Så styr miljöaktivister kommunerna inifrån

DEMOKRATI. Radikala miljöaktivister sitter på ledande positioner i en fjärdedel av Sveriges kommuner, visar ny forskning från Örebro universitet. ”Handläggare utnyttjar sin ställning men beaktar inte de skyldigheter som offentlig förvaltning innebär”, säger en jurist på LRF.

Steget Efter

När professor Jan Olsson och hans forskarkollega Erik Hysing vid Örebros Universitet undersökte hur vanligt det är med kommunala tjänstemän som kan klassas som rena miljöaktivister blev de förvånade över resultatet.

Av de cirka 700 tillfrågade passade 11 procent in under kategorin miljöaktivist och forskningsresultatet visar att de återfinns i 23 procent av Sveriges kommuner.

För att klassas som miljöaktivist ska tjänstemännen uppfylla vissa kategorier.

De ska bland annat vara aktiva i en miljörörelse och sitta på nyckelpositioner i den kommunala administrationen. De fick även ranka påståenden som: En hållbar utveckling kräver att det kapitalistiska systemet förändras i grunden, samt: Miljöproblemen kräver en radikal omställning av samhället.

Här kryssade miljöaktivisterna i mellan 7 och 8 på en 10-gradig skala.

Läs vidare på Fplus…

-Pettersson är inte förvånad. Aktivister kan och vill inte skilja mellan personliga åsikter och rollen som tjänsteman. De arbetar med att sabotera demokratiska processer, för de tycker de har ”rätt”. Och det är inte bara kommunerna som är drabbade, även regeringen...

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Så styr miljöaktivister kommunerna inifrån

  1. Är det ingen som reagerar över att svenska folket röstar bort MP, likt förbannat sitter de kvar.
    3,8% i senaste valet.

  2. 10 grader varmt i Göteborg idag. Men vem är bekymrad? Tänk vad pengar vårt land sparar på värmen. Tänk om det varit 20 grader kallare vilken elräkning vi hade fått.
    Det måste väl vara miljövänligare med solsken och 10 grader varmt, än kärnkraft, kolkraft och värmeverk och -10 grader.
    Jag ska bli en förkämpe för den 100% rena energin global uppvärmning.

  3. Juristen säger: ”Handläggare . . . . . beaktar inte de skyldigheter som offentlig förvaltning innebär”.

    Notera att juristen INTE tycker att tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) skall straffas då de begår brottet

    Tjänstefel alternativt Grovt Tjänstefel. (Brottsbalken Kap 20)

    Det som behövs är att offentliga tjänstemän får de straff som Brottsbalken anger. Det måste till för att rensa bort korruptionen i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna).

    Observera att ”uppsåt” inte behöver visas enligt lagen när det gäller Tjänstefel.
    T.

  4. Det kapitalistiska systemet bör förändras i grunden. När bankstets med hjälp av fractional-reserve banking och andra påhittiga upplägg tjänar mer pengar på att flytta pengar än entreprenörer som skapar välfärd är det något fel. Ett exempel på en sådan vulgärkapitalist är György Schwartz AKA George Soros, kungen av hedgefonder, som genom belastningsattacker på valutor skapat sig en rejäl förmögenhet.

    Efter Rockefellers rovkapitalism i slutet på 1800-talet och andra liknande försök att skapa oligopol kom en anti-trust-lagstiftning på plats som bland annat gjorde slut på teleoligopolet. På den tiden fanns ämbetsmän både i USA och i Sverige. I dag har de ersatts av agendasättande tjänstemän vilket gör en reglering inte bara svår utan även ödestiger. Om inte jättekonglomerat eller globalister ska tillåtas ta över världen är det hög tid att hitta självreglerande mekanismer som förhindrar det.

    Kapitalism är trots sina brister det enda ekonomiska system som fungerat över tid.

  5. Partisaner i offentlig förvaltning, och myndigheter, e ju en gammal Såsse-strategi som fungerat väl i många år. Verkar bli allt vanligare inom en rad områden, allt från ’miljö’ till religiös politisk extremism.

Kommentera