Stäng

Brottsligheten i dag är som hämtad från en krigszon

BROTTSLIGHET. Kriminologer och vänsterdebattörer kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte speciellt mycket om, då jag i första hand tänker på brottsoffren – och mindre på vad som är bäst för gärningsmännen.

Nu krävs rejäla förändringar i lagstiftningen, skriver polisen Fredrik Marklund på Expressen Debatt. 

Handgranater kastas, rena avrättningar på offentliga platser och människor blir bokstavligt talat torterade. Brott som man tidigare förknippade med krigsdrabbade områden eller länder med stora knarkkarteller inträffar nu i Sverige.

Som polis i landets huvudstad ser jag detta på nära håll och det måste få ett slut. Jag har skrivit om det förut och jag gör det igen.

Varför undrar ni? Jo, för vi ser fortfarande ingen tendens till att det går åt rätt håll och regeringen gör fortfarande inget nämnvärt åt det.

Jag förstår att det är en komplex problematik utan en enkel lösning på bara ett område. Men vi måste börja någonstans och enligt mig är det enda sättet att stoppa ”blödningen” genom att spärra in de avskum som ligger bakom dessa vidrigheter. Sen kan andra åtgärder vidtas.

Läs hela debattartikeln på Expressen…

-Pettersson håller i stort sett med Fredrik Marklund, men medan vi väntar på ny lagstiftning så går det att använda den som finns och sluta lägga sig på miniminivå eller under, det går att göra utvisning obligatorisk vid grövre brott och dra in uppehållstillstånd för dem som inte sköter sig och gripa samt skicka hem dem som inte har rätt att vara i vårt land.

Och det viktigaste av allt inte fylla på med nya kriminella från Mellanöstern. Svensk polis har resurser till svenska kriminella, inte till Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Brottsligheten i dag är som hämtad från en krigszon

 1. Jag rekommenderar Birgitte Gabriels debattinlägg i videon: Birgitte Gabriel’s epic and brilliant answer to ”most muslims are peaceful..” på youtube.

  Mycket klarsynt kvinna.

  1. Då var det hur det nu var med den politiska viljan när det gäller att skapa trygghet här i landet…

 2. Enligt nyhetsrubrikerna man läser varje dag, så stämmer det vad Fredrik Marklund säger. Då läser jag fler nyheter än MSM. Det är myndigheterna och den märkliga politiken, som först och främst skyddar brottslingar på bekostnad av brottsoffren. Jag vet inte varför myndigheterna skyddar brottslingar först och ändå har mage att kalla sig den humanistiska stormakten. Fy skäms till ansvariga att underlåta nödvändiga och enkla åtgärder, som kan skona skötsamma människor onödigt lidande! Jag längtar efter nya tag.

  1. @ruben
   Hur mga grund,social och kommunal lagar har inte politrukerna brutit mot det senast decennierna????
   Inte f..n lever vi i en sk demokrati iaf…sedan länge.
   Skatteuttaget är fullständigt horribelt.
   Varför??
   Retorisk fråga.
   Kriminalitet kostar bla-$hitloads!

 3. Som han säger: ”regeringen gör fortfarande inget nämnvärt åt det”, det låter ju som om regeringen bara gör minsta möjliga för att visa att man gör något men egentligen inte bryr sig om resultat.
  Det vi ser är ju resultatet av våra enade politikers politik under ett antal år…
  (Räkna ihop vad våra regeringar gjort för att hindra brottsligheten och jämför med vad de gjort som underlättat/uppmuntrat den)

 4. Tacka den mentalt handikappade delen av befolkningen den sk 82:an fårskalle löken.
  Så länge dom finns kommer skutan ej kunna vändas.

 5. Verklighetens möte med låtsasvärlden,

  polisen berättar om verkligheten. Den faktiska nakna verkligheten!

  Högste ansvarige för densamma låter trycka upp posters och fantiserar om ”Ett tryggare Sverige”.

  Hans svans terroriserar de få som vågar ge polisen rätt. De modiga som vägrar acceptera låtsasvärlden som verklig. Trots att de av media och övrigt etablissemang anses långt farligare än IS, terrorister och kriminella.

  Låter som en overklig mardröm. Men är de facto en verklighet i Sverige idag.

  Vad har egentligen hänt?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: