SKL: Pengarna räcker inte till ensamkommande

INVANDRING. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, larmar om att ersättningen som kommuner får för att ta emot ensamkommande unga och barn inte räcker, skriver TT. Enligt SKL handlar det om en miljard kronor som kommunerna själv får står för som inte täcks av staten.

Slutsatsen kommer efter analyser av hur den nya gymnasielagen och ersättningssystemet, som började gälla i somras, har påverkat kommunerna. Exempelvis täcker inte ersättningen psykosociala insatser, eller kvalificerad vård som de kan behöva.

– Man borde ändra förordningen och säkerställa att kommunerna får ersättning för både särskilt kostnadskrävande vård och att man höjer schablonersättningen till 1.000 kronor, säger SKL:s ordförande Lena Micko, till TT/Omni.

-Pettersson ser att kommunerna går back en miljard och undrar hur mycket staten går back? Frånsett det ekonomiska vad kostar det mänskliga lidandet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 thoughts on “SKL: Pengarna räcker inte till ensamkommande

  1. Men det är ju en vinst med nyanlända säger ju Löfven!?!? Ju fler vi tar emot ju mer kan ju kommunerna sänka skatten

  2. Ett tusen kronor om dagen per ensamkommande, det blir 365 000 om året.

    Och hur många sådana där finns det?

    När får Svenskar i alla åldrar 1000:- SEK skattefritt per dag insatt på kontot, oavsett vad dom gör?

  3. Bara höja skatter och ta ännu mer pengar från bland annat äldreomsorgen !

  4. Sjukvårdens, Pensionärernas, De handikappades, Äldre- och hemvårdens, Vägunderhållets mm mm pengar räcker inte heller. Vilka kommer att få?!….

  5. Magdalena med kvasten ska visst stå till svars för att statsskulden gått ner och bara ligger på ca 20%. Att den gått ned är alltså jättefult.
    ???? Meeeee
    Om svenska folket lånar och skuldsätter sig av bara den, då är det jättehemskt. Ränteavdragen måste då bort, minusränta sättas av Riksbanken etc.
    Vad är det jag inte förstår. Tvingas hålla med Göran Persson att den som häftar i skuld, är inte fri. Så varför ska inte det gälla staten Sverige också?

    • Hade det varit ett företag då hade revisorerna slagit bakut för länge sedan.
      Samt förtaget hade gått i ”konkan” när de heller inte betalar tillbaks..
      ”Lyxfällan” inriktar sig tyvärr enbart på privat personer.

      Statsskulden den tickar allt på förfullt.
      https://statsskuld.se/

    • Svenskarna och staten Sverige är inte fri. Vi styrs av EU och globalistiska krafter. Med våra politikers goda minne.

      ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare” Undrar varför den meningen fortfarande finns kvar i vår grundlag?

  6. Skicka fakturan till Centern, de kan solidariskt svara för Afghankostnaderna. De har gott om pengar och är dessutom de som ville ha dem här.
    Minska socialarbetarnas löner med 30%, de har gjort allt för att jämna marken för dessa parasiter. Börja där

  7. Om inte pengarna räcker att ge våra pensionärer en dräglig pension så ska pengarna absolut inte räcka till ensamkommande asylmissbrukare.

  8. Jag tycker det var lämpligt att de dem en chans i Sverige, alla borde ha rätt till det.

    OBS IRONI!

    Dessa idioter borde utvisas tillsammans med alla andra invandrare. Ju förr dess bättre! Jag accepterar bara folk från vita länder och då vill jag exkludera före detta kommunistländer.

Kommentera