Bistånd för demokratisatsningar i Östeuropa

DEMOKRATI. Regeringen ökar biståndet till länder i Östeuropa med 250 miljoner kronor under 2019, skriver Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingsarbete, på DN Debatt. 150 av miljonerna öronmärks dessutom till demokratisatsningar som Eriksson beskriver som ”en ödesfråga i vår tid”.

I dag bidrar Sverige med 210 miljoner kronor per år till Ukraina, och 115–120 miljoner till Moldavien, Georgien och Vitryssland vardera.

”Vi måste på samma sätt säkerställa att demokratin utvecklas och att människors tilltro och tillit till det demokratiska systemet växer sig starkare än populism och tilltron till auktoritära strömningar.”

-Pettersson undrar om minister Peter Eriksson (MP) är nöjd med den demokratiska utvecklingen i Sverige och om han tror att människornas tillit till systemet ökar i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Bistånd för demokratisatsningar i Östeuropa

 1. Ukraina skall betala sin nazze-bataljon, alltså den paramilitära enhet som används för morden, misshandeln etc. Avseende Moldavien, Georgien resp Vitryssland handlar det snarare om att finansiera subversiv omstörtande verksamhet, syftande till regimskiften.
  Vitryssland har kastat ut “demokrati-NGO:s en gång, och snart är det väl dags igen. F ö kan det bli så att Vitryssland folkomröstar om en Union med Ryssland, och i så fall åker dessa omstörtande NGO:s ut blixtsnabbt.
  Georgien blev ett misslyckande för EU resp USA, men en förövning inför Ukrainas erövring. Dock har inte EU gett upp, utan fortsätter med den inledda omstörtande verksamheten. Nyligen var det en fram-manipulerad politisk kris i landet och efter turbulensen återgick allt till det vanliga – d v s regimen är ryssvänlig.
  Moldavien är lite speciell, då detta land eg är 2. Det ena landet har, om jag minns rätt, övervägande rysk befolkning och för regionen hyfsat välstånd, medan andra delen är en mänsklig katastrof och lämplig bas för omstörtning. Ryssland kommer dock inte att stillatigande åse att Moldavien rörs. Moldaverna skulle sannolikt inte allt för mycket motsätta sig att landet blir ett “Krim”, eftersom välståndet då skulle explodera.

 2. Hur kan idioterna finna ut alla tvivelaktiga sammanslutningar,av korrupta tattrar och zigenare över östra delarna av Europa ?
  Är det av ren dj-lskap, för att som nu svälta ihjäl våra egna gamla ? Såg en statistik där det framgick,att c:a 40 äldre inhemska svälter ihjäl dagligen, p.g.a. undermålig näring/kost….
  Samtidigt minskas fattigpensionerna,för att allt mer mat numera importeras.
  Tillsammans med det svenska nödmyntets fall, (inflationen) blir ju många äldre fattiga,även vräkta från sina bostäder p.g.a. orimligt höga hyror…..

  • Ps.
   Fattigpensionernas v ä r d e p.g.a. höga inflationen….
   Skall det naturligtvis stå !
   Kan tillägga,att utlandssemestrande nu blivit så dyra för Abzurdiens invånare att endast 1/3-del så många,som för 20 år sedan,har ekonomisk möjlighet till en resa….
   Ds.

 3. Den svenska statsskulden är i dag på gigantiska 1200 MILJARDER kronor. Bara räntan är c:a 100 miljarder varje år. Och istället för att åtminstone försöka betala av på skulden så lånar dom ännu mer…för att sen skänka bort pengarna och mer därtill!!! Hjärndöda idioter hela högen! En femåring begriper bättre än dessa fullkomliga stollar.
  När ska vi få en regering som är läskunnig och åtminstone förstår att räkna plus och minus?

   • Vad staten uppskattar och beräknar är långt ifrån verkligheten, dom manipulerar, friserar, trixar och ändrar allt efter syfte och deras syfte är alltid att föra oss bakom ljuset.
    Samma sak med räntorna på statsskulden, här kan dom ändra efter behag och fuska med direkta och indirekta räntor, faktiska räntor och räntor som dom påstår går tillbaka in i statskassan.
    Jag tror inte ett ögonblick på att räntan är 1,5% som Du och dom påstår!
    Och dessutom, hur vet dom hur mycket dom har betalat i ränta under hela 2019? Ännu en värdelös och spekulativ gissning av en skurkstat!

 4. Fy fan så vidrigt, sen finns det inte pengar till våra äldre.
  Skäms sossar men det är väl för mycket att begära av er.

  • Sossar, kommunister övriga inom 7 klövern kan naturligtvis inte skämmas !
   Hade de bara haft en uns av självaktning och skam i kroppen så skulle Sverige inte se ut som det gör idag.

 5. Tonårstjejer i Sverige har det för jävligt 2019.

  En arbetskamrat sa häromdagen att en månadslön i Moldavien ligger strax över 2000 kr.

  800 miljoner till Palestina… 250 miljoner till Östländer.. Sen kommer resten av Niagara-fallet med Svenska skattebetalares pengar

  Sida har skänkt pengar i flera år till ‘Journalister’ i Ukraina som vill utvecklas….

  Det är märkligt hur man använder ordet ‘journalist’ idag.
  På Sidas hemsida framstår ordet fortfarande som någon form av Yrke…

  På mitt jobb säger man att man ska gå till tryckeriet och spola ner ngra journalister..

 6. Den negativa utvecklingen i de fyra nämnda länderna har länge varit finansierad utav USA via bl.a. CIA. Är det inte bättre att agera mot orsaken, snarare än symptomen?

 7. Jag är hjärtligt trött på Peter Eriksson, inte nog med hans idiotiska verklighetsuppfattning men han ska dessutom kokettera med sitt sluskiga yttre.

 8. Svenska landsförrädare öser miljarder av våra pengar över mer eller mindre suspekta stater och regioner!
  Jag har absolut inte gett dom mitt tillstånd att dela ut mina pengar till dessa mestadels kommunistiska, islamska regioner!
  Allt detta sker medan svenskar svälter och lever i armod, gamla människor har inte ens mat för dagen. Pensionärer tvingas samla tomburkar och leta mat i soporna.
  Vi har tusentals hemlösa svenskar som sover utomhus och tvingas äta av det som andra har kastat.
  Nuvarande regim är en skam för Sverige och kommer också att gå till historien som dom simpla folk och landsförrädare dom är! Jag föraktar dom av hela min själ.

 9. Svenska regeringen ser grandet i sin grannes öga men inte bjälken i sitt eget öga.

 10. Skall det påverkas val i östeuropa eller?

  Det skriks ju som stugna grisar om det uppdagas att det görs försök av annan nation att påverka svenska val.

  Hycklare.

 11. Tilltro till det “demokratiska” systemet genom att begränsa och eliminera det??? För man tål ju inte, det jag menar med demokrati i alla fall. D v s pluralism. Det är ju bara VISSA åsikter och värderingar, som anses legitima. Som i vilken diktatur som helst. Med demokratisering, verkar man snarare mena totalitär socialisering, än nåt annat. VILKET BEDRÄGERI!!! Låtsas förespråka frihet för länder, när man i själva verket förespråkar ideologisk totalism, som här. Så vem förundras egentligen. Det är bara vänstermänniskornas egna lära som duger, som något slags demokrati. Vilket det ju inte alls är, utan ett skämt om vad demokrati egentligen är.

  • Hur vore det om regeringen hade satsat lite pengar på svensk demokrati? Lite rättvisa till fattigpensionärerna vore på sin plats.Tänk att alla Sveriges satsningar ska göras på projekt utomlands!! Man utbildar t.ex poliser i Serbien såg jag. Men man utbildar inte poliser i Sverige. Indiens våldtäkter är man intresserad av, men inte Sveriges o.s.v. demokratiproblem i Ungern bekymrar dom men inte Sveriges demokratiproblem.

Kommentera