Man får inte kalla andra rasister i Folketinget

RASISM. Pia Merete Kjærsgaard, född 1947 i Köpenhamn, är en dansk politiker, tidigare partiledare för Dansk Folkeparti, och sedan juli 2015 talman för Folketinget som är Danmarks riksdag. 

I torsdags avbröt talmannen Pia Kjærsgaard Enhedslistans Pelle Dragsted, när han under en debatt om utrikespolitiken karaktäriserade ett uttalande från Dansk Folkeparti:s Kenneth Kristensen Berth som rasistiskt.

– Vi har en tradition i folketinget att diskutera på rätt sätt, säger Pia Kjærsgaard. Hon anser att Dragsteds uttalanden var fientliga och nedlåtande.

– Det var därför jag ingrep. Jag kommer att göra det igen om det behövs. Pelle Dragsted måste anpassa sig, säger Pia Kjærsgaard.

Orsaken till episoden var att, efter en kommentar om dansk och svensk integrationspolitik, Berth ställde frågan: Är det inte ett faktum att integrationen av människor från övervägande muslimska länder inte är möjligt?

Det kallades Dragsted rasistiskt, vilket orsakade Pia Kjærsgaard att bryta sig in i.

Jyllands-Posten

Twitter

-Pettersson konstaterar att om dessa regler gällde i Sveriges riksdag skulle inte Löfven och många av de andra få något sagt när de debatterade med Sverigedemokrater…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Man får inte kalla andra rasister i Folketinget

  1. I det danske Folketing skal man tiltale og omtale hinanden i tredje person, fx ”Mener hr. Pelle Dragsted at…” eller ”Siger ordføreren (det kunne være Pelle Dragsted) dermed ikke…”. Man kan også benytte betegnelsen ”Det ærede medlem”!
    Pelle Dragsted er gammel slagsbror fra den yderste venstrefløj, han glemmer ustandseligt de korrekte tiltaleformer, og han kan næppe lære at optræde ordentligt. Han er helt på linje med Rossana Dinamarca (en skændsel at hun bærer det efternavn).

  2. Danmark är i alla avseende mer nyktert än Sverige vilket förstärker uttrycket ” att ser man en full människa i Köpenhamn, så är den Svensk”

  3. I Sveriges riksdag är det numera däremot kutym och nästan en oskriven lag att ständigt kalla vissa för rasister och nazister utan att någon fjollig talman ingriper !

Kommentera