Två häktade – tros ha smugglat 500 kg vattenpipstobak

BROTTSLIGHET. Två personer har häktats misstänkta för smuggelbrott sedan över ett halv ton vattenpipstobak hittats i razzior mot biltvättar i Huddinge och Botkyrka söder om Stockholm, rapporterar Mitt i.

Polisen grep fyra personer under en razzia mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge förra veckan. Två av dem har nu häktats och två har släppts. Vid insatsen beslagtogs ett halvt ton vattenpipstobak, en större mängd misstänkt stöldgods och kontanter.

Tobaken, och en del andra varor, tros ha smugglats in för att undvika punktskatt. Summan på den undanhållna skatten är runt 1,5 miljoner kronor.

På en annan bilverkstad uppdagades det att bolaget hade två personer anställda trots att de saknade arbetstillstånd. En av personerna var dessutom efterlyst.

Polisen

Den 1 juli 2019 träder lagen om rökförbud i kraft. Detta innebär att du inte längre kommer kunna röka cigaretter, el-cigg och vattenpipa, varken på uteserveringar eller inne i restauranger. 

-Pettersson säger att många kommer att bli griniga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Två häktade – tros ha smugglat 500 kg vattenpipstobak

Kommentera