Krismöte efter knivslagsmål i Sölvesborg

BROTTSLIGHET. Kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, Sverigedemokraten Louise Erixon, har kallat till ett extra möte med kommunchefen och säkerhetssamordnaren i kommunen efter gårdagens knivbråk där fyra personer skadades.

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

– Jag kommer aldrig acceptera att detta våldsamma fenomen blir en permanent del av Sölvesborgs stadsbild, säger Erixon, som själv bevittnade det stora polispådraget.

Polisen säger att det är två grupperingar som har drabbat samman, men att bakgrunden till bråket är oklar.

Polisen

-Pettersson undrar vad det är för ”grupperingar”. Afghaner, araber, somalier eller något annat, hur som helst hör dom inte hemma i Sölvesborg eller i vårt land. Hoppas Louise Erixon lyckas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Krismöte efter knivslagsmål i Sölvesborg

  1. Åtgärdsprogram med löfte om fler väktare efter bråket i Sölvesborg (Publicerat den 30 mars kl 23.10)

    Läs och lyssna mer på:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=7189605

    Från Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande:

    Delcitat nedan från pressmeddelande:

    Vår uppgift i kommunen är att bidra till ökad trygghet och säkerhet för medborgarna, inte att aktivt bekämpa brott då det är polisens uppgift.

    Sölvesborgs kommun ska:

    1. Ställa skarpa krav på polismyndigheten om ökad polisnärvaro
    Om den nya organisationen för polisen ska fungera som det är tänkt så måste det finnas riktig lokalpolis som rör sig i kommunen kvällar och helger. Dessa ska ha lokal kännedom. Polisen har förbundit sig i ett medborgarlöfte med kommunen att de ska fotpatrullera i Sölvesborg vid minst 40 tillfällen under året. Detta ska verkställas.

    2. Krav om nya kommunikationsrutiner mellan polis och kommun
    Framledes vill Sölvesborgs kommun få en signal av vakthavande befäl då allvarligare händelser inträffar i kommunen. Detta för att vi ska kunna bidra till en tryggare miljö och analysera möjliga efterverkningar av specifika incidenter.

    3. Tidigarelägga förordnandet av ordningsvakter
    Sölvesborgs kommun har idag Paragraf 3-område i de centrala delarna av staden. Ingången är att dessa ska börja användas med förordnade ordningsvakter med särskilda polisiära befogenheter. Detta ska börja användas från och med maj månad och fram till augusti.

    4. Påbörja väktarsatsning
    Samstyret budgeterade i november för ökade trygghetsåtgärder i kommunen och en del av dessa ska gå till en väktarsatsning. Planen är att denna ska inledas i samverkan med andra aktörer varför den dröjt men nu väljer Sölvesborgs kommun att påbörja satsningen själva för att den ska vara på plats så snart som möjligt. Dessa väktare ska komplettera de förordnade ordningsvakterna.

    5. Boka in möte med väktarbolaget
    Kommunen har idag avtal med ett särskilt väktarbolag. Under nästa vecka kommer vi att ta kontakt med dessa för att boka in ett särskilt möte där våra planer på upplägg ska diskuteras.

    6. Se över organisationen inom IFO
    Idag finns två anställda fältare i Sölvesborgs kommun. Dessa är socialsekreterare med inriktning på ungdomar. Vår analys är att dessa resurser behöver utökas och att det är möjligt genom organisationsförändringar inom verksamheten då det finns andra områden inom denna idag där behovet minskat.

    7. Breddat uppdrag för fritidsgårdsverksamheten
    Det finns idag anledning att bredda fritidsgårdarnas uppdrag så att deras verksamheter mer än idag bedrivs utanför de fysiska lokalerna. Kommunen ska inleda en utredning kring hur detta ska möjliggöras.

    Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande, kommenterar:

    – Trygghetsfrågan i Sölvesborg är högt prioriterad av Samstyret. Därför tog jag direkt efter gårdagens tragedi initiativ till kvällens möte för att dels analysera läget och dels ta fram en handlingsplan för åtgärder på kort och mellanlång sikt.

    -Handlingsplanen består av punkter som är realistiska att kunna genomföra inom rimlig tid. Det viktiga är att öka kommuninvånarnas trygghetskänsla och att visa att Sölvesborg aldrig kommer att vara en plats för gängkriminalitet och våldsamma uppgörelser. Vår innerstad ska även framöver vara en trygg, trevlig och gemytlig plats för invånarna att röra sig i.

    Slut delcitat från pressmeddelande

  2. En sak ni ALLA kan göra NU 20:30 i protest mot vanstyret, och klimathotshotarna, är att TÄNDA UPP, ALLT ni har, istället för att släcka ner. Effektivt och bra, eller hur? När vänsterfolket släcker ner, TÄNDER VI UPP! 🙂 GÖR DET!

    • Bra idé. Vi kan också pissa på marken för att öka övergödningen.

      Tänd lamporna och pissa.

      Ett förslag är att sätta ugnen på högsta temperaturen och öppna luckan.

  3. Ska nån lyckas, så är det hon. Hoppas verkligen det! Annars är ALLT totalt kört.

  4. Olika grupperingar, tack då vet vi att det är pensionsräddare och kulturberikare från diverse skitländer.

  5. Jag kommer aldrig acceptera att detta våldsamma fenomen blir en permanent del av Sölvesborgs stadsbild, säger Lousie Erixon, SD.

    Det har nyligen varit hot och bråk i Sölvesborg tidigare men det behöver inte höra ihop med gårdagens knivslagsmål. Vi får väl avvakta och se.

    Exempel:

    Hot mellan politiker har fått fullmäktige att hyra in vakt.

    Läs och lyssna mer på:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=7147656

    Hotanklagad politiker får fortsatt förtroende

    Fritidspolitikern Ali Kader (C) i Sölvesborg anklagades för att ha mordhotat en politisk motståndare och uppmanades att ta en time-out av partiet. Men den uppmaningen har efter diskussioner tagits tillbaka. (Publicerad 2 februari 2019)

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/hotanklagad-politiker-far-fortsatt-fortroende

    • Då var det kanske den Islamisten som var en av deltagarna,vid knivarnas natt i Sölvesborg ?
      F.ö. den andre invällaren i Centern,som fått rubriker denna vecka.
      Tidigare fick en av deras representanter i Höganäs avslag på sin begäran om uppehållstillstånd,och skall nu lämna landet inom 14 dagar !
      Mer en Rödhättan som utmärker sig i detta ”Bonnpartiet”…..
      Hur har ett tidigare rekorderligt parti,kunnat sjunka till den nivån ?

  6. Samma sak i alla delar av landet.Om inte med knivar,roar dessa guldklimpar sig genom att elda upp bilar.
    I natt blev c:a 10-talet uppeldade,eller fick brännskador i Norra Ghettot av Helsingborg !
    Troligen fordon till personer,som sliter mellan 7-5,för att föda skiten !

Kommentera