Åklagaren lägger ner samtliga 17 utredningar mot ensamkommande

BROTTSLIGHET. Skurups kommun polisanmälde för en tid sedan 17 så kallade ’ensamkommande flyktingbarn’ som visat sig ha lämnat osanna uppgifter om sin ålder och sedan plockat ut en rad skattefinansierade bidrag som de inte haft rätt till. Nu väljer dock åklagaren att lägga ner samtliga utredningar, rapporterar Lokaltidningen.se.

Stefan Waern på åklagarmyndigheten är den som håller i ärendena och uppger nu till media att han hittat en paragraf med vars stöd han kan besluta om att inte väcka åtal. Enligt hans bedömning är det inte olagligt att begå bidragsbrott som gäller ersättningar som utgår från Migrationsverket till ’ensamkommande’ via HVB-hem.

– Bidragsbrottslagen omfattar inte sådana ersättningar som kommunen betalar ut till familjehem för ensamkommande ungdomar som Migrationsverket har placerat i kommunen, säger åklagaren Stefan Waern.

Skurups kommun ska i stället se över om ungdomarna kan ha gjort sig skyldiga till andra brott.

-Pettersson tycker det är ynkligt. Åklagaren ställer sig på lögnarnas sida mot skattebetalarna…

TIDIGARE 2019-02-13. 17 ensamkommande polisanmäls av kommun

BROTTSLIGHET. Efter en motion från Sverigedemokraterna beslutade Skurups kommunfullmäktige hösten 2018 att börja polisanmäla så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som uppgett fel ålder för brott mot bidragsbrottslagen. Man vill även att felaktigt utbetalda bidrag och ersättningar ska krävas tillbaka.

Sjutton ”ensamkommande barn” och ungdomar polisanmäls av Skurups kommun. – Här handlar det om individer som har haft en annan ålder än den man uppgett. Då kan det finnas brott bakom det, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M), enligt Aftonbladet. 

Enligt den antagna motionen ska också felaktigt utbetalda bidrag och ersättningar från ensamkommande som uppgivit fel ålder återkrävas. Johan Bolinder säger till tidningen att kommunen har en skyldighet att polisanmäla i alla de lägen då man misstänker att ett brott har begåtts.

– Generellt sett kan det handla om att Migrationsverket har skrivit upp åldern. Då har kommunen haft kostnader för en individ som antingen skulle ha haft hjälp av kommunen under en kortare tid eller inte alls, säger Bolinder.

-Pettersson säger att det är märkligt att det behövs en motion från Sverigedemokraterna för att bedragare ska börja polisanmälas. Undrar om det gäller svenskar som fuskar med sjukpenning också…

Sedan vore det bättre att byta ut ”ensamkommande flyktingbarn” mot illegala ljugande invandrare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Åklagaren lägger ner samtliga 17 utredningar mot ensamkommande

  1. Man kan tycka vad man vill om åklagarens beslut. Men vad skulle ett åtal egentligen leda till för dessa ”barn”. Straffet skulle förmodligen bli böter, om man nu fann beteendet olagligt och kan man förvänta sig att någon av dessa har några pengar att betala dessa böter med? Blev väl i så fall med bidragspengar.
    Kan man förvänta sig att domstolen skulle döma ut utvisning om de skulle fällas? Nej, tror inte det.
    Så, trots att det låter för-igt så sparar åklagarens beslut trots allt in en massa pengar. Polisutredning, tolkersättningar, domstolsförhandling, försvarsadvokater. En massa pengar skulle det bli.

    Bättre om migrationsverket ser till att de inte får stanna, då de ljugit sig in i bidragssverige. Tycker det är omoraliskt att låta dem få vara kvar. Man ska belöna ärlighet och bestraffa oärlighet.

  2. https://rp-online.de/imgs/32/5/0/8/5/3/4/0/1/tok_d88965218ee05dae2261d82169a32528/w1200_h664_x1536_y448_DPA_bfunk_dpa_5F9CD400EA3A1290-80776504f08becc9.jpg
    Hörde just på nyheterna från SWR, (sydvästra delen Tyskland) att 11 (elva) terrorister idag tagits om hand av tyska säkerhetspolisen. Dessa hade väl förberett för ett anslag med sprängmedel,och fordon.Liksom hos oss var tyst om vilka eller varifrån dessa terrorister hörde hemma. Offenburgare och Frankfurter nämnes de på undanskymd plats i kvällsblaskorna.
    Stenbock misstänker att de inte var inhemska tyskar….

  3. Betyder alltså att jag med hjälp av andra,eller tredje person kan lura till mig miljonbelopp,utan att riskera straff !!!! Sedan fördelar vi två/tre miljonerna mellan oss inbördes.
    Abzudistan är fantastiskt….

  4. Ett ”normalt” beslut i en diktatur, och åklagarens framtida karriär är därmed säkrad.
    Men vi skattebetalande gräsrötter skall aldrig glömma sveket av denne marionett och någon gång i framtiden blir karriären förpassad i soporna och framtiden inom rättsväsendet stängd! Det hjälps vi åt att minnas!

  5. Svenska Åklagare följer samma logik som för soldater som ockuperar ett land. Man ser dessa yrkeskriminella så kallade ”barn” som ”Herrefolk”!
    En sjuk och kriminell slags ”ockupationsjuridik”!!!
    Efter 2:a världskriget så lagfördes deras mentala motsvarigheter med samma olagliga ”smartheter” för Landsförräderi!

  6. Svenska lagar med skitnödiga jurister är anpassade för utländska bedragare, men fan ta den svensk som inte betalar hyran i tid….

  7. Åklagaren verkar lycklig över att han anser sig inte behöva åklaga. Skattebetalarna bör få veta vem som hittat på den paragrafen.

    • Klart alla kan göra det men är du Svenne bli det åtal i bästa fall återbetalning.
      Ha fått besked från Tyska pensionsmyndigheten att jag skulle få Tysk pension retroaktivt, ingen större summa. Men stop säger Svenska pensionsmyndighet att de ha krav på mig, men ingen kan riktig förklara vilket krav man ha och så länge håller de fast pengarna.
      Och så få man läsa att de som ha ljugit till sig förmåner ska klara sig undan, magen vänder sig in och ut. Se jag en sån slyngel vill jag bara …… han i sitt grinande fejs

      • Kurt:
        Hoppas du håller dig vid liv,c:a 8-9 år till….Så lång tid tog det för mig innan ett mindre arv utbetalades.
        Först skulle detta genomgå 3-4 olika rättsinstanser,innan det släpptes fritt ifrån ditt hemland
        Kanske har Abzurdien kopierat detta förfarande,och hoppas nu du somnar in,före beslutet om utbetalning !
        Som du vet är alla idéer,utom de dåliga bra….

Kommentera