Varför inte lyssna?

Adam Cwejman på GP skriver det mest självklara i en debattartikel. 

Lyssnar man inte på väljarna straffar det sig. Texten behandlar de ”högerpopulistiska partier” som vinner mark i hela Europa och förklaringen till varför de växer. Det självklara är ganska ofta det mest självklara.

Cwejman menar på att ”högerpopulistiska partier” vinner mark p.g.a. att de ”icke högerpopulistiska partierna” inte lyssnat på väljarna. Han pekar på länder där ”högerpopulistiska partier” backar i opinionsmätningar och nämner Danmark som exempel. Vi som följer alternativa medier vet att man i Danmark har en helt annan vinkel på sin politik när det kommer till migration. I Danmark vågar man kalla en spade för en spade och i Danmark vågar man ta obekväma beslut för att man inte ska hamna i samma prekära situation som i Sverige.

”Partier ska driva politik grundat i vad de tror skapar ett välfungerande samhälle, inte på grund av vem det gynnar eller missgynnar parlamentariskt”

I Sverige vet vi att den s.k. 7-klövern hellre röstar mot sin egen politik och bildar oheliga allianser än att man ger SD ett uns av erkännande eller inflytande. Kanske 7-klövern borde fråga de 1,1 miljoner medborgare som valde att rösta på SD i höstens val. Varför, borde den enkla frågan lyda.

GP

Det går i sammanhanget inte att undvika de ord som Suat Cicek, den turkiske invandraren, uttalade i Aftonbladet redan 2004.

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar. Det är som om Sverige försökte visa hela världen att vi är duktigast av alla. Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är ”generös”, men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället”

Här borde partierna i 7-klövern ställa sig den enkla frågan varför? Varför lyssnade ingen på Suat Cicek och de varningens ord han utfärdade efter att redan då bevittnat ett Sverige som inte längre fungerade.

Aftonbladet

Ps. Finns det något som heter ”vänsterpopulism”? Ds.

13 thoughts on “Varför inte lyssna?

  1. Är det så att många sosseväljare gått till SD. Finns det nån studie som visar det.?

  2. Förstår inte varför det kallas högerpopulism att försvara värdet av sitt land? Är då motsvarigheten Vänsterpopulism som vill sitt land illa??

  3. ”Vänsterpopulism” är resultatet av alla ”utmaningar”, ”skolstrejk för klimatet”, Aftonbladets ledarredaktion, när en ledande socialdemokrat kallar sig för arbetarklass, när man skippar sakpolitiken för en fråga…”att utestänga SD från det demokratiska samhället”…o.s.v…..

    Listan kan göras lång.

  4. Kan se att den fascistiska hatvänstern har gått igång med att försöka krossa Pettersson. Metoderna är samma som i förebilderna Sovjet och DDR: karaktärsmord, trakasserier och åtal.
    Och glöm inte att national-socialism (nazism) och fascism är kollektivistiska, centralstyrda vänsterideologier precis som den mer utbredda (international-)socialismen och inte har ett dyft med högerns individualism och kapitalism.

    • ”Drevet” står väl en eskilstunatidning för, den är ju centerpartistisk, bönderna på landsbygden skulle nog ogilla att beskrivas som vänster.

Kommentera