Kritik mot regeringens migrationspolitik


Regeringens tillfälliga flyktinglag får kritik från olika håll.

Rädda Barnen vill avskaffa lagen helt. LO vill förlänga, Sveriges domstolar och kommuner vill se en konsekvensanalys.

Så kan man kort sammanfatta den kritik som riktas mot lagen. JÖK säger att lagen ska förlängas ytterligare två år, men ser också lättnader när det gäller familjeåterföreningar.

Rädda Barnen menar att lagen strider mot FN:s barnkonvention och vill avskaffa den helt. Motiveringen är att lagen försvårar integrationsarbetet i Sverige.

Sveriges Kommuner & Landsting kritiserar regeringen för att det helt saknas konsekvensanalyser och att detta bl.a. kan leda till stora kostnader för kommunerna.

Samma kritik riktas från JK och en rad domstolar. Man menar att underlaget till lagen saknar både konsekvensanalyser och beskrivningar.

LO vill se att lagen förlängs ytterligare och anser att regeringen måste se över migrationens effekter på det svenska samhället.

Det är så tydligt att allt fler börjar inse konsekvenserna av decennier med överdimensionerad asyl- och anhöriginvandring. Tyvärr sitter Socialdemokraterna i händerna på Centerpartiet och Miljöpartiet som bägge struntar i konsekvenser och kostnader. Personliga intressen är så mycket viktigare än ett svenskt samhälle, de som där bor och de som finansierar detta med höga skatter.

Vilka konsekvenser det får när det väntas hit över 300 000 asyl- och anhöriginvandrare fram till 2021 och 11 miljoner Uigurer ges chansen att komma till Sverige, lär vi väl bli varse vad det lider. Förövrigt är också Mikael Ribbenvik på Migrationsverket kritisk till regeringen. Ribbenvik vill ha långsiktiga besked och detta samma dag som han ger 11 miljoner muslimska kineser chansen att få komma hit,

Aftonbladet


25 responses to “Kritik mot regeringens migrationspolitik

 • heraldikern

  Hur i h-e kan en direktör på Migrationsverket ha rätten att bestämma att 11 miljoner migranter får komma hit från andra sidan jordklotet och ”bli flyktingar” här?

  Hur många länder passerar de på vägen hit, där de enligt internationella lagar är skyldiga att söka asyl. Hur i h-e kan vi ha en chef för Migrationsverket som så gravt bryter mot FN-bestämmelser?

  Hur i h-e är allt detta möjligt i Sverige. Har vi inga lagar kvar längre som skyddar Sverige och Svenskarna?

  Gilla

  • Treb

   @heraldikern
   Tyvärr,makten är skänkt till EU sen 2002.
   Varför har vi val och en sk regering i ”$kithålslandet”?
   J.vligt dyr dokusåpa,i min bok.

   Gilla

 • Fjodor

  Den feministiska regeringen inför lagar utan konsekvensanalys.
  Vem är förvånad?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inte bara 11 miljoner Uigurer utan alla andra i världen som kommer att hävda att dom är det!

  Lägg sen till alla Roingas som också har lovats en kravlös tillvaro i Sverigeistan på skattebetalarnas bekostnad!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu är det stor sorg i Nya Zeeland och övriga världen idag begravs de muslimska offren för attentaten i moskén !
  Inte en tyst minut är utlyst utan ”två” tysta minuter är utlyst för alla stackars fredliga och fromma muslimer som föll offer för s.k högerextremt våld.

  Gilla

 • Argus

  Flyktingmottagning bör endast ske grannländer emellan. Vi har land- eller sjögräns mot Norge, Finland och Danmark. Närliggande stater är Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Polen och Tyskland.

  Gilla

 • Danne

  Vi kanske måste byta argumentation när det gäller hur landet ska fungera.

  Det uttrycks kanske bättre om vi säger it’s only business. För att invandrarna måste få det bra så måste den tillgången tas från annat håll.
  Vi vet ju med facit i hand att politiker, media och andra företrädare för godhetssamhället varken behöver ge upp något, varken frivilligt eller på annat vis.

  De som betalar mest är de fattigaste som betalar flera gånger, ett liv med låg lön, en ålderdom med låg pension och under resan dålig utdelning från välfärden i form av vård och hjälp. Däremellan medeklassen som också börjar drabbas av sämre välfärd och dåliga pensioner.

  Vinnarna är de redan välbeställda som trots sin välvilja inte vill ta emot de s.k asylaterna i sina hem. Men även många invandrare måste ses som vinnare, de som inte anpassar sig och utbildar sig. De har det bra och får trots sin ovilja att ställa upp, fortsatt stöd i hela livet.

  Men om vi säger som de välbeställda som är de enda som kan tjäna på invandringen. Dels genom att lura staten på pengar till boenden eller genom att anställa svart arbetskraft.
  Låt oss använda samma argument, vi som får en marginell tillväxt samtidigt som det är våra pensioner och våra insatser som betalar för invandringen.

  Skippa omtanken, empatin och acceptansen av den dåliga välfärden.
  Se det som att vi vill ha våra pengar till oss själva, låt dem som gillar invandringen betala för den. Eftersom det inte blir nån vinst på den så måste jag investera i min egen framtid.

  Gilla

 • Langmore

  Migrations verket tar ställning utefter lagen, de är inte ansvariga för oansvariga lagar.

  Gilla

 • Langmore

  Det är inte fel att ”ta hand om,” ett fåtal uigurer, men många, nej det har vi inte råd eller möjligheter till.

  Gilla

  • Billy Boy

   Den alltid generöse Löfven …

   Varifrån han skaffar fram kosingen syns ju tydligt.

   Från Jeanders bildblogg

   Gilla

  • Tore

   Det är fel att ta emot en enda uigurer, om du tar emot en så måste du även ta emot resten av världens lycksökare utan skyddsbehov. Annars står du inte upp för alla människors lika………..

   Gilla

 • bjornwiklund

  ”Rädda Barnen menar att lagen strider mot FN:s barnkonvention och vill avskaffa den helt. Motiveringen är att lagen försvårar integrationsarbetet i Sverige.

  Sveriges Kommuner & Landsting kritiserar regeringen för att det helt saknas konsekvensanalyser och att detta bl.a. kan leda till stora kostnader för kommunerna.”

  MEN är inte SKL och Rädda Barnen lite oense här…..

  Gilla

  • bjornwiklund

   en fortsättning:

   Eller de kanske vistas i olika verkligheter?
   En där saker kostar och en där allt fixas med donationer

   En höjd kommunalskatt skulle ju vara en lösning i den konsekvensanalys som efterfrågas…
   OKK jag kräver inget miljonarvode för att dela denna slutsats….

   OKK det är väl inget parti som står bakom detta
   eller i varje fall väldigt få….

   Gilla

 • Danne

  Det är ett evigt tjatande från både intresseorganisationer, media och politiker om hur viktigt och rätt det är att importera människor utan asylskäl.

  En uppenbar slagsida från vissa som förväntas syssla med objektiv handläggning av politik och tänka på medborgarnas bästa. När ska dessa löss i fanan börja intressera sig för de rättigheter vi svenskar har eller de skyldigheter migranterna har.

  En tröttsam dimma av inkonsekvent tänkande har slagit grepp om Sverige och har trängt undan all hederlighet och varje form av demokrati. När Aschberg blir utsatt för samma metoder han sysslat med i 30 år, då stänger google ner deras kanal.

  De som idag kallas för rasister, nazister och andra tillmälen är bara rekvisita i en noggrant arrangerad parodi på demokrati, där alla som har rätt åsikter agerar som de extremistiska kulturer de säger sig bekämpa.
  Känner mig spyfärdig ibland när dessa pompösa människor agerar som småpåvar utan självinsikt.

  Speciellt i riksdagen finns det gott om såna som inte behöver stå till svars för sin lögnaktighet.

  Gilla

 • Boffan

  Man kan inte kalla uigurer för kineser, det är som att kalla samer svenskar. De har medborgarskap men de är inte kineser.

  Gilla

 • Bosse S

  Den här Ribbenvik är ju en av dem som bestämt att vi ska ta hit alla uigurer.

  Gilla

 • Tony

  Konsekvenserna av regeringens politik är väl det dom minst sysslar med?
  Det verkar vara mest tuta o kör politik från det hållet. Sossar o verklighet går liksom inte ihop?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hoppas bara att de 82% av väljarna blir nöjda nu när inflödet ökar, ett råd till alla motståndare till denna politik är att alltid när någon klagar på tillståndet i landet ställa en försynt fråga ”vilket parti röstade du på i senaste valet” ?

  Gilla

 • Tore

  Svensk politik av Svenskar ingenting annat, allt annat är fabulerande.

  Gilla

 • Billy Boy

  Finansminister Magdalena Andersson (S) betraktade 2015 -2016 års massinvandring till Sverige på långt över 163.000 personer för en ekonomisk ”liten puckel” i Sveriges statsbudget.

  Den lilla puckeln. (Publicerades 27 aug 2016)

  Läs mer på:

  http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  De som anlände då var övervägande unga och medelålders män.

  Nu efter statens 2-åriga ekonomiska åtagande upphört har regeringen motat över den ”lilla puckeln” till Sveriges 290 kommuner och de 20 landstingen / regionerna som därmed ålagts att i fortsättningen överta det fulla ekonomiska ansvaret för försörjning och social samhällsservice till de som beviljades asyl, medborgarskap, uppehållstillstånd mm.

  Detta kommer nu att orsaka mycket svåra ekonomiska påfrestningar för alla skattebetalare i kommunerna och landstingen / regionerna i hela landet eftersom planeringen och beredskapen varit fullkomligt urusel från samtliga offentliga parter involverade i detta drama.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Att SD har rätt i sin ståndpunkt att hjälpa många på ort och ställe, i stället för att ta hit några som sen uppenbarligen inte trivs i Sverige, får stöd av professor emeritus Assar Lindbeck, som såvitt jag uppfattat alltid varit en inbiten sosse.

  Gilla

  • Tore

   Varför inte hjälpa endast Svenskar och skita i resten, i ett av världens rikaste länder Saudi araben finns inte ordet bistånd.

   Gilla

   • Billy Boy

    Klicka för större bild!

    Noll (0) – Saudi Arabien
    Noll (0) – Förenade Arabemiraten UAE (inkl Dubai)
    Noll (0) – Qatar
    Noll (0) – Kuwait

    Antal mottagna flyktingar för övriga MENA-länder framgår av kartan. Uppgifter från 3 sep. 2015.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: