USA stoppar bistånd till tre länder i Centralamerika


UTRIKES. USA stoppar sitt bistånd till de centralamerikanska länderna El Salvador, Guatemala och Honduras. Anledningen är att president Donald Trump anser att länderna gör för lite för att stoppa de stora grupper av migranter som försöker ta sig till USA.

Det amerikanska utrikesdepartementet har enligt nyhetsbyrån inte uppgett hur mycket pengar i uteblivet bistånd som nu fryser inne.

Under de senaste två åren har USA lagt omkring motsvarande 4,6 miljarder kronor på utvecklingsbistånd i Centralamerika, vilket i huvudsak gått till de tre länderna.

President Donald Trump låter inte så glad: ”Jag spelar inga spel. Jag har avslutat biståndet till Guatemala, Honduras och El Salvador. Inga mer pengar ska gå dit längre. Vi gav dem 4,5 miljarder kronor. Vi gav dem otroliga mängder pengar och vi kommer inte betala någonting mer – eftersom de inte gjort någonting för oss…”

Breitbart

-Pettersson undrar vad Sverige får för allt vårt bistånd. Vet du det Margot? Vet du om det gör någon nytta efter 60 år?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “USA stoppar bistånd till tre länder i Centralamerika

 • Olof.p

  Donald Trump är en klok president.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Förstår inte varför dom har fått bistånd alls!

   Det är dags att dom får börja ta ansvar själva!

   Skicka bara kondomer!

   Dessa länder tillhör dom som ynglar av sig mest, det går inte att hålla på och fördubbla befolkningen med jämna mellanrum!

   Gilla

 • Kent

  Pettersson jag tror att Margots intilligents är för knal för att förstå frågan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: