Gnäll inte om Palmoljan för då …

Malaysia skulle kunna hämnas genom att att köpa produkter från andra länder, även jaktflygplan från Kina, om Europeiska unionen fortsätter sin diskriminerande ställning mot malaysisk palmolja.

Statsminister Tun Dr Mahathir Mohamad sade att Malaysia kan gå i den riktningen om EU: s kampanj för att sätta palmolja i ett negativt ljus fortsätter.

”Vi kan ge igen om de inte vill köpa vår palmolja. Då behöver vi inte köpa deras produkter heller

. Jag har just återvänt från Pakistan där det var en nationell parad och det var en imponerande flyguppvisning med stridsflygplan gjorda i Kina.

Statsministern talade under lanseringen av Love My Palm Oil-kampanjen på East Estate, Sime Darby Plantations i Pulau Carey här.

LÄNK

11 thoughts on “Gnäll inte om Palmoljan för då …

  1. Palmoljan är inte speciellt bra för Malaysias natur med dessa ändlösa områden med just Palmoljeträd,åtskilliga naturområden kanske med endemiska växter djurliv förstörs för att bereda plats för cash crops tänkandet…..ett annat problem de har är de sk odlingarna av Havskräftor längs stränderna som hotar yngelplatser för fisk bla

  2. Vem i sina sinnes fulla bruk skulle sitta i ett flygplan ”made in China”? Inte jag i alla fall.

    • F¨n va puckad du är–du verkar inte följa med utvecklingen i Kina där man idag tex är världsledande inom tex MAG-trains och inom telebranchen som världens största företag HUAWEI ligger i täten

  3. Palmer är bra för nyttan framförallt för de djur arter som lever där dessa palmer växer, människans behov är försumbart i saken genom att vi har möjlighet och kunskap att använda andra produkter som främjar naturen i stället för att skövla !!!!

    • Re:
      Av dina rader får jag intrycket,att ”naturen” är viktigare för dig,än de miljoner människor som dagligen existerar,tack vare detta träd ?
      Måste väl trots allt finnas en yttre gräns,för ert ”gröna bio-intresse” !

  4. Det mest produktiva oljeväxten är palmen.
    I organiserad form kan större palmoljeplantager få fram inte bara matfett utan drivmedel till snåla dieselbilar också som räcker till alla.

    • Ja Palmen är en ”gudagåva”…Den ger i stort allt vad en människa kan behöva under sin korta tid,på jorden.
      Näring,kläder,byggmaterial och skugga,i de soldränkta länderna.
      Storhetsvansinnet breder ut sig från bl.a. Abzurdien som en smittsam sjuka,över stora delar av EU !!
      De röd/gröna kommunisterna inkl. ”klimativrare” har fått allt för stort utrymme,inom de sakliga frågorna.
      Typ: ”Profeten Greta”

      • Greta är en av våra största på området, om inte DEN största. Folk som förminskar henne förminskar sannerligen sig själv betydligt mer. Hon har pratat för de som STYR VÄRLDEN, och det gör man inte bara för man vill det.

        Har du inte hört talas on Grenergy approved? Det är en kvalitetsstämpel att varan är OK enligt Greta.

      • https://www.youtube.com/watch?v=2zscGmlN1Tg
        Jo och vid den tid som Stenbock anlände till denna jord,var det två andra,som roade befolkningen.(se film ovan)
        Att sedan den stackars handikappade flickan tvingats lära sig hela denna utrikiska ramsa,samt ställa sig framför Dårarnas Hus,och läsa upp texten framför henne,är på intet sätt att förringa……
        De som borde straffas är hennes ogudaktige fader,och andra skumma profitörer som utsätter barnet för detta.
        Något hon nu tvingas leva med….livet ut !

Kommentera