.Den hundraåriga parken har liksom Gedächtniskyrkan överlevt krig,och kommunistdiktatur.
  Nu sedan de Orientalska islamisterna anlänt vandaliseras allmänna platser lite överallt. För några nätter sedan slog dessa vandaler till mot parken i Pankow.
  Resultatet ser ni bilderna ovan. Ängels-figurer och andra verk förstördes för att slutligen kastas i en damm.

  Gilla

 • Kurt

  Varför hör man aldrig om nedskärningar i Asylcirkusen?

  Gilla

 • Suzie

  Vad hjälper fri entré till museer när Sverige har minst 350 000 fattigpensionärer,, plus låginkomsttagare,arbetslösa,handikappade och sjuka som inte har råd med akut,tandvård,nödvändiga mediciner,inte får akut sjukvård för 50 kr , inte ens akut vård pga extremt långa köer och väntetid, däremot får illegala,asylsökande,romska tiggare och vuxna afghanska män och grovt kriminella får allt gratis som inte fattiga behövande svenskar får.Alltfler svenskar blir hemlösa, många äldre tvingas gå runt och leta pantburkar och mat i soptunnor i dag i Sverige 2019, det är så skamligt så man saknar ord,så vill socialisterna att de skall vara.
  Storljugaren Löfven är i farten i riksdagen igen med lögner för att försvara gratis vård till illegala.Man mår minst sagt illa och blir heligt förbannad över att se och höra 82:ans statsminister ständigt stå och ljjuga folket rakt upp i ansiktet,men sådana är socialister,sanningen vill de icke kännas vid ty de har djävulen till far och gör vad deras far befaller dem att göra, så står det i Bibeln och jag kan bara hålla med för på frukten känner man trädet, eller hur.
  Löfven vet mycket väl sanningen,han vet också vilka som byggt upp Sverige,och vilka som jobbar och sliter hårt och betalar världens högsta skatter för att bli åsidosatta på alla samhällets områden,förutom att skatteslava förstås,här står han och rent ut sagt sparkar och spottar på alla de skötsamma,ärliga strävsamma och utsatta svenskar som förvägras ta del av den välfärd som de har slavat för och har rätt till men som skänkes bort till främlingar från tredje världen som aldrig bidragit med en krona till vårt samhälle och välfärden,värre förakt för sitt eget folk kan inte en statsminister uppvisa än vad Löfven gör.Vederstyggligt!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Hur ska man tolka regeringens budget?
  ¤ neddragningar inom äldrevården = den moderna tidens ättestupa
  ¤ neddragningar inom psykiatrin = den moderna tidens tvångssteriliseringar
  Jag bara undrar alltså.

  Gilla

  • Suzie

   Ett barn i tioårsåldern kan ju tom räkna ut vad som händer i ett land som Sverige där man skär ner på alla samhällets viktiga funktioner som polis( man gör sig av med de ärligaste och duktigaste ) , överfulla fängelser, för få förvaringsplatser för illegala som skall utvisas så de får gå fria och lösa ute i vårt samhälle och åtnjuter
   privilegier som gratis vård,gratis tandvård,gratis medicin etc som skötsamma medborgare icke får,samtidigt som det fortsätter att välla in grovt kriminella i Sverige som är brottsparadiset på jorden,man skär ner på sjukvården steg för steg alltmedan det strömmar in främlingar från fjärran länder till Sverige som vill ha gratis sjukvård och tandvård och går före svensken i kön till allt.
   Allt detta förstår ett barn att det bara kan sluta i en stor nationell katastrof för vårt folk och land.Men 82:an är kanske nöjda? jag tänker på allas vår barn och barnbarns framtid som inte ser ljus ut här i Sverige som det ser ut idag.Det är så sorgligt.

   Gilla

 • Lellegoo

  Nattåg till Europa. Vet ni hur det går till? Jo,genom en kraftigt dold subvention som skär rätt igenom den upphandlande policy, myndigheter ålagts att driva sin verksamhet efter.
  Det finns idag inte sovvagnar för att driva en sådan trafik. Ingen tågoperatör kan med största kreativitet få en investering i sovvagnar att bära sig. Det går inte företagsekonomiskt räkna hem en sådan affär.
  Vad sker då? Jo, myndigheten i fråga, startar en ny enhet som upphandlar ett hundratal sovvagnar för miljarder. Dessa hyrs sedan ut till tågoperatörerna som skall sköta trafiken på Europa.

  Om detta har inget knystats i någon media, varken alternativ- eller systemmedia. Att nattåg till Europa skulle inrymmas i de 170 bäversafarimiljonerna är bara att glömma. Detta handlar om miljarder – fast de syns inte.

  Gilla

  • Lellegoo

   Vill bara tillägga, att när inte ens den normala tågtrafiken fungerar som den ska, hur motiveras en penningrullning av beskrivet slag?

   Gilla

 • Erik Bergman

  Varifrån ska elen komma till elbilarna? Från polska kolkraftverk?

  Gilla

  • turrim

   Det är mer än kraftverk som är problem. E.ON säger i en annons i SDS att elnätet klarar inte den våldsamma expansionen av elbilar.

   Gilla

  • Macke

   Öppna landskap kommer att täckas av vindsnurror.
   Det skall byggas kring Åsele – Lycksele med hela 84! st.
   Men snurrorna kommer enbart till att producera 1,1 TWh per år, räcker enbart till hushållsel för runt 220.000 hem.
   Mellan Malung och ner till Torsby på Värmlandsgränsen, är det planer med 40! st. med upp till 250 höga vindsnurror på Ripfjället.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: