Eskilstuna-Kuriren mörkar signalement: mycket lång, mörkhyad gärningsman med kort krulligt år och lila plasthandskar

BROTTSLIGHET. Tidigt under onsdagsmorgonen blev en kvinna utsatt för ett rånförsök i Strängnäs. En gärningsman med plasthandskar försökte slita en väska från en kvinna, men lyckades inte, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kurirens signalement: Gärningsmannen ska ha varit klädd i svarta kläder och hade lila latexhandskar på händerna

Polisens signalement: Gärningspersonen beskrivs som mörkhyad, mycket lång och ha kort krulligt hår. Han ska ha varit klädd i svarta kläder och ha lila latexhandskar på händerna. 

-Pettersson säger att om Eskilstuna-Kuriren hade velat hjälpa allmänheten och polisen så hade ett komplett signalement underlättat. En mycket lång mörkhyad man med kort krulligt hår, svarta kläder och lila plasthandskar borde ha väckt en del uppmärksamhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Eskilstuna-Kuriren mörkar signalement: mycket lång, mörkhyad gärningsman med kort krulligt år och lila plasthandskar

  1. Ursäkta Pettersson, den här typen av inlägg är inte så intressanta längre, de flesta vet nu på ett ungefär bur brottsligheten är och hur polisen arbetat och att tidningar är försiktiga med signalement. Jag tror att bloggen behöver utvecklas i en mer renodlad diskuterande riktning. Vissa inlägg är dock redan nu av den karaktären.

      • Ja det vore kul, men jag har märkt att Pettersson har en stor arbetskapacitet.
        Det har inte jag, så min blogg skulle bli torftig.

    • Langmore:

      Lite märkligt att du inte kräver detta av den etablerade median som ju blir värre för var dag, men istället kräver du att en privat blogg ska utvecklas? Bloggen har tagit som sin uppgift att lyfta fram allt sådant som etablerad Media undanhåller.

      Om det är diskuterande du efterlyser kan jag rekommendera
      Forum SVT 2, där diskuteras från Morgon till kväll för folk som alltid
      tycks vara lediga.

      • Ja det vore kul, men jag har märkt att Pettersson har en stor arbetskapacitet.
        Det har inte jag, så min blogg skulle bli torftig.

      • Tony, när det gäller medier så försöker jag välja det jag gillar.
        När det gäller Petterssons så kräver jag ingenting, min kritik var inte illa menad heller. Jag har märkt att jag skummar inlägg om olika brott, dock vissa fall väcker ju ens intresse, speciellt när media är tystlåtna. Så därav min tanke om utveckling.

  2. Det är inte Ekurirens uppgift med att lösa brott, det är polisens.
    Att hjälpa till med att vidarebefordra ut till allmänheten se det går inte.

    ”Därför skriver vi sällan ut signalement”

    Varför skriver ni inte ut signalement? Den frågan får nyhetsredaktioner hela tiden. I samband med den rånvåg som svept över centrala Eskilstuna har vi fått samma fråga. Brotten är synnerligen råa och offren är unga människor och barn. Gärningsmännen är flera.

    Att människor är oroliga är självklart. Men är det lika självklart att skriva ut signalement undrar då vän av ordning.

    Svaret är nej. Av flera skäl. Det främsta är att det inte är tidningens uppgift att lösa brott. Det är polisens.

    https://www.ekuriren.se/nyhetskronikor/darfor-skriver-vi-sallan-ut-signalement/

    Interpol gick ut med om hjälp att få fast de 10! värsta människosmugglarna.
    SVT hörsammade och tog upp om Interpols hjälp, men visade bilderna pixlade
    SVT gör sin egen bedömning med att pixla bilder och sammarbetar inte med Interpol.

    ”Interpol efterlyser och SVT pixlar”

  3. Eskilstuna kuriren vill inte hjälpa polisen att få tag i den förbrytaren,
    av en anledning, han var av det nya frälset, då ska det ljugas mörkas omskrivas så att det inte kommer fram vem som är skyldig?

    Detta var ett fall , hur många liknande fall tror ni att dom gör samma sak med varje år?

    Ni som bor runt Eskilstuna ska nog ta er en funderare på ifall det
    är värt priset, att betala dyrt för att bli bedragen och lurad av dom
    så kallade nyheter dom släpper ifrån sig. Gaska upp er, och efter helgen säger ni upp bekantskapen med E K.

    Själv var jag storkonsument av tidningar innan, idag har jag ingen, inte ens gratistidningen Metro, eftersom dom jobbar för som PK träsket som övriga media. Nyheterna får man från ALTERNATIV MEDIA!

  4. Chefredaktör Eva Burman medverkade och tilläts oemotsagd berätta sin story under Almedalsveckan i Visby på Gotland i början på juli månad år 2018. Hon berättade bl a om sina erfarenheter i samband med avslöjandet av vad hon kallade den högerextrema och pro-ryska ”Trollfabriken Granskning Sverige” mm mm.

    Hon nämnde också att hon var mycket kritisk till den svenska rättsstaten (Polisväsendet, Säpo mfl) varifrån hon ansåg sig inte fått förväntat stöd. Alla hennes anmälningar till hade lagts ned (av Polisen) eller bemötts med tystnad (av Säpo).

    Jag låter det vara osagt vad detta berodde på, men myndigheternas ointresse att driva ärendena vidare ger INTE chefredaktör Eva Burman eller hennes medarbetare någon som helst rätt att i flera artiklar i tidningen och på annat sätt själva agera som poliser, åklagare och domstolar på en och samma gång i tidningsredaktionens egna ”hjärtefrågor”. Detta var mitt korta referat.

    Vill ni se och lyssna till vad Eva Burman sade ordagrant i Almedalen så börjar avsnittet i slutet av videon nedan vid tidskod c:a 43:50 och vidare i de avslutande kommentarerna vid tidskod c:a 49:00.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vqe_uxSiDDY&w=560&h=315%5D

    Den förre rikspolischefen Dan Eliasson (S) ropade tidigare i panik vid något kritiskt tillfälle ”Hjälp oss, Hjälp oss”, men det verkar varken redaktionen på E-kuriren eller övrig MSM-media INTE ha det allra minsta intresse av att bidra med.

  5. Det kanske finns en gömd agenda hos blaskorna, när man inte skriver hela signalementet utan man mörkar bland det viktigaste. Med detta ”mörkande”, menar man egentligen mörkhyad eller ej vit. Dom kanske inte är så dumma ändå vissa reportrar, dom vill inte få sparken och bli kallade rasister av sina arbetskompisar med genusutbildning värdegrund och allt annat trams

  6. Polisen skulle starta nyhetsblad istället! Då skulle vi kanske äntligen få korrekta nyheter om brottslighet. ÄNTLIGEN!!!

    • Polisen de mörkar allt.
      Hur mycket värt är signalementen på de här förövarna.
      Vad sägs om signalementet på den tredje personen.

      ”Ungdomsgäng fick inte ta med cykel – misshandlade busschaufför med slag och sparkar”

      ”Enligt Polisen deltog tre män i överfallet och en av gärningsmännen beskrivs som cirka 180 centimeter lång med mörkt hår. Den andra mannen uppges bära en mörkblå eller lila täckjacka och den tredje hade en cykel med sig.

      – Det är det signalement vi kan gå ut med, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.”

      https://samnytt.se/ungdomsgang-fick-inte-ta-med-cykel-misshandlade-busschauffor-med-slag-och-sparkar/

  7. Tror mig kunna komplettera signalementet: En lång Nigger från V-Afrika.
    Boende på ett s.k. Asylhem i staden.Ålder mellan 18-25 år…Osar apa !

  8. Jag ska skriva ett mejl till denna skitblaska och fråga om de överhuvud taget är nyktra. Varför vill de oss ont? Är de sjuka på nåt vis?

    En sund normal svensk vill ha ordning och reda i sitt land. Bra trygga skolor, ett fungerande sjukhus o.s.v.

    Vill man inte detta utan underminerar allt våra förfäder byggt upp är man en ärkeskit. Alternativmedia ökar och MSM minskar stadigt. Snart kan de inte avlöna grisarna som spyr ut sin psykosgalla över folket, och bra är väl det.

    • Hur tänker du här? Menar du på fullaste allvar att MSM beter sig så? Tänk på att det är en seriös tidning du uttalar dig om med anor från 1890. Det är alltså ingen Internetfluga som all skitmedia.

Kommentera