12 thoughts on “Tjuvjägare recyklad

  1. Uppskattar pekpinnar om det svenska språket . Det ’ misshandlas ’ för mycket nu för tiden . Värst tycker jag det är med alla sär skrivningar !! Elefanten blir väl som oss andra när maten tryter , konstigare är det inte . Mvh Sjöström

  2. Det uppmärksammas att straffskalan för att döda vilda djur är större än för IS-anhängare som dödat, våldtagit oskyldiga människor i Syrien

  3. Elefanterna kan bli farlig för människan de kan få brist på föda genom lång torka eller för mycket elefanter på området.
    När de blir hungriga ger de sig ut på vandring och påträffar de en människa kan de trampa ihjäl personen som händer.

    Många parker i Afrika har för mycket elefanter på områden, som skulle behövas gallras, men genom protester även från utlandet kan det inte genomföras .
    Sedan är ett problem därför det finns en rangordning med elefanterna som blir oro i flocken när den störs.
    Krugerparken som har ett enormt område, men det är känt att det finns för mycket elefanter på området, men varit problem att gallra dem.

    Elefanterna kunde ge en bra inkomstkälla för parkerna , därför många är villiga att betala stora skottpengar för att få skjuta en elefant, och köttet kan tas tillvara för lokalbefolkningen. Betarna kunde ge stora inkomster om förbudet med handel av beter hävs.

    • Jag vet någonting annat som sprider sig som mögelsvamp över jorden och som drastiskt skulle behövas minskas på och det är INTE elefanter.

  4. I så fall vågar jag påstå att tjuvjägaren var antingen en Islamist,eller röd/grön kommunist !!
    Annars hade även huvudet smakat för lejonen…..
    Dessa djur är inte dumma,och har en utomordentlig god näsa !

  5. Lite förvirrad här, återfanns hans huvud i ändan, eller var ändan kanske fortfarande kvar i byxan? Ursäkta pekpinnen, men har bitit ihop alldeles för länge och nu rann det visst över. Är bara så oerhört trött på denna felstavning som man numera vad det verkar, ser nästan överallt..

    • Haha, ser att du ändrat och det tackar jag för. 🙂 Hoppas du inte tog min anmärkning för allvarligt, det är bara det att vara en riktig svensk nationalist, tycker jag även borde innefatta att på bästa sätt vårda vårat svenska språk..

      • Det heter inte ”vårat” språk och alla kan inte perfekt svenska. Fjärranöstern har bott utomlands i många år, andra är ordblinda och en del har bråttom…

      • Visst är det så, också därför som jag i mitt första inlägg ursäktade för pekpinnen och i mitt andra inlägg även skrev att jag hoppades han inte tog illa upp av det min replik.

      • Visst är ”vår” som du säger vedertaget skrivspråk, medan ”våran”, ”vårat”, ”eran” och ”erat” är talspråk. Däremot skrivs dessa ord ofta vardagligt som de senare och det är inte fel, troligen eftersom det uttrycks så inom flera dialekter sedan yngre fornsvensk tid, bildade analogt med dåtidens adjektivböjning.

        På (de flesta) internetforum, Facebook, personliga bloggar och liknande är det knappast fel att skriva ”vårat”. Men skriver man i yrkesliv eller studier är det förstås inte att rekommendera, då de är klart markerade som vardagliga. Mitt tidigare inlägg var mer vardagligt menat och inte på något sätt skrivet yrkesmässigt.

Kommentera