Stora Retorikpriset till Runkbajsar-Schyffert

PK-ELITEN. Retorik är läran om talekonsten, såväl i teorin som i praktiken, och den utvecklades under antiken på 400-talet f.Kr. Den mest välkända definitionen kommer från Aristoteles som beskrev retoriken som ”konsten att vad det än gäller finna det som är bäst ägnat att övertyga”.

Schyffert prisas för sin retorik: ”Han har hållit i generationer” och Klara Hägerstam, retoriker och ordförande i juryn för Stora retorikpriset gästar studion.

TV4 Play

-Pettersson säger att herr Schyffert verkligen är duktig, ett praktexemplar när det gäller att uttrycka sig i tal och skrift…

Nåväl, det visar klassen på TV4 och juryn, detta språk har tydligen hållit i generationer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Stora Retorikpriset till Runkbajsar-Schyffert


  1. vi har våra, andra har sina företrädare
    …valet idf är inte vårt, det är 82:ans
    vilket visar på hur sjuk patsienten
    Sverige är för närvarande…syfilis
    i små hjärnor är inte att leka med

  2. Han har många strängar på sin lyra. Han kan visst räkna pizzor också. Ni ska se att han snart blir invald i regeringen. Samma nivå på kunskap.

  3. Han tycks befinna sig på det anala stadiet i sin utveckling. De flesta befinner sig i detta stadium när det är mellan ett och tre år.

  4. Konstigt!!!!
    att ingen blogg hade stoppat detta vulgära ordflödet, numera kan de stoppa vissa bara man snuddar vid vissa ämnen.
    oerhört spännande se vad som hänt om t.ex Pettersson skrivit dessa vulgära ord, vilket vi vet att han aldrig nedvärderat sig till.

  5. språkbegåvad kulturelit, har man hamnat i kändis eliten kan man utrycka precis vad som helst.
    Dags för vissa att bara förstå att de hamnat i kiss och bajs åldern igen.

  6. Ja man kan ju inget annat än bli imponerad av herr Schyffert.
    Vilken stjärna alltså!

  7. Jag förmodar att det är många fler än jag som byter kanal om han så bara skymtar i en trailer. Och han var den bästa juryn kunde hitta. Vem har tillsatt juryn?

  8. En sådan ”språkbegåvning” som Henrik måste nog vara en stark kandidat till att erhålla nästa nobelpris i litteratur .Sedan att Klara Hägerstam prisar hans gärning visar bara hur illa det är ställt i den juryn som hon sitter i .

  9. De mest kända av Sveriges kulturelit ingår i en liten klubb för inbördes beundran, som ger priser, utmärkelser och uppmärksamhet i media åt varandra.

    Då blir det så här.

Kommentera