Politiker i Luleå skulle till Umeå – flög via Stockholm

SLÖSERI. Luleåpolitikern Kenneth Backgård valde att ta flyget via Stockholm när han skulle delta i Norrtågs styrelsemöte i Umeå. Resan kostade nästan 6000 kronor och släppte ut 300 kilo koldioxid, skriver Slöseriombudsmannen på Twitter.  

Tåg mellan Luleå och Umeå tar knappt 4 timmar, avgångarna är relativt täta. Flyg tar ungefär samma tid kanske mer med resor till och från flygplatsen, väntetider osv.

Kenneth Backgård, är ordförande för Norrbottens sjukvårdsparti, som kritiserar landstingets stora svårigheter att hantera sin ekonomi.

-Pettersson tror det är bäst att hålla Kenneth Backgård så långt borta från denna ekonomi som möjligt. Sunt förnuft verkar inte existera där…

Förutom vidlyftiga resor har han Backgård fått kritik för att köpt två värstingdatorer för 100.000 kronor till sig själv och sex mobiler på tre år. Allt för skattepengar.

Om mobilerna säger Kenneth: att två telefoner har gått sönder, två har han tappat bort och två telefoner är de han brukar nu i sin roll som regionråd.

Undrar om han inte hade garanti på de två trasiga och dem han tappat bort borde han betala själv…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Politiker i Luleå skulle till Umeå – flög via Stockholm

  1. När man nu skall ut o flyga är det lika bra att ta en längre sträcka.?
    Jag tycker att många politiker svävar i det blå varje dag, både i
    beslut o handlande?


  2. utsläppet på 300 kg koldixid väll fördelat
    på de övriga medresenärerna va?
    …såvida han inte själv haft ”rännskita”
    hela rutten?

  3. Ingen skillnad mot de ”vanliga” politikerna alltså! Vet man om dessa invalda lyckats rädda något sjukhus eller någon vårdcentral från nedläggning? Det var väl meningen med att de valdes? Annars räcker det med de vanliga korrupta politikerna.

  4. Koldioxiden är ju inte största bekymret. Det är hanteringen av ”andras pengar” som gör mig bekymrad

  5. Med tanke på vad sossarna i Norrbottens län slösat bort är detta en fis i rymden. Norrtåg är ett skämt. Franska tåg tillverkade i Tyskland är förklaringen till att de hålls inne så fort kung Bore kommer till stan.

    Kenneth Backgård et al petade sossarna från ett nästan hundraårigt maktinnehav i landstinget och det tycker jag han ska ha beröm för. Jag tycker att det är för tidigt att sätta sig till doms över honom, det bör anstå till mandatperiodens slut. Frågan är om mandatperioden räcker till för att ordna upp det som bindgalna sossar ställt till med.

    Jag vet inte hur det är med er men så fort någon tar ”koldioxid” och ”utsläpp” i sin mun anser jag dem som vänsterblivna och mindre vetande. Backgård får gärna ha 4 datorer, 12 telefoner och flyga mellan hemmet och landstingshuset bara han ordnar upp oredan och sänker skatten.

  6. ”Förutom vidlyftiga resor har han Backgård fått kritik för att köpt två värstingdatorer för 100.000 kronor ”

    Låter som barnbarnen har fått rejäla speldatorer att leka med på pöbelns bekostnad

  7. Styrelsemöten kan ju skötas via Mobiler idag så varför slösa 6000????
    Anser att MSM-median inkl politiker är skyldiga till att skapa klimatångest hos unga då de verkar tro att planeten ska gå under om ca 10 år allt enligt idioten överste prästen Al Gore på FN

  8. Det är ju bara ett stenkast mellan Ume och Lule, tar bara 2,5 tim med bil.
    Karln kan inte vara en äkta norrlänning sen generationer tillbaka.

  9. Planet hade väl gått med eller utan honom så det gör ju ingen skillnad. Men kostnaderna så länge nån annan betalar så. Jävla hycklare. Han är säkert MP sympatisör i på riksplanet eller möjligen sosse.

  10. Och om inte politikern hade flugit, då hade naturligtvis planet INTE släppt ut dessa 300 kilo koldioxid…
    Undrar förresten hur mycket skit politikern själv vräkt ur sig genom vedertaget och meningslöst pladder?

    • koldioxid är bra för planeten och grödors tillväxt,lär dig lite mer innan du uttalar nonsensen FNsnack

      • Och var har jag sagt att koldioxid inte är bra för växtligheten??
        Du kanske skulle lära Dig läsa på ett korrekt sätt innan Du uttalar Dig!
        (nej, jag klickar INTE tummen ned, det får andra göra)

Kommentera