Somalier döms till 17 års fängelse och utvisning för brutalt knivmord

BROTTSLIGHET. Sadaq Jamal, 29, och somalisk medborgare, dömdes idag vid Örebro tingsrätt till fängelse i 17 år och livstids utvisning efter att med minst 25 knivhugg ha mördat en 56-årig man i korsningen Tegelgatan/Ringgatan på Väster i centrala Örebro den 30 juli 2018. 

Sadaq Jamal, Somalia. Foto: Polisen

Enligt domen är motivet till mordet fortfarande oklart, men i ett pressmeddelande skriver tingsrätten att ”mycket tyder på att det är ett rån som urartat”. Tingsrätten beskriver att mordet är ”utfört med stor brutalitet”.

Herr Jamal, släpptes ur häktet mindre än en månad före mordet. Då var somaliern misstänkt för grov misshandel, övergrepp i rättssak och stöld. I april ska han ha misshandlat en man genom att sparka honom i huvudet och skära honom med en kniv i ansiktet. Jamal hotade också att döda mannen han misshandlade om han gick till polisen.

Somaliern Sadaq Jamal kom till Sverige 2008 och är en känd återfallsförbrytare. Han är tidigare dömd för en rad olika brott. 2015 dömde Göta hovrätt honom för bland annat olaga intrång, ofredande, stöld och förgripelse mot tjänsteman. 2016 dömdes han bland annat för stöld och våld mot tjänsteman, då han bet en polisman i fingret, till tre månaders fängelse.

Örebro Tingsrätt Pressmeddelande

-Pettersson säger att hade svenska myndigheter tänkt på svenska medborgares säkerhet i första hand så hade Jamal inte befunnit sig i landet och en man sluppit bli mördat och åtskilliga andra sluppit lidande och ekonomiska förluster.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Somalier döms till 17 års fängelse och utvisning för brutalt knivmord

  1. ”TACK FÖR ATT DU VALDE SVERIGE” upprepade Stefan Löven och Mona muslim och hyllade Fredrik Reinfeldt!!!

  2. Ifall nu Aset ska försörjas så kan dom väl använda honom som golvmopp.
    Vilka satans bastarder som galningarna släpper över gränsen?

    Fredrik Reinfeldts kusin kommer precis som Fredrik bara att bli en
    Stor belastning för samhället, varför inte bara sända hem honom.
    17 års förvaring på Hotell Hilton gör honom inte. frisk i huvudet.

  3. Den där apan ser sjuk ut!
    – Men vem av dessa är sjukast? (”Tack för att ni valde Sverige”)

    ”Han kommer att kosta mycket för Sveriges skattebetalare”.
    – Men det är väl ändå bara en bråkdel mot vad den andra idioten
    har kostat, och kostar fortfarande Sverige!

    Vet någon om han har körkortet kvar?

    En god vän som bedömdes ha Alzheimers förlorade körkortet direkt!

  4. Varför inte utvisning direkt ?
    Denna kriminella parasit kommer att kosta mycket skattepengar.

  5. ”Tack för att ni valde Sverige” sa fåntrattarnas ledare Fredrik Reinfeldt, ledare för ett parti som kallar sig ”arbetarparti”! Arbetare har moderater alltid hatat och föraktat, riktigt arbete föraktar dessa skojare, de ser ner på Sverige och svenskarna, särskilt de som gjort rätt för sig ett helt arbetsliv! Minns när ynkryggarna i Moderaterna skrek :”NEEEEEEJ….” när denna fåniga människa Fredrik meddelade sin avgång! RYGGRADSLÖSHET är detta och hela 7klöverns kännetecken! J-la fähundar som släppt in individer som Jamal från Somalia i Sverige….SOCIALDEMOKRATERNA har tom öppnat ”Arbetsförmedling” och SOCIALKONTOR i Somalias huvudstad Mogadishu…..-där mina vänner har de skapat ett samhälle som når upp till den kapacitet de är slavar under på grund av sina undermåliga gener….Att ta hit dessa folkgrupper från jordens alla skithål ska de ställas till svars för i framtiden! De skulle rullas i fjädrar och kära…m.m.

  6. Hur mycket längre ska vi tolerera muslimmuppar? Släpp inte in fler och släng ut alla som är kriminella eller inte vill arbeta.

  7. Jag kan inte låta bli att undra, om hemländerna deras öppnar sina fängelser och exporterar sina gangsters.

  8. Helt i linje med PK, så tackar han på sitt sätt för att han har fått fristad, bostad o bidrag, grattis, när blir han lönsamt?

  9. Första brottet ska vara utvisning utan hänsyn till hur brottslingen behandlas i hemlandet.

Kommentera