L är ett fegt parti och vad är ”time out”

INRIKES. Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna, skriver hon på sin Facebooksida. Partiledningen har uppmanat politikern att lämna sin plats efter avslöjandet om hennes kritiserade lägenhetsupplägg där hon fått bostadsbidrag för sin mans lägenhet.

Carlsson Löfdahl skriver att hon kommer behålla sin riksdagsplats i väntan på åklagarens besked – och därefter fatta ett beslut om framtiden. ”Men jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar.”

-Pettersson säger att det måste bli slut på leken med skattepengar. Vad betyder egentligen ”time out” som Emma Carlsson Löfdahl (L) påstår sig ha tagit?, enligt Sveriges Radio.

Vem har bestämt att politiker kan ta ”time out”? Alltså ledigt med full lön! Första gången jag hörde talas om ”time out” var när Mona Sahlin drog till Mauritius med familj och livvakter på skattebetalarnas bekostnad efter den så kallad ”Tobleroneaffären”. Det var 1995 och det verkar som ingen tagit tag i saken sedan dess.

Begreppet timeout finns inte i riksdagsordningen. Däremot kan en ledamot begära ledigt från sitt uppdrag, då ska det naturligtvis vara utan lön. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “L är ett fegt parti och vad är ”time out”

  1. Vem behöver detta Dårpippiparti???

    L = Lagt kort Ligger. Som man bäddar får man Ligga, och inte mer med det.

    När man blivit av med DRONTEN Björklund, ska man bara vara glad för det och ge upp!

  2. Liberalerna eller f.d Folkpartiet är ingenting har aldrig varit och kommer heller aldrig att vara NÅGONTING mer än ett stort skämt !

    • Jo, före Bengt Westerberg, hade de nånting. Men det var han, som totalt förstörde dess grundvalar. Och nu fick ju Björklund deleriumrabies och gick bananas i riksdagen, så att slutligen de återstående fragmentkorten, slutligen full samman, totalt, helt och fullt.

  3. Hela historien handlar ju om pengar, först ett smart upplägg tillsammans med sin man för att mjölka systemet på maximalt belopp varje månad. Nu lämnar hon inte sin riksdagsplats utan blir politisk vilde med bibehållen lön och förmåner i 42 månader framåt. Dessutom om jag förstår det hela rätt så har hon 2022 suttit 12 år i riksdagen och även hunnit fylla 50 år, detta innebär att hon har rätt till riksdagspension tills hon fyller 65 år, idag är det 68% av 66000 SEK per månad. Alltså en bra ersättning för att inte göra ett skit. Detta system måste göras om omgående så att de ledamöter som lämnar ett parti måste lämna sin riksdagsplats också.

  4. Jag upplever att ALLA riksdagsledamöter redan tagit sin oförtjänta form av fullt betald ”time out” som varade i drygt c:a 4 månader medan regerings-förhandlings-kaoset pågick från den 9:e sept. 2018 till slutet på januari 2019.

    Jag tycker alla riksdagsledamöterna nu skall ta kollektiv ”time out” och sitta kvar som politiska vildar allihopa. När dom blir befriade från partipiskorna kan de ju rösta fullt ut efter sina egna övertygelser och samveten.

    Då skulle Stefan Löfven (S) mycket snart bli befriad från sin högt uppsatta statsministerpost.

    http://karlskronabloggen.se/wp-content/uploads/2016/10/svetsaren-som-fick-storhetsvansinne-320.jpg

    • Ja den mannen innehar en position som han inte ens borde vara i närheten av, med sina kunskaper? Tycker gott att han kan lägga av och gå klart sin Svetsar utbildning istället.

  5. A, men, hallå… asså, i Malme är det många som tar airquote timeout… flera gånger i vickan. Ja, thai-maut. Nudlar och sånt östamög.

  6. ”Time uot” är något som vissa anställda med vissa positioner kan ta när de har gjort något väldigt dumt som normalt borde föranleda utredning och ev uppsägning. Utanför försäkringskassa, läkarkontroll och vanliga regler. För vanligt folk finns inget sådant. Girighet och/eller latent kriminalitet verkar nästan vara ett grunkrav för att få bli riksdagsman!?

  7. Undrar om det är allt för höga arvoden som frammanar girighet eller om girigheten fanns där från början? Det finns trots allt bättre sätt att komma på väldigt grön kvist om det är orsaken till karriärvalet. Man måste till att börja med attrahera sitt parti och sedan väljarna, fast i mindre utsträckning personligen om man inte tillhör en klan, och sedan måste partiet attrahera väljarna. Fast för att bli mycket rik på annat sätt måste man ha talang eller, återigen, väldigt rymligt samvete.

    Istället för den partidemokrati som vi har skulle jag hellre se en variant på det amerikanska systemet. Personliga valkretsar och ett överhus med två representanter från varje historiskt landskap. Den nya administrativa indelningen för att bryta upp förlegade maktstrukturer och ge inlandet representation.

  8. Hon har rätt om partiet fast själv är hon en feg girigbuk som vill pressa ut maximalt med alla till buds stående medel.

Kommentera