Första april på Sveriges Radio

GOTT OCH BLANDAT. Första april är en dag som för många förknippas med halvsanningar och skämt. Men i en tid av falska nyheter är det nu flera nyhetsmedier som valt att inte publicera något skämt på första april.

Sveriges Radio P1 Morgon intervjuar Åsa Wikfors, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet, om kunskapen och dess fiende.

-Det var det roligaste Pettersson hört på länge, Wikfors tycker det är synd att aprilskämten i seriösa medier minskat och menar att de borde kunna ha ett skämt en gång om året när seriösa medier aldrig hittar på något resten av året, medan det finns alternativa medier som ljuger hela tiden, enligt professor Åsa Wikfors.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Första april på Sveriges Radio

  1. Professorn kunde kanske ge några exempel på lögner från alternativa media, och exakt vilka alternativa media det är som ljuger.
    Det kan ju också vara så att vänsterfeminister blivit så världsfrånvända att de numera uppfattar sanningar som lögner.

  2. Etttänkbart aprilskämt kunde ju ha varit att EU vill avskaffa tidsomställningen men låter länderna avgöra själva om de vill ha permanent normaltid (vintertid) eller sommartid. Och Sverige väljer då kompromissen att ta en halvtimme däremellan 😊

  3. Enda gången som Sveriges Radio inte presenterar
    något Aprilskämt är den 1 April.

  4. Ja där har vi en klar vinnare av årets första aprilskämt, både ”seriösa” och ”ljuger inte resten av året” har man lyckats klämma in … bra där teoretiske filosofen….

  5. Professorskan Wikfors uttalande innebär ju,att läsarna av PK-organen året runt,(för sin prenumerationsavgift)dagligen får sin del av ”Aprilskämt” !
    Endast 1 April,kommer dessa att uteblir för deras kvarvarande läsare !!!
    En liten ljuspunkt i tillvaron….

  6. Tänk vad vänsterfeministerna värld är uppochner. Om man läser nyheter i gammelmedia får man bara halva nyheter. Vi man läsa hela nyheter får man gå till alternativmedia.

  7. Alla dessa irrationella och emotionella kvinnor. Dessutom valde SR att använda henne pga. att hon säger det SR vill sprida.

  8. När det gäller Sverige så önskar man att någon utropade April April din dumma sill vi skämtade bara vi ska inte islamiseras och den Skr sjunker inte som en sten.

  9. Inte konstigt. Skratt är haram enl. den nya stämningen som SVT och efterlöpare medvetet applicerar på Sverige.

  10. Reagerade på samma sätt som Pettersson när jag hörde intervjun med den verklighetsfrånvända ”professorn”.
    Det är bara MSM som kan ljuga ostraffat i Sverige.
    Alternativa media skulle inte överleva om de slirade för mycket på sanningen, beroende som de är av sina läsares donationer.
    I USA deltog alla ”seriösa” medier i en, som det visades sig, lögnaktig förtalskampanj mot Trump.

  11. Den 1/4 brukar vara den dagen då man kan förmedla ett skämt och en lögn.
    Det är synd om politikerna som gör detta varje dag.Skall dom tala sanning denna dag???

Kommentera