Asyl kan ges utan att identiteten är styrkt


INVANDRING. Det är inte nödvändigt att en asylsökande kan styrka sin identitet för att personen ska kunna få ansökan godkänd. Det slår Migrationsöverdomstolen fast i en dom.

Statsminister Löfven (S) och några ”ensamkommande flyktingbarn”

Fallet gällde en man som sagt sig vara förföljd av Peshmerga-rörelsen i Irak men som inte övertygat domstolen om sin identitet. Migrationsverket avslog hans ansökan, vilket stöddes i Migrationsdomstolen. Men nu har mannen fått rätt.

Dag Stegeland, kammarrättspresident vid Kammarrätten i Göteborg, säger till Ekot att en styrkt identitet kan ha en underordnad betydelse.

– Det kan handla om vad personen har varit med om och ännu viktigare vad personen riskerar att utsättas för om han eller hon utvisas. Det är egentligen inte så viktigt vem en person är, säger Stegeland.

-Pettersson säger att det är ingen större skillnad mot nu när de flesta har ”tappat” sina id-handlingar men aldrig sina mobiler som de har för att hålla kontakt med den familj som inte finns och drar en rejäl vals och får stanna.

Tyvärr verkar det inte olagligt att ljuga för myndigheterna. Det borde stå tydligt på asylansökan att minsta lilla lögn om identitet, ålder eller bakgrund leder till utvisning oavsett vilken tid som gått.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Asyl kan ges utan att identiteten är styrkt

 • Onkel Björn

  Sverige, detta land där det är hårdare ID-kontroll då man ska lämna in sin lottokupong hos den lokala handlaren än som påstådd asylant få inträde till det Svenska samhället och dess gratisförmåner, bostad, livslång försörjning utan några större motkrav mm.

  Bara i Sverige. Eller.

  Gilla

 • Gringo

  Detta ska mina skattepengar gå till, är det ett skämt eller?

  Gilla

 • Kurt

  Tillåten att ljuga för myndigheter gäller bara Kanaker, i varje dokument du underskriva i Sverige varnas du för följderna om du inte ha fyllt i dokumentet sanningsenlig

  Gilla

 • ruben

  Det måste vara olagligt av myndigheterna. Det låter, som gycklare och skojare handlägger och hanterar våra skattepengar.

  Gilla

 • fjölet

  passade bättre här
  lag i olag
  du får inte ifråga sätta en asyl sökande var denne kommer ifrån – otroligt
  en redan is medlem kan alltså ta sig till sverige och uppge ” nytt namn och fabulera ihop vad som helst” och sedan leva med nytt namn och social status enligt asyl reglerna och ingen observera ingen får ifrågasätta oavsett någon skulle förstå att det här är falskt.
  du kan alltså enligt asylreglerna skapa dig flera identiteter och därmed åka land och rike runt till olika städer och plocka ut sociala pengar.
  för ingen tar fingeravtryck, foto mm på person för att konfirmera att han inte finns dubblicerad med olika alias.
  OTROLIGT att vi kastar pengar i överflöd på dessa individer och ingen tar ANSVAR.
  Inte undra på att våra skatte pengarna försvinner utomlands.

  Gilla

 • NALLEN

  Det är inte utan att man undrar vad det är för människor som verkar på denna MYNDIGHET som så fint kalls Migrationsöverdomstolen och om dom är kompetenta överhuvudtaget för att få ta dessa beslut som utan tvekan kommer DRABBA hela svenska folket.
  INGEN ASYLSÖKANDE SKA BEHÖVA IDENTIFIERA SIG UTAN MAN TITTAR PÅ VILKA HOT SOM PERSONEN KAN UTSÄTTAS FÖR OM MAN SKICKAR TILLBAKA DEN HEM, MEN HERRE GUD SÅ MAN UTGÅR IFRÅN ATT ALLT SOM PERSONEN SÄGER ÄR UTAN TVEKAN SANNINGEN OCH SKA TAS PÅ HÖGSTA ALLVAR .

  Gilla

 • Hanna

  Låter väldigt godtyckligt det här. Vem ska behöva styrka sin identitet och vem slipper om man inte vill/har lust? Sprider sig detta kan miljoner människor ha rätt att flytta hit och få asyl för det viktiga är vad de berättar att de kan utsättas för, inte vem de är!

  Gilla

 • SVENSK

  ”det är egentligen inte så viktigt vem personen är”, ta hand om och försörj dem själva då! Och ersätt alla skador och andra kosnader samt allt lidande de orsakar. Lägginte över det på det SVENSKA folket!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Vilken tur. Nu kan svenska pensionärer söka asyl i Sverige och få leva ett tag med hög standard och kunna laga sina tänder för 50 kr. Efter några år kommer pensionärerna utvisas till Sverige.

  Gilla

 • ossie

  Skulle det vara nåt nytt ? Vi har väl tusentals identiteslösa afganer ”barn” som vi får försörja livslångt och som ser till att polisen har nåt att göra.

  Gilla

 • Richard Jarlestam

  Pettersson har helt rätt i sin slutsats och avslutande kommentar.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag som får en så dålig pension kanske kunde söka asyl som minst två olika identiteter till, så får jag upp pensionen. Fungerar det att söka asyl med skokräm i ansiktet och gröt i munnen?

  Gilla

 • Argus

  Agendatjänstemännen, AKA ”The Deep State”, visar sitt fula tryne.

  Om identiteten inte är känd, hur ska då asylskäl kunna styrkas?

  Säg genast upp New York-protokollet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: