Julian Assange gripen på Ecuadors ambassad

UTRIKES. Julian Assange greps idag av brittisk polis som bjudits in på Ecuadors ambassad. År 2010 anklagades han för våldtäkt i Sverige och han häktades i London. Efter att ha släppts fri mot borgen sökte han asyl på Ecuadors amabassad av rädsla för att bli utlämnad till USA för sin verksamhet med Wikileaks.

Assange har tillbringat sju år på Ecuadors ambassad i centrala London och Ecuadors utrikesminister Maria Fernanda Espinosa har meddelat att han den 12 december 2017 beviljats ecuadorianskt medborgarskap.

Han föll senare i onåd hos ett nytt ledarskap i Ecuador och våren 2019 fick han ett förnyat pass från Australien, och han tvingades lämna ambassaden. Förundersökningen i Sverige är nedlagd, men han greps av brittisk polis eftersom han avvikit från borgen

Assange står misstänkt för flera brott både i Sverige och i USA.

Mer på Wikipedia och på The Sun 

Åren på ambassaden har inte varit snälla mot honom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Julian Assange gripen på Ecuadors ambassad

  1. ”Vanliga” våldtäktsmän, ja dom av den sorten som ibland tröttnar på att sätta på sina kameler, kryllar det av i detta land. De är ständigt i farten i både större och mindre grupper. De är ett enormt gissel för hela samhället och speciellt för dom kvinnor, flickor och även små barn, som drabbas av trauman för lång tid framåt. Förövarna erhåller löjligt låga straff eller inga alls. Somliga as får t.o.m. skadestånd !!! Men vad är det då som gör att denne man bli så mycket mer uthängd i offentlighetens ljus än alla andra busar sammantaget ??? – Jo, förmodligen beroende på den andra karriären med Wikileaks… Makten brukar ju ha svårt att tåla när de gång på gång blir ertappade med brallorna nere, fingrarna i syltburken och skägget i brevlådan. Det är nog där som skon klämmer mest ! Hela denna soppa verkar riggad för att uppnå någon sorts effektsökeri.

  2. Feminina pajas Sverige lyder husse USA, detta är den största skam Sverige någonsin gjort.
    Uppmanar folk att stå upp för demokrati och bekämpa orättvisor, sen när en man uppmärksammar usa’s över grepp i bla Afghanistan så fejkar man en våldtäkt för att få honom utlämnad till usa.
    Helt plötsligt står våldtäkt över allt annat och det är ok att fejk anklaga honom
    Varför står inte sexuella övergrepp överst på agendan när gärningsmännen kommer från icke skidåkande nation.
    Fy fan man skäms att vara Svensk.

  3. https://imgl.krone.at/scaled/1902006/v111e2f/630×356
    Vi får se om Abzurdistan nu begär honom utlämnad. Rättvisan måste ju ha sin gång. Speciellt när som i detta fall vänsterhaggor lidit skada i deras tydligen,enda friska delen av knoppen !
    Är inte detta ett fall som kunde nyttjas i en utbytesaffär,med USA ?Jänkarna får denne grånande ovårdade Julian,och vi abzurder erhåller den gamle ”TV-kändisen” Hansson tillbaka,till Fjollträsket !
    Vill minnas att Hansson var den som klart uttalade ”att det såg svart ut på AIK´s planhalva”.Tyder ju på en storartad vakenhet,trots hans (som Stenbocks) ålder..

  4. Nu vädrar häxan Massi Fritz morgonluft. Hon har ju misslyckats med Kroner och kommer att misslyckas med Timell så om nu Assange kommer hit för att stå till svars för våldtäkt på 2 extremfeminister som anklagat honom. Troligen en falskt som hämnd sen har ju fallet utvecklats på ett sätt som ingen kunnat drömma om. Om de erkänner att det var falskt så riskerar de ju själva att bli åtalade. Ja vilken soppa.

  5. Tänk att de kan avdela 20 poliser för att anhålla denne lille, svage och gråhårige man. Polisen måste ha lite att göra i England.

  6. Sjukt Sjukt Sjukt

    Sveriges barn och kvinnor våldtas och gruppvåldtas i mängder dagligen i det VINST FÖR SAMHÄLLET, MÅNGKULTURELLA SVERIGE, medans politikerna blundar och ljuger om den verkliga sanningen.

    Försvarar inte Julian….men nått förstånd bör råda….Sverige välkomnar IS-terrorister som misstänkts med största sannolikhet för mord, terror, pedofili, plågeri och än mer sjuka krigsbrott mot mänskligheten.
    Och dessa går fria i Sverige och får pengar/bostad för att fortsätta sin djävulskap.

    Förstår att det är rent politiskt djävulskap bakom Julians gripande…men som sagt tidigare: Vi är på väg mot ren diktatur, där alla oliktänkande ska tystas….och vänstern begriper ingenting, vad som är på väg att ske.
    Sjuk Sjukare Sverige

Kommentera