Sopor kastas från balkonger i invandrartäta Norrby, Borås

INVANDRING. I den invandrartäta stadsdelen Norrby i Borås är det fullt med sopor på gräsmattor, i trappuppgångar och på gator. ”Finns ingen quick fix” säger AB Bostäders områdeschef Henrik Karlberg.

Enligt uppgift ska stora delar av Norrby Tvärgata vara fulla med skräp och sopor. Även vid trappuppgångar och soptunnor är det fullt med skräp.

– Många av de som bor här kastar ner sopor från balkongerna, berättar en kvinna som bor i området för tidningen.

Enligt henne försöker fastighetsägaren hålla rent men hon menar att det skitas ner lika fort och att det handlar om att ”folk måste lära sig att kasta skräpet på rätt ställen”.

Trots att det finns gott om platser att slänga soporna slängs det istället på marken. Det är till och med så att soporna slängs bredvid sopkärlen trots att de inte är fulla. Problematiken ska finnas även vid andra områden, men Norrby ”är i en egen klass” enligt Karlberg.

Personalen är också frustrerade eftersom de ständigt får plocka skärp, vilket de menar tar resurser i anspråk som annars hade kunnat göra området vackrare.

Nu säger sig AB Bostäder vilja förbättra kommunikationen till hyresgästerna genom att personal ska prata ansikte mot ansikte med de boende.

– I grund och botten är det en beteendefråga. Det måste förändras om vi ska kunna lösa det här, säger Henrik Karlberg till Borås Tidning, tyvärr bakom betalvägg.

Problemet är inte nytt: Miljökämpar för ett stoltare Norrby i Borås

Om Norrby på bloggen…

Samtiden

-Pettersson säger att Norrby är inte unikt, det förekommer i många områden och lägenheter. Det är till stor del anledningen till att fastighetsägare tvekar att hyra ut till invandrare. Nedskräpning ökar, tvättstugor sköts inte, slitaget är högre än normalt, vatten och elförbrukning likaså.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Sopor kastas från balkonger i invandrartäta Norrby, Borås

  1. I många bostadsområden tas gräsmattor och buskar bort nedanför husen och ersätts med asfalt, så att det skall gå lättare att städa!

    Det går då att köra med sopmaskin och risken att skadas av soporna minskar!

  2. Apor i djungeln vet väl inte ens vad sopor är.
    Rester av kokosnötter slänger de naturligtvis
    direkt ner från palmen …………..

    ”Öppna ERA hjärtan!”.
    – och ta hand om aporna!

  3. En mycket enkel och uppenbar Quick fix är naturligtvis att säga upp avtalen med lortgrisar. Klarar man inte av att slänga sopor blir man nog inte lönsam lite längre fram.

    • Gäster som skräpar ner i ens hem utvisar man handlöst Langmore Mia eller vad du nu heter.

      • Langmore ! Så du tycker skjutandet i vårat land har avtagit ??? Även att polisen gör kraftansträngningar för att få stopp på det ??? Vilken värd lever du i ??? Som jag skrev här om dagen . 90-95 % av alla utryckningar polisen gör året om har med invandrare att göra . Eftersom jag anar att du röstar för detta så vill jag bara säga att det kommer nog vara många som vill varför i framtiden !!!

    • Langmore ! Tycker du några lagar funkar på det nya folket ??? Jag kan garantera att väldigt många i vårat land kommer ångra ihjäl sig i framtiden hur dom har röstat !!!!!

      • Opeter, mycket funkar inte, men om många anmäler nedskräparna måste nog polisen ta tag i det.

  4. Det här har jag sett bara det senaste året med egna ögon- Två gånger vid parkeringen framför Arlanda har personer från MENA städat ut allt skräp från bilen, innan släkt/ vänner kommer ut, rakt ner på marken, TROTS SOPKÄRL 10 meter bort.

    Två gånger har jag också stannat bakom bilar i kön vid stoppljus där de, återigen från MENA (Gottsunda), helt enkelt öppnat dörren och ställt sin skräppåse från McDonalds och MAX direkt på marken.

    Res till länderna där de kommer ifrån så ser man snabbt varifrån mentaliteten härstammar. Skräp precis överallt, där bland annat en öde tomt utan bostad i förort blir till allmän soptipp.

  5. Analfabetism brukar gå hand i hand med oförmåga att leva i moderna samhällen. Det här är ett tvärsnitt av ”pensionsräddarna”.

    De enda det här resulterar i är att vi får rädda dem hela livet.
    Varför ska pensionsåldern höjas när vi har såna kompetenta tillgångar i Norrby?

  6. Få se nu..Gratis bostad, gratis inredning, gratis hemelektronik, gratis el, gratis mat och dryck, massa gratisfickpengar, helt gratisliv.. och så beter man sig sådär? DÄR MAN BOR. Skulle nästan förstå om man som parasit skulle som pricken på i föra alla sina sopor till rika Svenskars tomter och infarter, men att bo glatt bland sin egen skit, utan att lyfta ett finger? Det är ju såklart att markera, att låta Svenskar bära bort och städa upp för att markera sin status som mervärdig medborgare. Dessa individer är rubbade på så låg basnivå att en normal Europe’ aldrig kan ens förstå. Vågar inte ens tänka på i hurudant skick lägenheterna är.. Fullständigt oanpassade till ett civiliserat samhälle år 2019. Inte ens grottmänniskan sket i grottan sin.

  7. Detta fenomen finns säkerligen i hela vårt avlånga land ! För två år sedan fick min då 16 åriga dotter sommar jobb av kommunen. Rensa blomrabatter tänkte både jag och min dotter . Men ack så fel när hon andra dagen kommer hem och berättar att hon har städat skräp i ett visst bostads område som ägs av kommunen , som ej inkluderar svenskar ! Hon berättar att detta ska hon göra 5 veckor framåt. Hon berättar att dom åker ner kl 08.00 och städar fram till 12.00 /lunch 13.00 till 16.00 igen för då börjar dom om städningen som började på morgonen ???????? Hon berättar att sopor , flaskor , blöjor kastas ut från fönsterna ner på gården . Man tror inte detta är sant men 2 dar senare träffar jag den ansvariga på kommunen som jag känner mycket väl . Jag frågar honom om det är meningen att svenska ungdomar ska rensa skit efter svin ? Han svarar med att dom gör bara vad kommunanställda gör resten av året . Det visar sig att 2 man åker ner 3 dagar i veckan året runt för våra skatte pengar och städar där plus att en har helg jour för detta ! Men som sagt , en del hävdar att lönsamheten kommer längre fram ! Dessa politiker röstas det på av 80% och dessutom försvaras av ???? Hur är detta möjligt ?????Man kan spy för mindre !

    • I riktig Socialdemokratisk anda, svensken ska förnedras, utsättas för brott och skattas till döds.
      Islamiseringen av Sverige SKA GENOMFÖRAS.

      Sjuk – Sjukare – Sverige

  8. Bostadsbolaget får se upp. I går lärde vi oss av miljöpartisterna att det är vi som ska anpassa oss efter migranterna, så någon assimilering till det svenska levnadssättet kan det absolut inte bli tal om.

  9. Detta är det ”nya normala” där de ”nya svenskarna” som ska ta över landet bor, de vita SVENSKARNA ska dö ut och/eller ev blandas ut med dessa.
    Den som inte känner till det bör snarast söka kunskap om detta, och framför allt RÖSTA därefter!

  10. Hmmm…
    Om jag vore kommunchef så skulle jag sagt till sopgubbarna att bära placera alla löst liggande sopor i trappuppgångarna. Sopor ska sopor ha.

    • Gissningsvis kommer de boende då att tro att soporna ska slängas där istället!?

    • De ringer hem och berättar för släkten vilket fantastiskt land Sverige är. Till och med automatisk sophämtning. Bara att kasta ut soporna så försvinner de. På dagen.

      Nej, sätt upp ett stängsel så att soporna inte blåser bort och låt bli att städa undan så kanske, kanske det till slut väcker en tanke.

      • Den intelligensen och konsekvensanalysen finns inte!

        Titta hur det ser ut i deras hemländer!

  11. Det är ju självklart ingen slump att det ser ut som det gör i Afrika. Alla normalbegåvade personer med normal analytisk förmåga förstår det.
    Tyvärr så är det inte normalbegåvade personer med normal analytisk förmåga som styr Sverige via media och politik.

  12. Det är samma sak i ”invandrartäta” områden i Storbritanninen och i Tyskland, har jag sett med mina egna ögon. Vid upprepade tillfällen.

    De invandrade
    1) fattar faktiskt inte VARFÖR man lägger sopor i kärl /än mindre källsoterar… som det är LAG på/
    2) verkar liksom inte kunna lära sig hur man hanterar sopor eller så
    3) giter de inte följa standarden i bostadshuset genom att gå till sopställena eller så
    4) tycker de det är förnedrande för dem att själva behöva gå till soptunnan, något som normalt sköts av lägre stående folkslag i deras hemländer eller så
    5) skiter de ett stort stycke i de regler som är till för ALLAS trivsel i bostadsområdet genom att säga fuck you och era jävla regler, till det samhälle som skänker dem mat, husrum och allt annat.

    Jag vet inte vilket det är, men det måste vara nåt av 1,2,3,4 eller 5.

    Dessutom är det på gång en omtolkning av Hets-mot-folkgrupps-lagen i högsta omstolen så att INFORMATION -även om den är helt korrekt- som framställer de grupper som skyddas av HMF som ”ringaktning” ska förbjudas. I en framtid blir det alltså förbjudet att publicera FAKTA om problem med invandringen. Som typ ”problem med sophantering i socialt utsatta områden”. Bygg ut fängelserna nu… eller så släpp mördare, isisar och våldtäktsmän fria så att vi får plats för pensionärer som kommenterat på Pettersson.

    • För er som undrar över Mary`s ”eller så”,efter hennes text är detta en kulturyttring hon medtagit från Deutschland. Där brukar de med mindre ordförråd (undantag Mary-Agnes) säga, ” oder watt” resp. ”siss du” !
      I Ankeborg användes orden ”you now” or ”great”….. 🙂

Kommentera