Asyl kan ges utan att identiteten är styrkt

INVANDRING. Det är inte nödvändigt att en asylsökande kan styrka sin identitet för att personen ska kunna få ansökan godkänd. Det slår Migrationsöverdomstolen fast i en dom.

Statsminister Löfven (S) och några ”ensamkommande flyktingbarn”

Fallet gällde en man som sagt sig vara förföljd av Peshmerga-rörelsen i Irak men som inte övertygat domstolen om sin identitet. Migrationsverket avslog hans ansökan, vilket stöddes i Migrationsdomstolen. Men nu har mannen fått rätt.

Dag Stegeland, kammarrättspresident vid Kammarrätten i Göteborg, säger till Ekot att en styrkt identitet kan ha en underordnad betydelse.

– Det kan handla om vad personen har varit med om och ännu viktigare vad personen riskerar att utsättas för om han eller hon utvisas. Det är egentligen inte så viktigt vem en person är, säger Stegeland.

-Pettersson säger att det är ingen större skillnad mot nu när de flesta har ”tappat” sina id-handlingar men aldrig sina mobiler som de har för att hålla kontakt med den familj som inte finns och drar en rejäl vals och får stanna.

Tyvärr verkar det inte olagligt att ljuga för myndigheterna. Det borde stå tydligt på asylansökan att minsta lilla lögn om identitet, ålder eller bakgrund leder till utvisning oavsett vilken tid som gått.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Asyl kan ges utan att identiteten är styrkt

  1. Sverige, detta land där det är hårdare ID-kontroll då man ska lämna in sin lottokupong hos den lokala handlaren än som påstådd asylant få inträde till det Svenska samhället och dess gratisförmåner, bostad, livslång försörjning utan några större motkrav mm.

    Bara i Sverige. Eller.

  2. Tillåten att ljuga för myndigheter gäller bara Kanaker, i varje dokument du underskriva i Sverige varnas du för följderna om du inte ha fyllt i dokumentet sanningsenlig

  3. Det måste vara olagligt av myndigheterna. Det låter, som gycklare och skojare handlägger och hanterar våra skattepengar.

  4. passade bättre här
    lag i olag
    du får inte ifråga sätta en asyl sökande var denne kommer ifrån – otroligt
    en redan is medlem kan alltså ta sig till sverige och uppge ” nytt namn och fabulera ihop vad som helst” och sedan leva med nytt namn och social status enligt asyl reglerna och ingen observera ingen får ifrågasätta oavsett någon skulle förstå att det här är falskt.
    du kan alltså enligt asylreglerna skapa dig flera identiteter och därmed åka land och rike runt till olika städer och plocka ut sociala pengar.
    för ingen tar fingeravtryck, foto mm på person för att konfirmera att han inte finns dubblicerad med olika alias.
    OTROLIGT att vi kastar pengar i överflöd på dessa individer och ingen tar ANSVAR.
    Inte undra på att våra skatte pengarna försvinner utomlands.

  5. Det är inte utan att man undrar vad det är för människor som verkar på denna MYNDIGHET som så fint kalls Migrationsöverdomstolen och om dom är kompetenta överhuvudtaget för att få ta dessa beslut som utan tvekan kommer DRABBA hela svenska folket.
    INGEN ASYLSÖKANDE SKA BEHÖVA IDENTIFIERA SIG UTAN MAN TITTAR PÅ VILKA HOT SOM PERSONEN KAN UTSÄTTAS FÖR OM MAN SKICKAR TILLBAKA DEN HEM, MEN HERRE GUD SÅ MAN UTGÅR IFRÅN ATT ALLT SOM PERSONEN SÄGER ÄR UTAN TVEKAN SANNINGEN OCH SKA TAS PÅ HÖGSTA ALLVAR .

  6. Låter väldigt godtyckligt det här. Vem ska behöva styrka sin identitet och vem slipper om man inte vill/har lust? Sprider sig detta kan miljoner människor ha rätt att flytta hit och få asyl för det viktiga är vad de berättar att de kan utsättas för, inte vem de är!

  7. ”det är egentligen inte så viktigt vem personen är”, ta hand om och försörj dem själva då! Och ersätt alla skador och andra kosnader samt allt lidande de orsakar. Lägginte över det på det SVENSKA folket!

  8. Vilken tur. Nu kan svenska pensionärer söka asyl i Sverige och få leva ett tag med hög standard och kunna laga sina tänder för 50 kr. Efter några år kommer pensionärerna utvisas till Sverige.

  9. Skulle det vara nåt nytt ? Vi har väl tusentals identiteslösa afganer ”barn” som vi får försörja livslångt och som ser till att polisen har nåt att göra.

  10. Jag som får en så dålig pension kanske kunde söka asyl som minst två olika identiteter till, så får jag upp pensionen. Fungerar det att söka asyl med skokräm i ansiktet och gröt i munnen?

  11. Agendatjänstemännen, AKA ”The Deep State”, visar sitt fula tryne.

    Om identiteten inte är känd, hur ska då asylskäl kunna styrkas?

    Säg genast upp New York-protokollet.

Kommentera