Tioåriga Sky siktar mot OS: Vill göra allt killarna gör

GOTT OCH BLANDAT. Tioåriga Sky Brown siktar på att bli den yngsta idrottaren från Storbritannien att tävla i ett olympiskt spel, skriver BBC Sport. Brown, som kommer att vara tolv vid OS i Tokyo nästa sommar, tävlar i den nya OS-grenen skateboard.

– Jag känner att det inte spelar någon roll hur gammal man är. Jag vill bara ha kul, säger Sky till BBC. – Ibland tävlar jag mot mig själv och ibland mot killarna. Varför får bara killarna göra allt roligt? Jag tror att tjejer kan göra allt som killar gör, fortsätter tioåringen.

-Pettersson hoppas att Sky Brown, som vill göra allt som killarna gör inte tar efter Henrik Schyffert och Özz Nujen…

Första filmen är 15 minuter…

Andra filmen för er med kort tålamod är 1:44…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Tioåriga Sky siktar mot OS: Vill göra allt killarna gör

    • Klarar man bara av deras kvalnivåer som är satt så.

      ”De tävlande”

      Får vem som helst tävla i OS?

      De internationella förbunden i varje idrott (till exempel FIFA, Internationella Fotbollsförbundet) ordnar kvaltävlingar eller sätter upp kvalgränser. Kvalreglerna är väldigt olika från idrott till idrott. Kvalreglerna är också utformade så att idrottare från alla kontinenter och länder har möjlighet att komma med. I en del idrotter, till exempel friidrott och simning, är det lätta kvalgränser för att idrottare från länder som inte kommit så långt i sin idrottsutveckling ska kunna kvalificera sig av egen kraft utan att behöva få ett ”wild card”. I andra idrotter är det inte säkert att ens medaljer på VM räcker för att klara det internationella kvalet. För att få vara med och tävla i OS måste idrottaren ha klarat de internationella kvalgränserna.
      http://old.olympicday.se/osiskolan/lardigomos/fragorochsvaromos.4.a692e2713b817e57fe7be9.html

Kommentera