Bedrägeri som uppfostran

BEDRÄGERI. Vård av barn (vab) är när du stannar hemma från jobbet eller går miste om a-kassa för att ta hand om ett sjukt barn. Ersättningen du får när du vabbar kallas tillfällig föräldrapenning, läs mer på Försäkringskassan. 

Tidningen Mitti.se rapporterar om 8-åriga Hilma Kropf från Skarpnäck är engagerad i klimatfrågan och ville så klart delta i fredagens demonstration.

Men att låta henne gå ensam var inget alternativ, så pappa Erik hakade på – och klimatvabbar.

– Jag ska anmäla det här som vab, så får vi se om det funkar, säger Erik Kropf.

-Pettersson ser att bidragsfusk verkar vara helt legaliserat och något man ska lära sina barn.

Herr Kropf borde skämmas, han har två alternativ. Ta ledigt utan lön eller gå till jobbet. Eftersom Erik är frilansare borde det inte vara några problem utan att blanda in Försäkringskassan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Bedrägeri som uppfostran

  1. Få se nu, Greta räddar klimatet och Greta ska ha Nobels fredspris. Om det nästa sommar regnar EN enda jävla dag och temperaturen är något annat än behagliga +22 grader OCH om det pågår ett enda jävla krig nånstans.. DÅ ska jag och Greta ha en allvarlig pratstund. Ser jag nästa år bilder på något annat än feta och mätta isbjörnar så anmäler jag Gretas mamma till socialens barnavårdsavdelning.

  2. Sjukförsäkringen är redan så urholkad av alla som missbrukat den. Eftersom den fungerade förr misstänker man att det är kultirberikare som överutnyttjat den. Sådana funderingar får man inte ha i Sverige, då är man rasist, fascist och nazist.
    Träffade ett par från Norge på semestern. Där har de full sjuklön från första dagen de är sjuka. Och Norge har inte så många kulturberikare och kebabtekniker.

  3. Det är det nya. Skolka och bidragsfuska. Allt fungerar, bara man har rätt åsikt.
    Karln ska anmäla till Försäkringskassan. Vem anmäler honom för fusk?

  4. sjuka sjuka soyapojkar som vill bli försörjda av dig som betalar skatt. han är en brottsling, tar med sig barnet när han begår brott, tidningarna är också skyldig som uppmuntrar detta brott, polis anmälan!

  5. Kropf är ett ursvenskt namn som funnit här före inlandsisen.

    Skojar bara. De utifrånkommande, oberoende om de ramlat in i går eller tidigare århundraden, ska följa svensk kultur och lag. Basta!

  6. Åtta årig dotter ska väl inte tubbas in till ångest så tidigt i livet. Är det inte ett fall där lämpligheten av färäldraskapet borde ifrågasättas.

  7. Rekordmånga föräldrar anmälda för VAB-fusk:

    Över 1 000 föräldrar anmäldes under 2018 för att ha fuskat med VAB – en ökning med drygt 85 procent. Enligt Försäkringskassan handlar det om att man genomfört fler kontroller.

    Då får du ersättning för vab …

    från det att barnet är 8 månader, till och med dagen innan barnet fyller 12 år. Det finns tillfällen när du har rätt till ersättning även om barnet är äldre, yngre eller omfattas av LSS

    Läs om detta i Vanliga frågor.

    Om du stannar hemma från jobbet eller går miste om a-kassa för att du ska ta hand om ett sjukt barn.
    Om du följer med barnet till läkare, barnavårdscentral, tandläkare, barn- och ungdomspsykiatri
    Om du är hemma med barnet för att den ordinarie vårdaren är sjuk.
    Om du deltar i en kurs som ordnas av en sjukvårdshuvudman för att du ska lära dig att sköta ditt barn.
    Om du är försäkrad i Sverige. Det är du oftast om du bor eller arbetar här.
    Om barnet bor i Sverige eller inom EU/EES eller Schweiz.

    Källa: Försäkringskassan

    Läs mer på:

    https://www.metro.se/artikel/rekordm%C3%A5nga-f%C3%B6r%C3%A4ldrar-anm%C3%A4lda-f%C3%B6r-vab-fusk-fler-kontroller

    Man kan nog utgå ifrån att Klimat-vabbaren för klimatstrejken får ett NEJ av Försäkringskassan om dom upptäcker bedrägeriförsöket förstås.

Kommentera