Den ljugande ”brandmannen” från Boden är tillbaka

JOURNALISTIK. I morse hörde vi på Sveriges Radio om hur ärliga ”etablerade medier” är i jämförelse med de alternativa medierna som ljuger allt jämt. För fem år sedan blev Golnaz Hashemzadeh Bonde påkommen med att ljuga på ledarplats i Dagens Nyheter om rasism på räddningstjänsten i Boden.

Golnaz Hashemzadeh Bonde. Foto Wikipedia

Nu är Hashemzadeh Bonde tillbaka, damen är en av fem författare som nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2019. Golnaz Hashemzadeh Bonde är en av fem författare som nominerats. Deras noveller valdes ut av en jury från tio radionoveller som specialskrivits för uppläsning i Sveriges Radio under förra året. Vem som vinner avgörs i en onlineomröstning.

-Pettersson undrar hur en journalist som avslöjats med att öppet ljuga och hitta på ens kan bli påtänkt av Sveriges Radio?

TIDIGARE 2014-06-04. DN ljuger om rasism

JOURNALISTIK. Golnaz Hashemzadeh är född i Iran men kom som treåring till Sverige 1986 tillsammans med sina föräldrar. I tonåren var Golnaz fast besluten att flytta till Kalifornien. Hon trodde starkt på att prestationer ska löna sig och tyckte inte att den svenska Jante-mentaliteten passade henne.

Under hela grundskolan och gymnasiet var hon extremt målmedveten och driftig. Bara de högsta betygen räknades, allt annat var ett misslyckande. Prestationen var hennes vapen och drivkraft.

Nu skriver hon som fristående kolumnist en ledare i DN som börjar så här…

En pratglad brandman från Boden

Främlingsskräcken finns inte bara när det hålls valtal och människor går för att rösta. Vårt engagemang måste sträcka sig bortom att räkna antalet sverige­demokrater i våra ­kvarter.

För några år sedan satt jag bredvid en man från Boden på flyget till New York, vi kan kalla honom Thomas. Han var brandman, trebarnsfar och ovanligt öppen och pratglad.

Plötsligt sa han, apropå ingenting, att ”Sånadär Muhammeds vill vi inte ha på gatorna. De kan ju spränga en bomb närsomhelst. Nä, bort ska de. I Boden har vi inte så många, de som finns bor alla i samma hyreshus. Det är skönt att ha dem samlade sådär, så man kan hålla koll. Du vet, de gör ingenting. De vill inte jobba. Lever på våra skatte­pengar och driver omkring.” Han skakade på huvudet. ”Mina pengar ska inte gå till att försörja sånadär.”

Efter en stund fortsatte han: ”Du vet, det började en Muhammed på brandstationen för ett tag sen. Vi ville inte ha honom där, gjorde livet surt för honom. Han fick nog, slutade efter ett tag.”…

Det är en intressant historia om rasism som bara har ett problem, den är inte sann.

Fria Tider har talat med Bengt Nilsson, räddningschef i Bodens kommun, han dementerar bestämt Hashemzadehs historia om den utmobbade brandmannen.

– Jag har läst artikeln och i min värld är den felaktig. Vi har inte haft någon sådan person anställd, säger Nilsson.

Han berättar att den enda utomnordiska invandrare som någonsin arbetat på stationen är en deltidsanställd man från Vitryssland, som fortfarande jobbar kvar och aldrig har varit föremål för någon mobbning.

– Han jobbar på och han mår bra.

Bengt Nilsson har arbetat på brandstationen sedan 1977 och är hundra procent övertygad om att historien inte har hänt… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Den ljugande ”brandmannen” från Boden är tillbaka

  1. Är man invandrare och kvinna så blir man alltid påtänkt och utsedd av Sveriges Radio oavsett vilken skit man skriver.

  2. Om Golnaz Hashemzadeh Bonde:

    Gör: VD och grundare, Inkludera Invest. Inkludera Invest är en ideell organisation som investerar i social utveckling. Investeringen består inte av pengar, utan av ett långsiktigt partnerskap med entreprenörer, som ”Kompis Sverige”, ”Maskrosbarn” och ”Process Kedjan”. Medarbetarnas kompetens och tid är den främsta insatsen. Det finns en förväntan på avkastning, men inte heller denna är monetär. Avkastningen är den sociala utveckling som entreprenörerna driver.

    Läs mer på:

    https://sapir.se/fem-snabba-med-golnaz-hashemzadeh-bonde/

    Märklig och verkar flummigt! Hur får hon ihop till hemmet, brödfödan skatter mm när? …

    ”Inkludera Invest är en ideell organisation som investerar i social utveckling. Avkastning är inte heller monetär. Avkastningen är den sociala utveckling som entreprenörerna driver”

    Har visserligen skrivit ett par böcker. Men behöver kanske försörjas av en man?

    Läs vidare på:

    https://sapir.se/fem-snabba-med-golnaz-hashemzadeh-bonde/

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Golnaz_Hashemzadeh_Bonde

  3. Måste vara kul att vara nominerad för ett pris, borde vara ovanligt när det brunnit så kraftigt i skallen. Jag misstänker att det har brunnit rätt betänkligt i juryns skallar med.

  4. Hon borde stämmas av Bodens kommun!
    Hennes sätt att ”citera” brandmannen är också rejält oförskämt och rasistiskt!!

Kommentera