Har demonstranterna haft rätt någon gång?


NUTIDSHISTORIA. Det som förra året började med att Greta Thunberg skolstrejkade för klimatet når under fredagen global omfattning. I över 100 länder och på 1 700 platser hålls miljömanifestationer. – Vi står inför en existentiell kris, den största mänskligheten någonsin stått inför, säger Greta Thunberg i sitt tal i Stockholm idag enligt SVT. 

-Pettersson som har varit med och sett demonstrationer sedan slutet på 1960-talet slås av att det är samma typ av människor då som nu.

68-vänstern demonstrerade med orättvisor och ockuperade SVT:s redaktioner där de är kvar ännu. Många inom vänstervågen var unga studenter, författare eller intellektuella eller på annat sätt knutna till den akademiska världen.

Sedan blev det demonstrationer mot kärnkraft i palestinasjalar…

Vi hade demonstrationer för flyktingar som gav oss flyktingkrisen 2015

Sedan kom vistårinteut-gänget för de ljugande unga männen från Afghanistan och Iran utan asylskäl  som ledde till gatugäng, rån och knark…

Detta bara för att nämna några demonstrationsvågor, samma typ av folk, vänsterintellektuella i generationer som inte lär av misstagen. Jag kan inte se att vänstern haft rätt en enda gång. Kan ni?

Såg ni skyltarna ”Klimatet kräver klasskamp”, det känns som ett eko…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


31 responses to “Har demonstranterna haft rätt någon gång?

 • ana-maria r

  Hört uttrycket ”En blind leder en blind och – båda ramlar ner i gropen” (kommer från bibeln).

  Tycker det uttrycket passar in här. Det sorgliga är väl att en ung person, Greta, utnyttjas på detta sätt av de äldre (desperata?) miljöaktivisterna för att skaffa (världsomspännande) publicitet.

  Det är en skam att utnyttja barn på detta sätt.

  Min åsikt grundar sig på intrycken som framkommit i media och som jag uppfattar skulle ha kunnat vara en hjälp att aktivera personer med milt Downs syndrom om inte ”hjälpinsatserna” varit så ”storslagna”. Hade nog underlättat utveckling.

  Gilla

 • anne b rat

  Kalla dem: Klimataktivistterrorister!

  Gilla

 • Hajo

  …Pinsamt att se alla lågbegåvade samlas…

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Alltid vänsterpacket som håller på! Vi måste börja göra nåt vi också, för våra grejer! Eller hur???

  För all denna vänsterskit, bara förstör samhället alltmer. Det blir bara mer och mer djuriskt och stinkande år för år, av socialisternas vidrigheter. Tänk bara på den PSYKISKA OHÄLSAN, som ökat skyhögt. Vad kan det bero på tror ni. Vänstervetarna analyserar sig till döds, för att lägga svaret PK-rätt, hur sjukt fel det än är. ALLT går ju att bevisa, om man anstränger sig till max med sovrad statistik o s v. Och att skyla över obekväma och ”FEL” fakta. Men allt har ju en mycket enkel förklaring i ORSAK och VERKAN! Det vet ju ni lika väl som jag. Så det behöver jag ju inte orda om. MEN LÄGG ER ALDRIG NÅGONSIN FÖR VÄNSTERPACKET NÅ MER!!! DE SKA ALDIRG NÅGONSIN SÄTTA AGENDAN OEMOTSAGDA ÖVER OSS MER!!! KOM DET IHÅG!!! HÄVDA ER ALLTID GENTEMOT DEM!!! FÖR VI HAR ETT EGENVÄRDE SOM ÄR VÄRT ALLT!!!

  Gilla

 • Matte

  Om Greta börjar uttala sig om hjärnkirurgi, ska vi alla ”sluta upp” bakom Greta?

  Att protestera mot en planets klimat är så urbota dumt att man kan tro att hela världen drabbats av kollektiv hjärnsmälta.

  Solen styr klimatet, är det så svårt för folk att få in i sina tjocka skallar?

  Gilla

 • Argus

  ”Naturvårdsverket har i dag gett regeringen sitt förslag på hur man kan minska på utsläppen snabbare.

  Stora samhällsförändringar och mer statlig styrning av klimatåtgärderna efterlyses för att Sverige ska vara klimatneutralt år 2045.” (SR.se)

  Nu i dyningarna efter ”Gretas demonstration” som lurat ungdomar över hela världen anser man tydligen att man kan vara oförställd med syftet med ”klimatförändringarna”.

  Gilla

  • ana-maria r

   Blir kanske lite problem med att minska utsläppen när Sverige importerar så många från U-länderna som skall ha del av vår välfärd.

   Deras utsläpp i hemländerna är mer marginell. Det är väl miljöpolitik??

   Vore intressant veta hur Miljöpartiet tänker – om dom så gör.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Det borde bara behövas vanligt sunt förnuft för att inse hur omöjligt det är att förutse klimatet om hundra år med datorsimuleringar, vilka utgör grunden för IPCC:s “klimatmodeller”.

  Sådana används för att ge en prognos av vädret i dag, vilket är begränsat till en eller max två veckor, Då med stor osäkerhet i sannolikheten för att de ska stämma.

  Hur ofta har SMHI t.ex. rätt i sina prognoser?

  Forskarvärlden som jobbar med det vetenskapliga runt klimatet är ju väldigt eniga om att temperaturen har stigit en grad sedan mitten av 1800-talet och även att koldioxidhalten i atmosfären har ökat till 0,04 % i dagsläget. Även att det inte bara är koldioxid som påverkar förändringar i klimatet , utan det finns så oerhört många andra saker som gör det och som man måste ta hänsyn till.

  Det man egentligen är oenig om, är hur man ska tolka, förutsäga och bedöma resultatet av all vetenskaplig forskning och data som finns i dagsläget. Hur de uppgifterna i sig, påverkar och kan ta sig uttryck för ett framtida klimat, genom vår mänskliga påverkan.

  Tyvärr har väl de som är minst kunniga, som då saknar vetenskaplig kompetens i frågan, fått mer eller mindre ensamrätt på tyckandet. Tänker på media, politiker, aktivister, organisationer m.m.

  Detta är ju en farlig väg, när man vill måna om vårt jordklot och se till det bästa, för alla människors välbefinnande i sin naturliga miljö. En miljö som vi ska vårda och ta hand om på allra bästa sätt.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Greta är en världsstjärna. För att hon är bäst. Jag är knappt känd lokalt. För att jag är sämst

  Gilla

  • Pettersson

   Roland, Greta är ett barn, styrt och utnyttjad av vuxna. Det är obegripligt att media använder henne som expert.

   Barnen, ungdomarna och en hel del vuxna tror tydligen att skolstrejk är bättre än utbildning för att rädda klimatet.

   https://petterssonsblogg.se/2019/02/09/greta-eko-pippi-thunberg-anvands-som-dragplaster-i-mang-miljonaffarer/

   Gilla

  • Peter Skoglund

   Greta är ett barn, Roland.

   Även om Expressen kallar henne årets kvinna.

   Personligen tycker jag att exponeringen av henne är mycket tragisk. Tycker synd om henne.

   Genom att aktivister, organisationer, politiker, media, med fler, utnyttjar henne för egen vinnings skull.

   Uppriktigt sagt så har ju själva klimatfrågan blivit mindre viktig, tack vare det. Den kommer i andra hand. Tyvärr.

   För fokuset läggs på att man ska demonstrera för klimatet. Många gånger då utan att veta varför, i själva kärnfrågan. Vad man demonstrerar för eller emot. Faktakunskapen och informationen runt natur-,miljö och klimatfrågorna, har inte varit det viktigaste och primära.

   Det som är uppenbart tydligt, är ju att de som verkligen har den stora kunskapen om klimatet på vetenskaplig grund. Inte ses så viktiga att ha med eller nämna i dessa ”skolstrejker för klimatet”.

   Gilla

 • Tore

  Den största kris Sverige står inför är fortsatt socialdemokratiskt vanstyre.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Att ungdomar demonstrerar för en sak de tror på, är väl en sak. Men det mest bedrövliga tycker jag är det stora utrymmet de fick i SVT och övriga massmedia samt alla de skolrektorer som gav dem ledigt för detta.

  ”ungdomar tror att de kan och vet allt, men inser inte att de inte kan och vet allt”.

  Gissar att de flesta här på Pettersson blogg anser att det finns många fler och allvarligare hot mot oss Svenskar än klimatförändringar. Klimatet har ju alltid förändrats. Det är ju bara att titta på historien. Efter regn kommer sol och efter istid kommer värmeperiod.

  Gilla

 • Mike E

  Det är sannerligen de dummaste som har tagit över samhället.

  Gilla

  • Argus

   Jag håller inte med dig, det är de smartaste som tagit över och utnyttjar de dummaste för sina syften. Puppitörerna verkar i det fördolda som de gjort ett bra tag nu med att bryta ner nationalstaterna och tillsätta vasaller så de kan lägga beslag på ännu mera tillgångar.

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Undrar hur hennes betyg kommer att se ut? Men de kanske räcker till att bli partiledare för MP när hon blir stor?

  Gilla

 • Billy Boy

  Greta Thunberg har nu nått nya höjder internationellt i sin karriär som klimataktivist.

  Mamman Malena Ernman jobbar framgångsrikt vidare på sin internationella karriär som …

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Helt otroligt att ett barn kan bli utnämnt till orakel som vet vad som behöver göras i framtiden.
  Det är mycket mörka krafter som ligger bakom och exploatera detta lilla barn med psykiskt handikapp.
  Jehovas Vittnen måste vara gröna av avund när en ensam flicka kan jaga upp en undergångsstämmning på några månader som de har hållit på i runt hundra år och ej varit i närheten av samma genomslag.

  Gilla

 • Golonka

  ”En existensiell kris, den största mänskligheten någonsin stått inför.”

  I mina öron syftar detta på massinvandringen, och islamiseringen av Sverige.

  Om barnen ska skolstrejka, så ska syftet vara att få slut på våld, hot och övriga trakasserier från ett visst klientel av elever.

  Gilla

 • Tony

  Går man in på SVT och hör all den skit och vidskepelse som skeppas ut därifrån så förstår man att detta landet redan är förlorat, det är ju värre än Maranatas Halleluja möten. Att ungarna ser fram emot en extra fridag från plugget förstår jag , det gjorde man själv med på den tiden, men vad har man för anledning att blåsa upp detta flickebarns betydelse i sammanhanget, ungefär som att hon är en långt driven forskare?? Man kan tydligen surfa ganska långt på en åsikt idag,men herregud SVT , var finns dom personer som har ett yrkesliv som forskare, och som har en helt avvikande åsikt om klimatförändringarna?? Är det för att dom med lätthet skulle sticka hål på denna luftbubbla som Greta Tunberg med hjälp av sina beräknande föräldrar i verkligheten är??

  Själv är jag också orolig, för den eskalerande Islamiseringen i detta korkade land!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Greta har diagnosen Aspergers syndrom. Min erfarenhet av funktionshindret är att de sällan eller aldrig tar initiativ till något, däremot är de lättstyrda då de gör så som de blivit tillsagda att göra. Därför har jag så förbannat svårt att tro att protesten utanför riksdagen var en spontan asperger aktion. Jag tror snarare att det finns någon bakom Greta som gett henne instruktioner Hur jag kan veta, jag har två barnbarn i 17 års åldern som har samma diagnos.

  Gilla

  • Langmore

   Min erfarenhet är tvärtom, de gör ofta som de vill utan att snegla på vad som anses lämpligt.
   Sen är de också väldigt olika ungefär som oss andra.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå hysteri, klimat, ångest och opinion…….

  Borde inte MP lyfta då? Kolla i dagens undersökning från SIFO.

  https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/valjarbarometern

  Gilla

  • Billy Boy

   Inte så klimatsmart av Isabella Lövin (MP) att köra omkring med sin mans bränsleslukande bil med en blytung barlast på flaket …

   Från Jeanders bildblogg

   Gilla

 • Tore

  Vi kommer att rädda världen den dagen människan är borta från jorden.
  Vi är 8 miljarder 2050 är det beräknat till 9.5.
  Befolknigsökningen är det största botet mot klimatet men det är inte så populärt att ta upp det i landet som ska rädda värje unge.

  Gilla

 • Grune

  Jag tycker att det är fruktansvärt att vuxna idioter utnyttjar hjärnlösa barn på det här sättet.

  Gilla

 • ossie

  Hur länge skall detta PR jippo få pågå och lura godtrogna lättlurade idioter.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag kan inte tycka att Thunberg har gjort något gott.Hon har bara skrämt upp barn och ungdomar med sitt prat.

  Gilla

 • Gringo

  Det är fascinerande vad klimatet kan göra med människor, domedagsprofeter har funnits i alla tider. Bara under min levnadstid har man skrämt upp folk med ny istid, surt regn, hål i ozonlagret, global uppvärmning, klimatförändringar, atomkrig, nordpolen ska smälta och folk köper skiten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: