M-ledaren utesluter inte att ta makt med SD:s stöd

INRIKES. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utesluter inte att i framtiden ta makten med stöd av Sverigedemokraterna. – Jag tänker inte försöka isolera dem och låtsas som att de inte finns, säger Kristersson, enligt Expressen.  

Enligt Kristersson står Moderaterna inför ett ”historiskt vägval” och en stor framtidsresa. M-ledaren säger att han har respekt för SD:s väljare och att de finns i riksdagen, men han vill inte vara besatt av att förhålla sig till vad SD gör, tycker eller tänker.

-Pettersson säger att Kristersson ska ta det lite lugnt, efter nästa val kanske det är Åkesson som tar makten med hjälp av M…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “M-ledaren utesluter inte att ta makt med SD:s stöd

  1. Dagens väljarbarometer från SVT/Novus visar den här ställningen …

    M ……….. KD ……… SD

    18,3% .+. 8,6% .+. 19,3% = 46,2%

    S ……….. MP ……… C ………………….(L på 3,5% åker ur riksd. Noll platser)

    28,2% .+. 4% ..+.. 7,3% ..= 39,5%
    ………..(MP riskerar åka ur riksdagen om de sjunker under 4%)

    V

    9,1%

    SVT/Novus: Fortsatt uppgång för KD – tar väljare från M och SD

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-novus-fortsatt-uppgang-for-kd-tar-valjare-fran-m-och-sd

    Läge kan infinna sig att den nuvarande rödgröna grupperingen spricker precis som Alliansen sprack tidigare i år.

  2. I framtiden?

    Vilken framtid tror han latt vi har kvar vid nästa val, efter 4 år till av vanstyre och massinvandring!

  3. FÖRFÄRLIGT och förfärligt trist att plötsligen överge en politik som fungerat så bra ända sedan FR´s dagar……
    OM, men inte endast om, en partiledare vill att dennes parti skall samarbeta med SD skall givetvis denna partiledare ersättas med någon som inte vill det…..

    Hur svårt kan det vara att förstå att M aldrig någonsin kommer att driva en politik som SD så länge förespråkat och som M lika länge har förkastat…..

    M skatt bli vid sin politik under deras senaste två mandatperioder det är enda vägen framåt……

    • När det gäller en partiledare som klart uttryckt att han tycker invandringen är bra, p.g.a den motverkar välfärdssytemet. Det blir svårt att lita på honom i dessa frågor, har lite svårt att greppa vilken inställning moderata gräsrötter har.

      De flesta partier har en omöjlig inställning till invandringen. De anser att vi måste importera arbetskraft oavsett deras kvalifikationer och ursprung.
      Ta Kanada som exempel, de importerar mycket arbetskraft, där måste arbetstagarna vara utbildade, tala engelska, vara ostraffad och ha medel för att kunna försörja sig om processen tar tid. De måste också visa skötsamhet och vilja att följa lagarna i landet.

      Vår välfärd skulle kunna kombineras med lägre skatter om vi hade liknande regler eftersom trycket på socialförsäkringarna skulle minska. Hur Kristersson ställer sig till det är svårt att veta och ännu svårare att lita på.

  4. Äntligen kan vi få en statsminister Jimmy Åkesson Som företräder Svenska folket.

  5. Han tar nog sitt förnuft till fånga, till slut, ändå. Får han bara lite tid på sig att smälta tanken, så. DET ÄR JU ENDA ALTERNATIVET TILL VÄNSTERMAKTEN, det borde han inse.

Kommentera