Hidaayoo får inte röja skog i kjol

ISLAM. Hidaayo Osoble, född 1982, från Somalia, vägrade av religiösa skäl som praktikant att arbeta utan kjol och ville därför inte använda de skyddsbyxor som ingår vid röjningsarbete med motorsåg. Arbetsförmedlingen hade då rätt att besluta att återkalla hennes anvisning till jobb- och utvecklingsgarantin.

En person blev anvisad och tackade ja till en praktikplats hos Skogsstyrelsen som en del i jobb- och utvecklingsgarantin. I arbetet ingick att använda motorsåg och röjsåg längs bland annat vandringsleder och järnvägar. Av religiösa skäl vägrade praktikanten att arbeta utan kjol och vägrade därför att använda de skyddsbyxor som ingår.

Arbetsförmedlingen beslutade då att återkalla hennes anvisning till jobb- och utvecklingsgarantin. Praktikanten överklagade beslutet till förvaltningsrätten och hävdade att hon utsatts för diskriminering. Hos domstolen begärde hon dels att få tillbaka sin praktikplats, dels även diskrimineringsersättning och skadestånd.

-Pettersson noterar att domstolen nekade damen från Somalia rätt till att få tillbaka sin praktikplats och hon blir även utan diskrimineringsersättning och skadestånd. Bra så långt men Hidaayo Osoble skulle även vänligt men bestämt ombes lämna landet och åka till ett land där man får köra röjsåg i kjol…

Enligt damens religion är det exempelvis olämpligt att inte täcka sitt hår, vilket görs av med en huvudduk, eller sin figur, vilket kan göras med hjälp av till exempel en kjol eller andra löst sittande plagg. Damen menade att ett par arbetsbyxor inte dolde figuren tillräckligt utan ville ha kjolen utanpå byxorna.

20 thoughts on “Hidaayoo får inte röja skog i kjol

 1. Låt henne gå utan skyddskläder i skogen med en stor motorsåg och ett paper som säger att hon avstod från skyddet så ordna motorsågen det hela efter att tag

 2. jösses, vad tröttsamt! Det är som att ha att göra med småbarn, ständiga specialare. -Ok, du får ha på dig kjol. Nej, nu vill jag inte längre, nu är jag kränkt och har helt tappat lusten. -Först äter du upp ärtorna, sedan blir det glass. Nej, jag kommer att svälta ihjäl, och då är det ditt fel, hoppas du blir glad då!

 3. Men varför skickas dom inte tillbaka till sitt hemland när dom inte vill anpassa sig? Och, va fan gör dom här?

  • Röstboskap kan inte skickas hem, då faller hela regeringens agenda. Att på något vis straffa alla skattebetalare

 4. Om damen ifråga reser tillbaks till Somalia så behöver hon inte gå klädd i skyddskläder,men där utgår väl förmodligen inga bidrag heller?
  Märkliga individer Islamtolkarna, varför resa till länder som har helt andra regler, där det inte är religiösa dumheter som reglerar saker o ting??

 5. Det var en ovanligt klok utgång. Börjar polletterna ramla ned i rättssamhället? Som sagt var saknas bara utvisningen. Varför ska Somalier, som inte kan jobba pga eget påhittat religiöst tvång, flytta hit och bo i en sån främmande kultur som Sverige?

 6. “Damen menade att ett par arbetsbyxor inte dolde figuren tillräckligt utan ville ha kjolen utanpå byxorna”

  Hon tänker inte så långt med hur opraktiskt det är att gå med dessa hängandes klädestyg i skogen bland sly och ris.
  Samt att jobba och vad som händer ifall kedjan på sågen tar tag i tyget.

  • Men hon hade väl inte tänkt sig att hon skulle starta motorsågen?
   Det står väl inget om motorsåg i koranen och då är det ju inte
   tillåtet att hantera sådana moderniteter!

 7. Smart att göra sig oanställbar så fanskapet kan leva på generösa bidrag som nog är högre än lön vid jobb. Sinnessjukt men varför anstränga sig när man kan vara ledig och ha det gott helt kravlöst.

 8. Att dödshota Dorma kostade 8000 i skadestånd, att hålla koll på en zigenarfamilj i leksaksaffären kostade 75000.
  Man förstår ju att vissa tar chansen

 9. Måste vara rasism och strida mot s.k mänskliga rättigheter sista ordet är definitivt inte sagt vänstermaffian och advokater vädrar naturligtvis nu morgonluft, pensionsräddare får självklart inte behandlas på detta sätt i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  Ett saftigt skadestånd är garanterat att vänta.

 10. Hur kan man ens komma på att gå ut i skogen med motorsåg och fälla träd iförd klänning?

  Man måste vara klädd i sågskyddspaket – hjälm,byxa,handskar,stövlar.

  Husqvarna sågskyddspaket kostar runt 2.700.

  • Det paketet Husqvarna Classic är lämpligt för dem som tillfälligt sågar och röjer för eget bruk. Då ingår inte varseljackan.

   För dem som yrkesmässigt sågar i skogen blir det andra priser.
   Ett skyddspaket på runt och en bra bit över 8.000kr.
   Byxorna bara dem på runt 3.000kr och uppåt samt jackan (klass 3 ) runt 2.500kr och upp.

Kommentera