Moderaterna sa att invandringen inte var lönsam men sedan hände inget…


INVANDRING. Moderaterna ville i februari 2018 att regeringen tydligare skulle redovisa vad invandringen kostar det svenska samhället. Partiet ansåg då att invandringen till Sverige inte är lönsam, skrev Expressen– Väljarna förstår att det både finns kostnader och intäkter men då ska man också vara ärlig och säga att den invandring som vi har just nu inte är lönsam, sa Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Elisabeth Svantesson var tidigare arbetsmarknadsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Då uppmanade Reinfeldt svenskarna att öppna sina hjärtan och Svantesson, Kristersson med flera var tysta.

-Pettersson säger att regeringen kommer aldrig att redovisa dessa kostnader, så moderaterna borde, om de verkligen vill be riksdagens utredningstjänst att redovisa kostnaderna för invandring, men glöm då inte att göra skillnad på invandring och invandring. Då måste invandrarna delas upp i grupper och per land. Jag är övertygad om att det är en enorm skillnad på danskar, finnar, norrmän och tyskar jämfört med afghaner, irakier, somalier och syrier.

Elisabeth, glöm inte att ta upp de icke-ekonomiska kostnaderna med invandringen, de är värst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Moderaterna sa att invandringen inte var lönsam men sedan hände inget…

 • Gammelmoderaten.

  Visst finns det moderater som kan uttala sig populistiskt i Expressen.
  Men det är en annan sak när det trycker på knapparna.
  Den mest lögnaktiga är Anders Hansson som satt i försvarsutskottet.

  Gilla

 • Ettan

  Då Reinfeldt införde den mest generösa invandringspolitiken i världen, varför klagade inga moderater? Billström sa några ord om att vi måste diskutera volymer, men varför avgick inte han, och andra moderater om Reinfeldts politik var så fel? Jag tror M är samma parti som under Reinfelt och jag kommer aldrig fundera på om jag ska rösta på dem ens i landsting och kommun.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är någon förvånad över detta ?
  Moderaterna leds idag av Reinfeldts lärjunge Kristersson som för inte allt för länge sedan som ordförande för MUF skrek om öppna gränser och fri invandring !
  M är en Ulv i fårakläder.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Man behöver knappast ens vara räknekunnig för att räkna ut att ekvationen inte går ihop. Tänk vad Sverige skulle vara rikt om vi inte skickat ut pengar ur landet till höger och vänster, mest till vänster förstås. Samt hållit koll på invandringen och bara släppt in de som haft kvalifikationer för de arbeten som finns i det högteknologiska Sverige.
  Då skulle terroristattacken på Drottninggatan inte behövt äga rum, och Sverige skulle inte behöva fundera på att starta upp en fond för terrorismens offer. OBS jag menar absolut inte att Drottninggatans offer inte ska ersättas på ett adekvat sätt. Den ersättning som hittills betalats ut är rena skämtet, då något fruntimmer fått 40.000 kr (var det väl?) då hon vägrat ta en man i hand.

  Gilla

 • Kent

  En av anledningarna till att vi har bland Europas sämsta pensioner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: