Sveriges EU-avgift kan öka med 15 miljarder

EU_VALET 2919. Centerpartiets toppkandidat till EU-valet, Fredrick Federley, riktar skarp kritik mot de svenska partier som vägrar öka Sveriges medlemsavgift till unionen.

– Ordet populist används kanske lite för frikostigt just nu, men jag skulle säga att det är få gånger som argumentationen är så svag som när EU-kandidater vill att EU ska göra allt möjligt, men inte vill skicka med pengar, säger Federley enligt Expressen. 

Sverige betalade 2018 40 miljarder till EU och får tillbaka 13 miljarder, alltså en nettokostnad på 27 miljarder. Som jämförelse så har polisen runt 25 miljarder att röra sig med.

För att täcka upp för uteblivna intäkter efter det eventuella brittiska EU-utträdet och för att betala för nya samarbeten måste EU få in nya pengar från medlemsländerna, enligt EU-kommissionen. Sverige kan behöva skjuta till 15 miljarder kronor extra. Men flera svenska partier säger tvärt nej.

-Pettersson säger att EU:s budget bör inte öka utan minska rejält, så att rösta på centerpartiet är inte aktuellt för mig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Sveriges EU-avgift kan öka med 15 miljarder

  1. Innan Federleicht en tänker tanken att höja Sveriges EU-avgift bör han kräva att EU-parlamentets månatliga flyttcirkus mellan Bryssel och Strasbourg slopas!

  2. Sedan Sverige gick med i EU har vi netto betalat 577 miljarder kronor.
    Eller 577 000 000 000 kr. Nån som är nöjd med vad vi fått för de skattepengarna.

  3. Vi vill inte att EU ska ”göra allt möjligt”. Vi vill att EU ska göra så lite som möjligt, det vill säga det som medlemsstaterna inte klarar av på egen hand. Vi vill inte heller att Fredrick Federley ska sitta i EU-parlamentet, eller någon annan för den delen. Vi behöver inget egenmäktigt parlament eller maktfullkomlig kommission. Ministerrådet och de egna parlamenten ska ha makten.

Kommentera